2Keep a Diary: oktober #2

Nog maar een paar dagen en het is alweer november. Ik vind dat de tijd -hoewel we een uur extra hebben- enorm snel gaan opeens! De dagen zijn voorbij gevlogen. Wat heb ik uitgespookt?

Vorig weekend kwam het zusje van mijn vriend bij ons logeren. Mijn schoonzusje dus! Ze is altijd heel druk met korfbal en tennis. Toen ze herfstvakantie had, kon ze eindelijk eens een keer naar ons toe. Jorrik moest heel veel werken, dus ze zat lekker met mij opgescheept! Niet dat ze dat erg vond, want ze heeft alleen maar broers en tutten met je schoonzus is dan wel gezellig! Het was druilerig en vies weer, perfect voor warme chocolademelk met slagroom en een potje Scrabble en Triominos!

Noa vond het ook heel gezellig dat Lhea er was, niets zo fijn als knuffelen met de visite. Ze hebben beide bruine ogen, grappig om te zien! Lhea bleef twee nachten slapen en ik liet Noa haar ‘s ochtends wakker maken. Toen ze uiteindelijk naar huis ging, wilde Noa haar nog steeds wakker maken maar helaas…een leeg bed!

Lhea heeft prachtig lang haar, dus mijn handen jeukten om bij haar de S-vlecht uit te proberen. Dit lijkt trouwens vrij moeilijk maar is best makkelijk. Het is ook wel een leuke uitdaging, want aan het einde van de vlecht moet je aan de goede streng trekken. Als je de verkeerde hebt, is het kapsel weer naar de haaien haha!

Toen Jorrik thuis kwam, had ik het recept ‘Spaghetti Bolognese‘ van Willemijn opgezocht. Omdat Lhea thuis niet zoveel kookt, vond ze het leuk om even met Jorrik te koken. Handig voor mij, want toen kon ik tenminste even een artikel schrijven. Deze foto vind ik net zo’n perfect Center Parcs plaatje, haha!

Het was heerlijk en we hadden nog heel veel over! Hier had ik bij Lhea trouwens een vissengraatvlecht gemaakt. De enige reden waarom ik zulk lang haar zou willen, is puur omdat ik het dan zou kunnen vlechten…geweldig!

Na het eten gingen Lhea en ik er snel vandoor met de bus richting Groningen. Ik had bij de benefietactie van Kris & Lisanne (Panama) destijds twee vrijkaarten gekocht voor Pathé.

Jorrik ging niet mee, want hij moest de volgende dag weer om 05:00 werken. Lhea en ik gingen naar The Maze Runner. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar ik vond het een gave film. Ik ben benieuwd naar deel 2 (en 3? en 4?).

De volgende dag ging Lhea weer naar huis. ‘s Avonds ging ik lekker sporten. Eindelijk is de combat weer terug, hoewel ik mijn oude instructeur mis ben ik wel blij dat er weer 2x combat is per week.

En sporten betekent voor mij ook meer letten op wat ik eet. Ik probeer veel meer soorten groenten en fruit uit. Normaal als ik ananas wil, koop ik stukjes uit blik maar ik besloot eens voor de real deal te gaan en dat smaakte veel lekkerder.

En Noa lust ook wel een paar stukjes ananas, of ei, of appel, of banaan…ik stop het allemaal in haar Kong maar dat gaat de kleine wezel alsnog makkelijk af.

En natuurlijk hebben Willemijn en ik ook weer een hoop geblogd. Ik ben hier lekker haar haar aan het doen met haar Carmen set. Ik denk als ik geen logopedist en/of blogger was geworden, ik misschien wel het kappersvak was in gegaan. Wie weet doe ik dat alsnog ooit wel!

We maakten een aantal foto’s in het park van mijn outfit en het was echt gigantisch koud door de snijdende wind. Brrrr, koning Winter komt er aan. Ik kan me voorstellen hoe bikinimodellen zich moeten voelen als ze in de winter een shoot houden voor de zomer…

Helaas is bloggen niet alleen maar leuk. Nee, eens in het kwartaal moet je toch echt de aangifte omzetbelasting doen. Getverderrie. Gelukkig kunnen we het samen doen en de taken een beetje verdelen. Het enige leuke is dat je na de aangifte precies weet hoeveel geld je netto nog over hebt. En we hadden het weer netjes gedaan, schouderklopje! We zijn hard aan het sparen, omdat we wel weer heel graag een (shop)weekendje naar Londen willen.

Aan het eind van onze werkdag pakte ik de auto en reed naar mijn schoonmoeder haar werk. We carpoolen samen, heel gezellig en milieu vriendelijk!

‘s Avonds maakte ik het lievelingseten van mijn vriend: boerenkool met worst, augurken en mosterd. Ik was alleen de zilveruitjes vergeten maar dat werd me gelukkig vergeven. Daarna ging ik weer sporten.

Is het een heks? Is het een zombie? Nee, het is de Clinique Take the Day Off Balm, perfect voor Halloween.

Willemijn en ik werken ongeveer drie dagen samen. De vierde dag (donderdag) werken/Skypen we vanuit huis. Omdat we samen zijn kunnen we hard doorwerken, zodat we vrijdags alleen nog maar onze mail hoeven te checken en reacties te lezen op de artikelen. Noa ‘blogt’ ook gezellig mee zoals je ziet. Knuffelkont.

Toen ik mijn lijstje had afgewerkt, pakte ik een doos in met leuke verzorgings- en make-upspullen voor mijn nichtje Iris die jarig was geweest. Ik gaf haar ooit een geur van Beyoncé die ze helemaal op heeft gemaakt. Toevallig kwam er die week net een nieuwe geur binnen van Beyoncé, dus een leuk verjaardagscadeautje!

‘s Middags ging ik gezellig met mijn schoonmoeder naar Assen. Ze moest nog nieuwe laarzen hebben en daar help ik haar maar al te graag mee natuurlijk! Ik trakteerde op lunch bij Caffe Pranzo. Ik had versgebakken lichtzoet brood met rucola, brie, zongedroogde tomaatjes en rode pesto. Het was echt goddelijk!

Ik kocht zelf ook nog 4 dingen, allemaal met korting joechei! Het zijn allemaal vestjes en een trui. Ik ben er heel blij mee, want ik kwam er achter dat ik niet zoveel vesten en warme truien meer heb. Ik ga binnenkort mijn kledingkast weer eens uitmesten.

De volgende dag (zaterdag) werd ik heel lief wakker gemaakt door Jorrik met mijn favoriete ontbijt: warme broodjes met pindakaas en een kop rooibos thee. Zalig en ontzettend lief!

‘s Middags ging ik weer boodschappen doen met Loes, de oudere dame die achter mij woont. Ik doe nu iedere week boodschappen met haar, het is een stuk gezelliger dan alleen en het is voor mij een stok achter de deur. Ik merk dat sinds ik met haar boodschappen doe, ik veel meer nadenk over wat we gaan eten en lijstjes maak plus een budget. Iedere keer als we boodschappen gaan doen, krijg ik iets van Loes. Dat hoeft helemaal niet, maar ik mag er niks tegenin brengen haha! Loes gaf me deze mooie, kleine roosjes.

Verder had ik echt zo’n gezapige huisvrouwendag. Stofzuigen, schoonmaken en de was doen. Een gigantische berg was, bah!

Zondag hadden we een opa-en-oma’s-dag. Althans, die van Jorrik dan. Die van mij wonen te ver weg. En je zult net zien dat Noa net in een diepe slaap valt als we weg moeten. Ik moest hier lachen om haar slaperige kop.

Ik trok deze outfit aan. De broek is de High Waisted Chino 3 van Vanilia in de kleur Rose Dust. Ik combineerde hem met mijn zwarte Vanilia Oleander bloementop en mijn nieuwe, zwarte jasje die ik kocht in Assen van Paris 2 Day. Deze heeft van die franjes, dat is normaal helemaal niet mijn ding maar ik vond het een heel leuk jasje.  Ik trok mijn zwarte sleehakken van Primark aan.

De opa van Jorrik was helemaal in zijn nopjes met ‘Riks’. Zo heette hun herdershond vroeger. Jorriks opa heeft vasculaire dementie, dus dat onze hond eigenlijk Noa heet gaat er niet in! Maar dat geeft niets, ik vind het wel bijzonder dat hij Noa identificeert met hun hond van vroeger. Gelukkig kreeg ik net voordat hij gediagnosticeerd werd met vasculaire dementie, een relatie met Jorrik. Hij weet daarom wel dat ik Jorriks vriendin ben en mij vergeet hij (nog) niet! Jorriks opa is echt een hele lieve man, hij lacht altijd en vertelt constant dezelfde verhalen met een big smile. Achter de uitdrukking ‘het glas halfvol’ zou zeker een foto van hem moeten staan.

Na 2 uur bij opa en oma geweest te zijn, gingen we ook nog even naar zijn andere oma…zij woont vlak in de buurt. Ze vond het helemaal geweldig dat we even langskwamen. Ze is gek op haar kleinkinderen en helemaal op Noa. En ik ben het ‘modepopje’ zoals ze me altijd noemt! Ik word soms een beetje verlegen van haar, want ze zegt altijd dat ze me ‘zo’n mooie dame’ vindt, haha! We wandelden langs de kinderboerderij en gingen rond half 6 naar huis.

Pfff, ik had weer een volle agenda maar het was wel ontzettend leuk! Ik verheug me ook op komend weekend want dan komt Renate bij me logeren en gaan we lekker stappen! Maar dat zul je vast wel zien!

Fijne week allemaal!

42 reacties

tanja -

die S-vlecht is die makkelijkste vlecht die er is (naast de normale vlecht dan) haha. je maakt eerst een vlecht, je houdt het middelste plukje vast en duwt de buitenste 2 plukjes helemaal omhoog. daarna maakt je het een beetje netjes door weer wat naar beneden te trekken! klaar is kees

Martine -

Klopt, ik heb deze alleen gemaakt met 4 strengen in plaats van 3. :)

Miranda -

Wat een leuke foto van Jorrik’s opa met noa. Wat fijn dat hij jou nog kent. Mijn opa heeft ook jaren dementie gehad, en heeft mij niet echt gekend, vanwege de dementie. Maar ook dat heeft wel weer mooie momenten opgeleverd, hij zong wanneer hij daar zin in had 😛

Deborah -

Wat een knuffelhond! Grappig dat zo’n grote hond ook gezellig op schoot wil zitten!

Nynke -

Lekker weekje weer hoor! :)

Naatjuh28 -

Nou deze oma wil ook scrabbelen en trinominossen 😀 niks stappen, lekker gezapig op de bank chillen. Nee hoor schat vrijdag gaan we er wat van maken. Ik moet echt lachen om de foto van de GVR, ik kan dan alleen maar denken aan die zomer in de tuin bij Fini…. stiekeme oude besjes haha.

Martine -

Nou mop, de spelletjes heb ik in huis hoor dus de dag na het stappen scrabbelen en brokkelen we er op los haha! Heb er zin aan!

Lenneke -

Lhea, wat een mooie naam :-) En ik blijf dol op Noa!

Marnel -

Ooh zo’n gezellige week!! :) Ik wilde ook altijd lang haar om het te kunnen invlechten, nu is het niet zo heel erg lang, maar invlechten lukt….yess!! 😉

Janneke -

Leuke week Martine!

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van chino’s, maar die kleur staat je wel erg leuk!

Altijd leuk opa’s en huisdieren. Toen we thuis kittens hadden was mijn opa helemaal enthousiast. Elke keer als hij belde vroeg hij “Zou Siep me nog herkennen?”. Mijn oma vond ze vooral erg eng en vies haha.

Jelka -

Ik denk dat ik Noa echt de mooiste Mechelaar vind, die ik ook gezien heb. Zo’n mooi zwart snoetje!
Dieren en muziek kunnen mensen met dementie echt helemaal doen opfleuren. Mooi toch wat zo’n hondje kan doen met mensen

Alba -

Ik vind die laatste combi met je roze chino eigenlijk leuker dan die look of the day die je laatst gemaakt had. Dat zwart maakt het wat pittiger, vind ik. Staat ook mooi bij je haar!

xx_Patries_xx -

leuke foto`s dat servies heb ik ook (die borden hihi)

saarenzo -

Je oma heeft groot gelijk: je bent ook een mooie dame! Lieve foto van de opa van Jorrik met Noa. Ik werk zelf naast mijn studie op een gesloten afdeling in een bejaardencentrum met allemaal demente ouderen en dat is geen pretje. Leuk dat jullie even langs gingen, want vaak zijn die mensen zo ontzettend eenzaam. Mooie vlechten heb je trouwens gemaakt!

EliseDingen -

Haha, een Centerparcs plaatje! Inderdaad.
En wat een lieve foto op het einde, van Jorrik’s opa en Noa. Bijzonder inderdaad dat hij de link legt naar hun voormalige hond.

Anna30 -

Wat een heerlijke diary; zo’n leuke foto van Jorriks opa met de hond!

Melissa093 -

Leuk om weer te lezen hoe jou week was :) je nieuwe vanilia broek staat je mooi!

Manon -

Super leuke fotos !

Jessica -

Leuk weekje! En die foto van Jorrik zijn opa met Noa mag je volgens mij wel inlijsten, wat een lieve foto!

Shaz -

Leuke week heb je gehad! Ik moest wel even lachen om de outfitfoto’s met de koude wind.

Deborahschrijft -

Leuke diary!
Ik heb de eerste twee boeken van The Maze Runner serie gelezen en de film gezien. Heel erg goed en de film klopt behoorlijk goed met de boeken! Kan ook niet wachten tot de andere delen uitkomen.
En de foto van Noa met Jorrik’s opa is zo leuk.

Mirne -

Die S-vlecht is echt tof! En die pasta ziet er veel te lekker uit!

Simone -

Wat een leuke en gezellige week heb je gehad!

Martina -

Prachtige foto van de opa van je vriend en Noa!

Margot -

De tekst bij de foto met de Take the Day Off Balm, hilarisch!

Nicky -

Een leuke maar volle week geeft altijd zo veel voldoening. Noa is echt een schat. Onze buren hebben ook een herder en als ze dan bij ons is als de buren op vakantie zijn komt ze altijd lekker knuffelen op de bank.

Manon -

Leuk om weer te zien :D! Wat gezellig dat je schoonzusje bleef, ziet er echt gezellig uit (ook het ‘Centerparcs’ plaatje haha).

liesel -

Wat een geweldige foto van Jorriks opa en de hond! Word je toch helemaal vrolijk van :)

Margriet -

Heel leuke diary Martine, je hebt leuke dingen gedaan!
Ook fijne week!

Miranda -

wat een heerlijke week! Prachtige foto van jullie hond met opa. Hij glundert helemaal!:) zo lief:)

Charile -

super leuk!

Joyce -

Wat een heerlijk weekoverzichtje. Lekker druk! Ik zou willen dat ik haar zo mooi kon vlechten. Ziet er goed uit :)

Renee -

Leuke foto’s weer! Mijn man is surinaams en zijn lievelingseten.. Boerenkool met worst! Haha, en dan het liefst met stukjes chorizo erdoor. Erg lekker!

Willemijn -

Hahahaha hilairsch! En dat terwijl de Surinaamse keuken zo vreselijk lekker is. Hmmm! Geef mij die maar, ipv stamppotjes.

desiree -

onwijs tof om dit iedere week weer te zien! fie chino staat je prachtig en wat vind ik noa een schatje

Diana -

Ah, die foto met Noa en de opa van Jorrik. Wat lief! Leuke foto’s weer.

Malou -

Leuke diary! Lieve foto’s van Noa. Haha, moet altijd zo om haar lachen!

Dita -

Leuke foto’s!

Nora -

Awh, Jorrik’s opa met Noa, wat ontzettend lief! Fijne diary om te zien :).

Anna -

Wat heerlijk om dit op maandag ochtend te lezen. Super leuke diary Martine! Ik kijk al uit naar de volgende. Liefs

lucindainwonderland -

Wat een prachtige foto van Jorrik zijn opa met Noa. Leven met dementie lijkt mij vreselijk moeilijk. Ik vond het ook leuk om afgelopen weekend mijn oma weer te zien. Ze is bijna 90 en woont nog zelfstandig, zo knap vind ik dat. Ze hebben altijd van die leuke uitspraken he? hahaha, las het ook bij jou. xxx Lucinda

Reageer ook