Mijn favoriete losse thee

Het is geen geheim dat wij houden van thee. Wat zeg ik? Wij aanbidden thee! Ik ben een makkelijke theedrinker, ik lust (bijna) alle smaken wel. Maar ik ben ook gek op losse thee!

Losse thee van Kaldi

Ik ben vooral gek op losse thee van Kaldi, heerlijk! Kaldi heeft veel verschillende soorten thee. Als ik naar het filiaal in Groningen ga, is het altijd een feestje. Lekker aan alle theezakjes ruiken op zoek naar een nieuw busje thee van Kaldi om te verslinden.

Ze hebben veel soorten onderverdeeld in deze categorieën:

  • Groene thee
  • Kruiden thee
  • Rooibos thee
  • Seizoen thee
  • Vruchten thee
  • Zwarte thee

Mijn favorieten zijn de smaken van groene thee, kruiden thee en rooibos thee. Maar ik ben ook wel gek op vruchten thee, daar ga ik volgende keer eens naar kijken.

Als ik een grote pot thee zet, gebruik ik ongeveer een eetlepel losse thee. Die laat ik oplossen met deze handige filterzakjes die ik van Alida kreeg voor mijn verjaardag. Te koop bij Søstrene Grene in Groningen. Maar als je online theefilterzakjes zoekt via Google, zie je verschillende webshops die ze verkopen. Handig hoor!

Op dit moment heb ik drie smaken waar ik uit kan kiezen:

  • Niet te Pruimen (rooibos thee): rooibos, kaneel, pruim, papaja, druif en rozenblaadjes.
  • Witte Parel van Fujian (groene thee): witte thee, groene thee, jasmijn, zure kersenpitjes en sinaasappel.
  • Himalaya’s Witte Bergtop (groene thee): witte thee, groene thee, gezoete stukjes ananas, jasmijn, maïs en kerrie.

De namen vind ik ook leuk verzonnen, dat maakt het voor mij extra aantrekkelijk als consument om te kopen.

Trouwens Kaldi Chai Sansibar (kruiden thee) is echt heerlijk voor de koude maanden. Er zit een licht pepertje in maar smaakt heel zacht, heerlijk als je een beetje verkouden begint te worden.

Mijn thee-ei van Pylones, handig voor 1 kopje thee!

Ik merk dat ik het geen gedoe vind om losse thee te zetten. Sterker nog, ik heb helemaal geen theezakjes meer alleen maar losse thee. Ik vind de smaak lekkerder en bijzonder.

Het aanschaffen van een busje Kaldi losse thee lijkt duur, maar je doet er heel lang mee omdat je zo weinig nodig hebt. Uit een grote pot thee haal ik met gemak 3 grote mokken thee en dat met maar 1 eetlepel.

Kaldi heeft een aantal verkooppunten maar ook een online webshop. De prijs verschilt per thee, maar het kost gemiddeld €4,50 per busje.

Heb jij ook een favoriet merk losse thee?

 

29 reacties

xx_Patries_xx -

ik houd niet zo van losse thee, ik drink eigenlijk zelden thee omdat ik er gewoon de tijd niet voor eneem

Tea -

mag de de kruidentuin van mijn moeder ook? die gooit op gevoel wat dingen bij elkaar en maakt de beste thee.

Rianne -

Aah zo leuk dit te lezen. Ik werk al 5 jaar met veel plezier bij de Kaldi in Gouda. Himalaya is ook een van mijn favorieten.

Andere tips: moment of happiness, de winterthee warme sokken en de lentethee witte bloesem.

Liefs Rianne

P.s. jullie schrijven beide zo heerlijk. Zoals je schrijft over de chai sansibar, dat klopt echt. Dat is echt een kunst om een smaak zo onder woorden te brengen. Zie dat bij meer van jullie artikelen terug. Heel fijn.

Tessa -

Hoi Martine,

ik kan je echt aanraden eens naar de Theefabriek in Houwerzijl te gaan! Nog dichterbij dan Texel, ongeveer zelfde concept. Zoooooveel smaken losse thee, moeilijk om te kiezen.

Cheyenne -

Goed idee om lege theezakjes te kopen, als ik enkel een tasje wil zetten is dit wel handig!

Anouk -

Ik heb laatst die groene thee met witte parel cadeau te gedaan en hij viel erg in de smaak. Zelf loop ik ook graag even bij de Tea Bar in Amsterdam naar binnen, daar hebben ze echt onwijs veel keus en kun je zelf je thee scheppen.
En die winkel in Groningen, echt liefde daarvoor. Een vriendin van me heeft het daar ook altijd over. Zelf ben ik pas 1 keer in Groningen geweest en het is ook heel ver weg, dus moet de Søstrene Grene ook maar even wachten :(

Manon -

Ik drink tegenwoordig ook veel vaker alleen maar losse thee, heb zelf van Simon levelt, heerlijk maar die blikjes/doosjes van Kaldi zijn wel handig ik heb het in een zakje zitten, waardoor knoeien gegarandeerd gebeurt :)

Annemarie -

Jum! Losse zakjes kun je ook bij Ekoplaza halen in verschillende maten. Trouwens, Dille&Kamille heeft ook heerlijke thee. Chai bijvoorbeeld, jum x2

Carina -

Die losse zakjes kun je ook gewoon bij De Tuinen kopen 😉 Hoef je niet online te zoeken. Ik vind sommige thee in zakjes nog te lekker om compleet over te gaan op los maar ik heb hier wel losse thee liggen :)

nenacecilia -

Ik lust alleen de thee infusions van Simon Levelt, héérlijk :)

Caro -

Tot nu toe is mijn favoriete smaak van de losse thee: de Hollandse Drop thee.
Een absolute aanrader!

Laurie -

Ik haal mijn thee vaak bij Simon Levelt,
Aloe vera is daar super lekker! Ook rooibos lemon pineaplle is erg lekker! Haal daar altijd een voorraad thee weg 😀
Leuk artikel!

EstherNewsFlits -

Gek eigenlijk dat ik altijd langs de losse thee loop in de winkel, dat het te ‘onhandig’is kan ik niet meer zeggen na het lezen van dit artikel. Wist niet van het bestaan van die zakjes af, leuk!

Shaz -

Ik heb nog nooit eerder gehoord van Kaldi, maar de smaken klinken erg goed.

Marnel -

Mmm lekker!! Losse thee, ik vind dat altijd zo’n luxe…heerlijk!! Op de een of andere manier is dat ook gewoon leuk om te doen, i.p.v. zo’n kant en klaar zakje. Een paar jaar geleden ben ik naar Texel op vakantie geweest, daar heb je het Theemuseum met een restaurant waar je allerlei soorten thee kunt drinken en die je vervolgens ook weer kunt kopen in de winkel die erbij zit. Geweldig!! Allerlei smaken ook uit verschillende landen en super leuke namen, sommige gebaseerd op Texel (denk aan vuurtoren thee, zeehonden thee) en ze verkopen er ook die speciale theezakjes die je van Alida hebt gekregen! 😉

Martine -

Omg, ik geloof dat ik maar eens een weekendje naar Texel moet als ik dat zo hoor! Heeeeerlijk!

me -

Losse thee gebruik ik altijd in een permanent filter van Twinings, kun je zoewel in een pot als groot glas zetten en vind ik fijner werken dan een thee-ei of zakje omdat de thee in die filter vrijer kan bewegen dus meer smaak kan afgeven.

Lotte -

Losse thee is inderdaad lekker. Ik koop het meestal bij Simon Levelt, maar heb ook twee busjes van Kaldi. Toevallig witte parel en niet te pruimen. Vooral die laatste vind ik heerlijk!

Miranda -

Ik drink net zo graag thee als koffie haha. Ik heb pas 2 hele leuke smaken losse thee besteld bij foodelicious, fijne webshop. Ik moet eens op zoek naar die theezakjes dat ziet er handig uit!
Ik vind losse thee veel specialer. Ook door de aparte smaken. Een feestje om te drinken!

Maaike -

4,50 voor een busje thee? Das niks. Ik heb een thee van Teavana en die koste zo’n 60 euro. Is wel een hele grote bus en de bus moet je erbij kopen en je kunt zelf je smaken samenstellen etc. Het is dan ook de meest bijzondere thee die ik heb. Ik moet hem maar weer eens tevoorschijn halen.

Idhuna -

Super leuk artikel!

Lisanne -

Witte Parel lijkt me erg lekker! Ik ben dol op groene en witte thee en shop mijn losse thee altijd bij Simon Levelt. De (zakjes) thee van Lipton vind ik trouwens ook erg lekker!

Sharon -

De losse thee zakjes verkopen ze ook gewoon bij Jumbo van het huismerk! Net even wat toegankelijker dan via internet

Dita -

Heerlijk, ik ben dol op thee!

Sophie -

Wat leuk, ik heb zelf ook veel losse thee bij een natuurwinkeltje.

lucindainwonderland -

Hier in de buurt is ook een winkeltje die allemaal ‘andere’ smaken losse thee verkoopt. Super leuk winkeltje, maar toch loop ik er meestal voorbij. Ik ben namelijk totaal geen thee leut dus zou het gewoon zonde zijn. Toch vind ik het super leuk. xxx Lucinda

Madelon -

Oew dat klinkt goed. Ik ben momenteel veel Twinings aan het drinken. Daar zit hibiscus in en daar ben ik gek op. Qua losse thee vind ik groene thee met jasmijnknoppen echt heerlijk.

Kelly caresse -

Ik ben echt een theeleut eerste klas dus ik geniet van dit soort artikelen, kaldi thee heb ik nooit geprobeert, wel simon levelt die ook van dit soort lekkere theesmaken verkoopt mmm

Susan -

Goh, ik had nog nooit van dit merk gehoord, terwijl ik een grote theeliefhebber ben! Zelf grijp ik graag naar Simon Levelt, rooibos is mijn favoriet! Ik zag dat er een Kaldi filiaal in Den Bosch zit, dus binnenkort ga ik daar ook zeker een rooibos theetje uitzoeken!

Reageer ook