The Fault In Our Stars

Ik ben een ijskoningin, ik huil niet snel als ik een film zie…misschien wat waterige ogen, maar verder?! Maar ik zal eerlijk bekennen dat ik het met moeite droog kon houden toen ik laatst weer eens een film keek. The Fault In Our Stars.

 *Pssst! Als je de film nog niet gezien hebt, zou ik dit artikel niet verder lezen, want ik verklap waar de film over gaat!

The Fault In Our Stars is het zesde boek van de Amerikaanse auteur John Green. In het Nederlands heet het ‘een weeffout in onze sterren’. The Fault In Our Stars gaat over de 16-jarige Hazel Grace. Zij heeft long- en schildklierkanker in een vergevorderd stadium. Zij moet daarom altijd aan de beademing en sleept de zuurstoftank overal mee naar toe.

Van haar moeder en arts moet ze een kankersupportgroep bijwonen waar ze helemaal geen zin in heeft. Daar ontmoet ze een vriend van een jongen (Isaac) die ook de kankersupportgroep bij woont: August Waters. Ze wordt verliefd op hem. Hij is een ex-kankerpatiënt. Dankzij de amputatie van zijn been, was hij genezen van botkanker.

De film draait ook deels om een boek wat Hazel leest, het Nederlandse boek de vorstelijke beproeving van Peter van Houten. Als je het hele verhaalt wilt lezen, klik dan even hier. Je kunt natuurlijk ook het boek lezen!

Het leuke vind ik dat de spanning van hun verliefdheid de hele film in de lucht hangt. Ze gaan niet meteen zoenen, maar je voelt de chemie als ze gezamenlijk leuke dingen ondernemen en steeds meer naar elkaar toe groeien. En zucht, die August is zo’n ontzettend leuke en lieve jongen. Wat een schat van een vriend!

Ik vind het ook leuk om in de film te zien wat ze appen naar elkaar. Dit hebben ze in de film leuk vormgegeven door grappige tekstwolkjes te gebruiken. Zoiets geeft net wat extra’s aan de film. In de film zitten ook een aantal prachtige quotes over het leven en metaforen.

Hier neemt August Hazel op de hak door al haar pessimistische uitingen een grappige, onverwachte draai te geven en te zeggen dat hij verliefd op haar is.

Ik vroeg mezelf de hele film af wanneer het nu fout zou gaan. Je merkt dat Hazels gezondheid steeds slechter wordt en ik hoopte echt dat ze nog wel bleef leven zodat ze het tripje naar Amsterdam zou  kunnen maken. Gelukkig gebeurt dat ook en vond ik het heel leuk om Amsterdam op het witte doek te zien, dat blijft toch speciaal.

Maar de tranen kwamen toch wel toen August aan Hazel vertelde dat zijn kanker teruggekomen was en uitgezaaid. Mijn mond viel open: ‘Néééé!’ Het ergste is nog wel dat hij eerder dood gaat dan Hazel. Dat had ik totaal niet verwacht. De film is niet voorspelbaar (althans dat vind ik), dat maakt dat je vol spanning en emotie blijft kijken.

Ook het stuk waarbij hij een soort repetitie houdt voor zijn begrafenis vond ik lastig en mooi tegelijk om naar te kijken. Hij hoort dan wat Hazel en zijn beste vriend Isaac voor lofrede gaan houden op zijn begrafenis. Pfff, tranen met tuiten!

Het is zeker een film die je moet zien, maar ik waarschuw je: je houdt er een weemoedig gevoel aan over en de tissues heb je nodig! Ondanks dat gegeven, ga ik ‘m zeker nog een keer kijken. Wat een tranentrekker…maar gelukkig wel met de nodige dosis romantiek en humor!

Wat vond jij van The Fault In Our Stars?

39 reacties

Sanne -

Elke keer dat ik deze film kijk moet ik weer huilen. Ik heb zelfs het boek gelezen en kon het ook daarbij niet drooghouden (ik weet niet of ik het zo schrijf). Maar het is ook zo’n mooi verhaal.

(waarschijnlijk is deze reactie veel later dan dit artikel is geplaatst maar boeiend, het is gewoon een mooie film)

natascha -

Ik heb de film wel duizenden keren gezien en toch blijft het mooi! In de begin vond ik wat gênant want in een andere film (divergent) spelen ze als broer en zus.. Maar even later verdween die gedachte en het is nogmaals fantastisch!

Arianne -

De film was echt geweldig! ik heb hem nu 1 x gezien maar ik wil hem nog veel vaker kijken! De film raakte me echt en ik kon het ook niet droog houden.

Nicole - Lipstickzone -

Het boek is mooier vind ik! Ze laten, zoals bij iedere film, echt veel weg! Hazel heeft wel één vriendin in het boek, maar die bestaat in de film dus niet haha! Ik heb hem gister avond gekeken en wauw ja, erg sneu. Natuurlijk wist ik de plot twist al, dus dat was niet zo’n enorme verrassing meer. Meer desalniettemin een mooie film!!

Stephanie -

Ik kijk graag horrorfilms, sciencefiction films en thrillers. Maar zelfs ik moest huilen bij deze film. BAM! De boodschap komt zo hard aan :(

Janneke -

Ik zag deze in de bios (nadat ik gelukkig het boek al gelezen had) en iedereen zat te snikken haha. Erg mooi en meeslepend verhaal!

Annemijn -

Heb zooo hard gejankt tijdens het kijken, gelukkig was ik niet de enigste want de hele bioscoop deed mee!(en hard ook)

Gwendolyn Bresser -

Ik kan niet wachten op de dvd! Ga hem dan elke week kijken denk ik, haha.

Suzanne -

Ik heb deze film gelijk gezien zodra hij in de bioscoop kwam en jeetje wat heb ik hard gehuild. Ik heb het boek zelf ook meerdere malen gelezen en moest toen niet heel erg hard huilen maar bij de film waren de tranen niet te stoppen! Het is zeker niet de beste film ooit, maar wel eentje die je raakt.

Steph -

Je artikel klopt helemaal! Ik heb eerst het boek gelezen waarbij ik bij sommige delen mijn tranen moest tegenhouden en na het lezen wist ik dat ik de film ook moest zien.
Heb hem samen met mijn vriend in de bioscoop gezien en jongens, wat heb ik zitten snikken! Tranen met tuiten. Vriendlief heeft stiekem ook wel een paar traantjes gelaten hoor. Zeker een film om nog eens te kijken inderdaad

Sandra -

Ik keek deze vorige week ook en was zo ontroerd :(. Enkele maanden geleden had ik het boek al gelezen en toen kon ik het droog houden maar tijdens de film had ik de Kleenex nodig :). Wel een film die je zeker gezien moet hebben!

Karin -

Ik stond op het punt om hem van de week te gaan kijken. Alleen na het lezen van de beschrijving heb ik het toch niet gedaan. Was meer in de stemming voor een feelgood film. Weet nu überhaupt niet of ik hem nog ga kijken. Ik heb ook “komt een vrouw bij de dokter” niet gezien. Misschien komt het nog, not sure.

Jeske -

Ik had het boek al gelezen (2x) dus bij de film bleven de tranen uit, die had ik bij het boek al gelaten. Maar ik vond het alsnog een erg mooie film.

Lotte -

Met mijn nichtje ging ik naar de film: ‘Want bij jou schaam ik me niet als ik huil…’ zei ze!

Na niet heel lang begon mijn gesnotter al… ‘mag ik anders alvast een tissue? en het flesje water?’
Super mooi film. Wauw. Zet je echt weer even met beide benen terug op onze soms zo wrede aarde.

Ik lees nu het boek, in het Engels. Super!

Marnel -

Ik ben ook zo’n ijskoningin, maar ik denk dat ik bij deze film het ook zwaar krijg! Het lijkt me een prachtige film.

Sandra(hpw) -

Ik heb ‘m ook gekeken (Gedownload).
Heb ‘m verschillende keren moeten/willen pauzeren omdat ik anders echt in janken zou uitbarsten.
Dan pauzeerde ik de film dus even en ging ik even op social media kijken, of iets te drinken pakken…

Het boek wil ik ook nog wel lezen. Vind het alleen wel jammer dat ik ‘m nog nergens als e-book kan kopen :(

Take-a-bow -

Ik heb de film ook gekeken, het werd flink snikken! Hele mooie film een aanrader voor iedereen!

xx_Patries_xx -

ik heb de film gezien in het engels als het ware zonder ondertiteling maar goed te volgen, ik vind het een hele mooie film en heb het dan ook niet droog gehouden. Ik twijfel nog of ik het boek zal gaan lezen maar de film is zeker de moeite waard om te kijken!

Allissa -

Ai ai ai deze film.
Bij het boek heb ik totaal niet gehuild, maar toen ik vervolgens in de bioscoop zat. Ook al wist ik wat ik kon verwachten, man wat heb ik lopen janken. De tranen stroomde over mijn gezicht heen haha.

Prachtige film.

Natascha -

Ik heb het boek op m’n strandstoel in Tenerife in één middag uitgelezen.. Prachtig en echt een tranentrekker. Ik wil de film nog heel graag zien, dus die staat nog op m’n lijstje!

Shirley -

Ik heb hem in de bioscoop gezien en heb zitten huilen als een klein kind, haha. Het boek ben ik in begonnen maar kom er niet doorheen. Waarschijnlijk omdat de film juist zo mooi was :)

Lytje -

Ik heb de film gezien en heb een paar keer zitten janken in de bios… Prachtige film!

Shaz -

De film heb ik al gezien, maar het boek wil ik ook nog lezen.

Af en toe werden mijn ogen wel vochtig, maar het was niet zo’n tranentrekker zoals ik verwacht had.

Martine -

Ik wil het boek inderdaad ook graag nog eens lezen, vaak zijn boeken beter dan de films dus ik ben benieuwd.

saarenzo -

Ik had eerst het boek gelezen en later pas de film gekeken, maar beide keren heel hard gehuild! Ik huil totaal niet snel bij boeken en films, maar het is gewoon zo zielig allemaal. Toen ik het boek las durfde ik vanaf de begrafenisrepetitie van Augustus bijna niet verder te lezen, omdat ik het te zielig vond. Mijn vriend heeft me toen maar heel lang stevig vastgehouden, terwijl ik al huilend en snotterend de laatste hoofdstukken las, hihi. Maar mooi boek en mooie film! En Augustus is inderdaad echt een schatje.

Hanna -

Ik heb het boek gelezen dus ik kende het verhaal al. De film moet ik nog zien maar daar moet ik me eerst mentaal op voorbereiden denk ik ;’)

Martine -

Dat denk ik ook haha! Maar het is een prachtige (en zielige) film.

Miranda -

Ik heb het boek gelezen en wil de film graag zien. M’n zus en ik plannen binnenkort een bioscoopje. Ik huil niet snel bij films en al helemaal niet in de bios, maar dat kan ik dit keer niet beloven haha!

Elise Joanne -

Ik heb het boek gelezen op vakantie en vond hem geweldig! Niet alleen vanwege het verhaal maar vanwege de wijze van communiceren, de gekozen woorden en de zinsopbouw. (ik las hem in het Engels) niet alleen het verhaal was prachtig geschreven maar hóe hij het schreef vond ik daarnaast echt weergaloos grijpend. De film heb ik eergisteren gezien met mijn man. Raad eens? Ik heb lopen janken als een klein kind, maar mijn man hield het ook niet droog ;).

Jessica -

Ik heb nog steeds niet het boek gelezen of de film gezien.
De film staat zeker op mijn nog te kijken lijstje. Dat word een avondje op de bank met een dekentje erbij.

Suzanne -

Ik heb het boek gelezen en vond hem echt heel erg mooi en ontroerend. De film wil ik binnenkort gaan zien, maar bewust niet in de bioscoop haha

Sophie -

Nou oef ik ken het gevoel ik heb de film nog niet gezien maar bij het boek heb ik 5 hoofdstukken non-stop gehuild toen augustus dood ging en wat dat toen deed met zijn familie

bosbessenmuffin -

Ik vond de film en het boek ook leuk! Alleen vond ik August iets te poëtisch praten, maar het had zeker zijn charme! Mocht ik 16 zijn, zou dit zeker mijn favoriete film zijn! Heb onlangs Will Grayson Will Grayson gelezen van John Green, dat was ook een topper!

Idhuna -

Ik ga de film binnenkort kijken!

lucindainwonderland -

Ik vond het echt een super mooie film en ben wel blij dat ik hem gezien heb. Meestal heb ik enorme moeite met dit soort films, omdat ik de neiging heb om lang in die ‘state of mind’ te blijven hangen. Gelukkig viel het hierbij mee, maar inderdaad, het droog houden, dat zat er niet in. xxx Lucinda

Martine -

Ja klopt, ik had daar zelf ook inderdaad minder last van!

Lenneke -

Het is echt een heel goed verhaal. Heb tot nu toe alleen het boek gelezen, maar de film ga ik ook zeker kijken!

Joyce -

Oeh.. heb maar de helft van het artikel gelezen, want ik ben momenteel het boek aan het lezen, omdat ik heeel benieuwd ben naar de film. Heb er inderdaad al veel positieve geluiden over gehoord, al is het onderwerp ‘kanker’ volgens mij sowieso wel een tranentrekker. My sisters keeper, Komt een vrouw bij de dokter..

Martina -

Ik heb het boek gelezen en de film staat nog op mijn lijstje. Ik denk dat ik hem lekker thuis ga kijken. Op de bank met een dekentje en een liter thee, yes Please!

Reageer ook