Zelf eiersalade maken

Ik ben gek op zelf eiersalade maken. Het is heel simpel, een beetje fout maar daardoor ook heel lekker. En het vult ook nog eens goed. Ik deel mijn snelle eiersalade recept!

Ingrediënten voor eiersalade

Wat heb je nodig?

  • Mayonaise
  • Curry
  • Mosterd
  • Zout
  • Peper
  • Kerriepoeder
  • Eieren

Met twee eieren kun je makkelijk 4 (dubbele) boterhammen besmeren. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je gebruikt. De een houdt van veel de ander van wat minder beleg.

Pak een schaal en doe er 2 tot 3 eetlepels mayonaise in. Ik gebruik zelf Zaanse mayonaise, dat is mijn guilty pleasure. Maar als je van jezelf wat meer op moet letten kun je ook yogonaise gebruiken.

Voeg ongeveer een eetlepel curry toe. Mijn favoriet is de Heinz Curry Kruiden Ketchup.

Voeg ongeveer een theelepel mosterd toe. Ik gebruik mosterd van Amora. Vroegâh verkochten ze nog Amora mayonaise (mix van mosterd en mayo), wat was dat heerlijk zeg!

Doe er flink wat kerriepoeder bij. Ik denk dat dit ongeveer een eetlepel is. Ik ben gek op kerrie!

Naar smaak voeg je zout en peper toe. Ik doe een snufje zout en een beetje zwarte peper.

Kook 2 eieren. Ik kook ze ongeveer 5 á 6 minuten. Ik hou er van als de eieren net niet helemaal hard zijn. Je zou er trouwens best nog een derde ei bij kunnen doen, qua verhoudingen kan dat ook prima.

Met een vork en een mes snij ik de eieren. Daarna pak ik een lepel en roer de saus, kruiden en de eieren goed door elkaar. Dan proef ik even en voeg eventueel van sommige ingrediënten nog meer toe. Maar vaak is het in een keer goed.

En dan is je eiersalade klaar! Supersimpel en je zou het ‘iets’ gezonder kunnen maken door yogonaise te gebruiken, geen curry en iets minder mosterd.

Wat ook een lekkere variatie is, is een halve avocado er doorheen mengen. Je kunt de eiersalade dan alleen niet heel lang bewaren. Het beste is om het dezelfde dag nog op te eten. Handig voor verjaardagsvisite met wat toastjes of stokbrood! Als je avocado toevoegt zit je ook enorm vol na 1 boterham! Probeer het eens, zou ik zeggen.

Maak jij weleens zelf eiersalade? Wat is jouw recept?

34 reacties

willy -

ik doe met zakje canevalzacht van duivis een uitje fijn toppie

john kortenray -

Ik werk als chef in een keuken van een groot bedrijf. De gasten smullen ervan. Is gewoon niet aan te slepen minimaal 80 eieren per week er doorheen. Bedank voor je recept. Ik maakte het veel anders voorheen. Gr. John

LP -

ik heb hem met griekse yoghurt gemaakt.Zalig.

Maria -

Ik doe er altijd wat fijn gesneden augurkjes door, dit smaakt lekker.

Malou -

Nomnomnom ik had dit recept opgeslagen en dacht net jaaaa ik ga eiersalade maken! Dus ben er nu mee bezig, ben benieuwd =]

Michelle Kaiser -

Wat is dit inderdaad super super simpel. Wel lekker eigenlijk.

simone -

Heb dit gisteravond gemaakt en vanochtend heerlijk van gesmuld! Thnx voor het simpele maar toch heerlijke recept!

Mariah -

Komen jullie wel eens bij cafetaria oosterpark, aan de rippedalaan. De eigengemaakt mayonaise die ze daar verkopen, die is ook heerlijk door de eiersalade.

Kim -

Ik was net van plan morgen eiersalade maken, dus ga ik deze versie eens proberen.

Bertine -

ooh dat ziet er echt lekker uit! ik lust alleen geen mosterd en dus hebben we dat niet in huis. Kan het ook zonder mosterd?

Martine -

Jawel hoor! Dan is het denk ik wel iets minder pittig, eventueel kun je in plaats van mosterd ook wat paprikapoeder toevoegen om het dan iets pittiger te maken of een beetje sambal.

MissGirlsCorner -

Laatst hadden we zin in iets lekkers voor op toastjes en we hadden niets meer in huis. Toen heb ik besloten om deze eiersalade te maken. Mijn vader doet dit normaal altijd bij ons thuis maar hij vond deze lekkerder dan zijn eigen recept. Een mooi compliment toch?

Natascha -

Heerlijk! Ik heb vroeger in een slagerij gewerkt dus weet ook wel hoe ik dit moet maken.. :)
Als je het eigeel door een zeef duwt met een lepel en alleen het eiwit hakt krijg je een natuurlijk gele kleur aan je eisalade als je niet van kerrie houdt. Verder doe ik er altijd wat creme fraiche doorheen, maar yoghurt kan natuurlijk ook. En een bosuitje heel fijn gesneden of bieslook is ook erg lekker!

Eet smakelijk!

Simone -

Dat ziet er lekker uit! Die ga ik eens een keer maken! Ik heb wel eens een eiersalade zelf gemaakt, maar dan was het een ander recept.

Marnel -

Lekkerrr! Ik ga dit ook een keer uitproberen! Ik heb wel eens vaker eiersalade gemaakt, maar dit is weer met andere producten. :)

xx_Patries_xx -

lekker zeg ik ben dol op eiersalade, dit ga ik zeker een proberen

Mandy -

Maak dit regelmatig zelf, heerlijk! Zeker als we soep eten ‘s avonds, lekker met een stokbroodje erbij. Mijn ultieme versie is met (verhoudingsgewijs) twee delen mayo, een deel yoghurt, peper, zout, bieslook en ananas. Ik mis ook echt de ananas als het er niet door heen zit, haha.

Mariska -

Dat ziet er wel heel erg lekker uit hoor, ik ga hem onthouden :)

Yudeska -

Oh dit is echt heeeeel lekker , leuk ga het ook eens proberen

Ilse -

Lekker! Ik ben gek op eiersalade, ik eet het bijna nooit, dus als ik het maak gun ik mezelf de guilty pleasure van de vette mayo.. Uit de winkel neem ik sowieso nooit salades.. Zelfgemaakt is zoveel lekkerder! Ik maak eiersalade wel altijd zonder de curry (dat is nl een van de weinige dingen die ik echt niet lekker vindt, vreemd genoeg) en voeg vaak nog wat takjes bieslook toe. Jummie! Is het al bijna lunchtijd?

Joyce -

Dat ziet er heerlijk uit, ik ga het eens uitproberen.
Zelf maak ik het altijd op een andere manier, heerlijk op een toastje, of idd gewoon op brood :)

Patricia -

Hmmm lekker! Ik weet wat ik voor lunch ga eten straks 😀 Thanks!

Elise -

Klinkt erg lekker, en lekker simpel! Zelf maken we vaak wel tonijnsalade voor op brood of toastjes. Eiersalade klinkt dan wel als een leuke variatie :)

Rosa -

Klinkt lekker! Nooit bij stil gestaan dat dat eigenlijk zo simpel is om zelf te maken. Dus ik ga het zeker eens proberen binnenkort!
Als je met je tips voor een gezondere versie eentje met minder calorieën bedoelt sla je volgens mij alleen de plank net een beetje mis. De mayo vervangen voor yogonaise brengt je idd een heel eind dus dat is een prima tip. Maar curry en mosterd zijn nou juist heel laag in calorieën en dragen veel bij aan de smaak. Dat zou ik (die op kcal let) niet snel weglaten. En een betere extra tip geef je zelf eigenlijk al eerder in het artikel: een derde ei (of nog slanker: 2 eiwitten) toevoegen. Op deze manier vergroot je het volume van de salade, waardoor je in verhouding per portie op minder kcal uitkomt. Jouw originele recept komt uit op 138 kcal per portie (4 porties), het alternatief met yogonaise op 80 kcal (4 porties) en met twee extra eiwitten op 55 kcal per portie (6 porties). En dan houd je dus gewoon de curry en mosterd. Tip voor mensen die daar net als ik op letten!

Susan -

Jeetje, daar is over nagedacht! Ik let er niet héél erg op, maar alles is meegenomen. Volgende keer ga ik alleen eiwitten gebruiken :)

liesel -

Ik voeg zelf altijd nog een klein stukje ui en wat peterselie toe, maakt het nog lekkerder :)

Yvette -

Hmmmm, zaanse mayo! Zo slecht maar zo lekker vol & romig. Probeer het niet te vaak te eten, maar inderdaad af en toe als guilty pleasure (bij een vlaams frietje).

Kelly -

Lekker! Zelf doe ik er eigenlijk nooit mosterd in, misschien toch eens proberen. Ook vind ik het altijd het lekkerste als het een dagje staat maar vaak red de bak dat niet want dan is het alweer op :)
Ook erg lekker: heel fijn gesneden prei er door!

Kelly caresse -

Mmm dit is echt zo lekker, ik maak ook wel eens zelf eiersalade maar ook tonijnsalade en dat is zoveel lekkerder dan uit de winkel

Anniek -

Het ziet er super lekker uit! Zelf maak ik ook regelmatig mijn eigen eiersalade, zó veel lekkerder dan uit de winkel! Ik ga meestal voor de ‘healthy versie': eieren prakken met wat yoghurt, kruiden, en bieslook. Ik krijg er meteen alweer zin in :)

lucindainwonderland -

Lekker hoor! Ja ik maak ook geregeld Eiersalade maar gebruik er geen ketschup en mosterd in en vervang ik de Mayonaise inderdaad door Yogonaise. Ook gooi ik er naast kerrie ook paprikapoeder, knoflook en cayennepeper in (maar dat is puur omdat ik van wat pit houdt) owh en nog een toefje peper en in plaats van zout wat ‘patatkruiden’, smaakt net weer even wat anders. Maar zelfgemaakt, op welke manier dan ook, blijf ik veeeeel lekkerder vinden dan uit de winkel. xxx Lucinda

Martina -

Erg lekker, ik heb het eigenlijk nog nooit zelf gemaakt terwijl het helemaal niet moeilijk is!

Dita -

Lekker, ik vind dit altijd heerlijk op een toastje

willy -

zakje carveval zacht uitje mayo zaanse top

Reageer ook