Ik ga voor plat!

‘Wat een palen heb je weer aan Tien! Dat je daar op kan lopen, pfff!’ Dat was ik. Het meisje met de eeuwige pumps aan haar voeten die standaard 10 cm langer werd geschat. Totdat…

…mijn liefde voor platte schoenen begon te groeien. ‘Platte schoenen, daar heb ik zo’n hekel aan. Niet vrouwelijk!’ riep ik. Natuurlijk was ik kapot na een dag op pumps, maar alles voor de show. Daarnaast voel ik me altijd stevig in mijn schoenen staan met pumps. Alsof ik zelfverzekerder ben en dat komt doordat ik langer ben en rechter op sta. Handig als je een tuinkabouter bent!

Toen ik voor het eerst met Willemijn en nog een aantal studiegenootjes naar de stad (Groningen) ging om even gezellig te shoppen en wat te drinken, liepen wij op torenhoge pumps. Wat. Een. Kwelling. Daar begon onze vriendschap denk ik, haha! Wij waren namelijk ook de enige mafkezen die op pumps liepen en dat schept een band.

Links naar rechts: Baldinini, Pertini, Chanel, Pertini, Boggi

Nooit hadden we gedacht dat we zo verslingerd zouden raken aan platte schoenen. Op een blauwe maandag liepen we samen een schoenenwinkel binnen in Groningen. Daar stonden ze. Glitterloafers! We lachten ze uit en gierden van de pret toen we ze pasten. Nog gekker, in een maffe bui kochten we ze zelfs! Wat kon ons het schelen. Daarmee zeiden we -ook al wisten we dat zelf nog niet- ons pumpstijdperk gedag.

Links naar rechts: Boggi, Charlotte Olympia, Baldinini, Pertini

En tot op de dag van vandaag draag ik mijn glitterloafers ongelofelijk vaak, dat had ik nooit gedacht. In New York trokken we letterlijk de stoute schoenen aan en hadden we de platte-schoenen-smaak te pakken. We gingen voor designerschoenen: Birthday Shoes van niemand minder dan Charlotte Olympia. En wow, wat draag ik die vaak. Olijfgroen is helemaal niet zo moeilijk te combineren! Ik ben echt verliefd op mijn Capricorn Shoes, ook wel mijn ‘sjarlotjes’ genoemd.

Platte schoenen, wat zijn ze heerlijk! Ze lopen fijn en je krijgt net zoveel complimenten als met prachtige pumps. Vooral mijn Charlotte Olympia’s trekken de aandacht. Op Instagram weet ik nog goed dat velen ze lelijk vonden, maar ook velen hebben hun mening bijgesteld! En ik weet wel bijna zeker, dat ik nog eens een tweede paar ‘sjarlotjes’ koop. Ik gebruik ze namelijk ontzettend veel! Maar eerst even flink sparen, want goedkoop zijn ze helaas niet!

Maar ik heb niet alleen maar duurdere platte schoenen. Ik ben ook gek op mijn zebra- en tijgerprint slip-ons van de Scapino. Die zie je nu overal en combineren makkelijk. Laatst trok ik weer eens mijn stiletto’s uit de kast voor een etentje, maar mensenkinderen: ik ben het niet meer gewend. Ik ga voor plat!

Ben jij ook gek op platte schoenen?

54 reacties

Michelle Kaiser -

Ik vind jullie platte schoenen te gek. Echt hele leuke exemplaren.

Anouk -

Ik weet niet of je het gezien hebt, maar op theoutnet zijn die hele schattige katten loafertjes van Charlotte Olympia met 50% korting :-)
Ik kwam ze toevallig tegen en moest meteen aan dit artikel denken haha:
http://www.theoutnet.com/en-NL/product/Charlotte-Olympia/Capri-Cats-embroidered-rubber-flats/506721

Hoop dat je er wat aan hebt!

maud -

mijn vriend is kleiner dan ik ben, dus ik loop vaak ook op platte schoenen. dat vind ik helemaal niet erg maar het worden toch snel sneakers. en om nou in een chique restaurant op sneakers te lopen… dus dit artikel is erg handig om te zien hoe ik niet op pumps hoef te lopen maar er wel leuk uit zie :)

Vera -

Aangezien ik lang ben draag ik eigenlijk altijd platte schoenen, meestal all stars. Ik hou ook gewoon van comfortabel, al vind ik het soms wel jammer dat ik als ik hakken aantrek bijna 2 meter ben.
Overigens laat ik eigenlijk een reactie achter om gewoon even te zeggen hoe leuk ik jullie nieuwe site vind =]

Jessica -

Ik heb precies hetzelfde! Ik liep áltijd op torenhoge hakken en kreeg dezelfde opmerkingen.. Door praktische redenen(lees: winter in Nederland!) steeds lagere/plattere schoenen gaan dragen.. En nu voelt het niet lekker meer om ze heel de dag te dragen :( Af en toe als ik weer pumps aan heb, dan denk ik wel: ‘het valt toch wel mee?!’, maar de dag erna op gympen denk ik weer; ‘ach, kwel jezelf niet zo meer met die pumps’.

Lau -

oh die van Chanel zijn tof ! Waarom zaten die niet in de shoplog van NY ? xxx

Sandra -

Helaas moeten de hakken in de kast blijven door een enkeloperatie. Ik kies dus voor plat. Zit lekker en Loopt veel comfortabeler. Misschien dat hakken op termijn weer uit de kast komen met verjaardagen en degelijke, maar voor de rest zullen de platte schoenen mijn dagelijkse look domineren.

Eilish -

Mmh het is echt 50/50 bij mij denk ik! Op platte schoenen lopen vind ik toch minder fijn, maar voor lange afstanden is het wel weer makkelijker!

Syl -

Ik ben gek op pumps, maar ow wat lopen platte schoentjes toch heerlijk

Ulrike -

Ik doe niet anders dan lopen op platte schoenen. Mijn kast staat vol met All Stars en Vans, platte enkellaarsjes en ballerina’s. Laatst heb ik toch echt mijn eerste paar hakken gekocht voor een feest. Ik ben er heel blij mee en ze lopen heerlijk, maar ik loop nog altijd op de allerzachtste wolkjes met platte schoenen 😉

Denice -

Leuk geschreven :) Ik heb nog nooit van mn leven hakken aan gehad! raar he. haha. Ik hou het bij all stars en dr martens :)

Natascha -

Ik ben verzot op platte schoenen en baal als een stekker dat ik nog geen leuke herfst loafers ben tegengekomen 😀 Kan absoluut niet op hakken lopen tenzij het laarsjes zijn met een redelijke brede hak. Wat het soms wel moeilijk maakt om winterlaarzen te vinden die ik leuk vind omdat ze allemaal gehakt zijn 😀 Maar geen nood dan ga ik wel voor de stoere biker-achtige boots 😉

Jennifer -

Ik droeg eerst ook altijd alleen maar enorme hakken, tegenwoordig ga ik ook voornamelijk voor plat. Veel comfortabeler en mijn voeten zijn aan het einde van de dag niet dood :’)

Lenneke -

Ik ga geloof ik nooit van mijn sneaker-geloof afstappen…

Joyce -

De Charlotte Olympia’s zijn inderdaad echt beeldig! <3 Snap wel dat jullie daar helemaal verslingerd aan zijn hoor! Leuk artikel weer!

Budgetstyle.nl -

Ik ben ook dol op platte schoenen. Loopt heerlijk en er zijn genoeg leuke varianten te vinden!

Natascha -

Ik voel me echt wel sexy en zelfverzekerder op een paar goede hoge hakken, maar ik kan mijn liefde voor platte schoenen ook écht niet wegstoppen. Het is zeker niet minder stijlvol dan een paar goede pumps, maar ik kies wel per gelegenheid uit welke soort schoen ik draag :)

Simone -

Ik heb bijna alleen maar platte schoenen. Ik krijg namelijk hele zere voeten in schoenen met hoge hakken.

Stephanie -

Ik heb zelf ook zo mijn periodes! Vroeger droeg ik wel gergeld halken naar school maar nu niet echt meer. Voor het uitgaan doe ik wel altijd hakken aan dat vind ik gewoon wel zo netjes! Vind het ook leuk om halken te dragen, ondanks dat ik van mezelf al 1.77m ben :)

xx_Patries_xx -

ik loop eigenlijk altijd op sneakers, alleen als we naar een verjaardag ofzo gaan dan trek ik kleine hakjes aan, ik heb nogal slechte enkels dus mijn schoenen moeten niet te hoog zijn

Lisa -

Dit artikel is echt heel leuk geschreven! Ik ga ook meer voor plat maar voor een keertje moet zo een torenhoge hak ook wel kunnen, ook al doet het na 15min ongelooflijk veel pijn.

Mijn Leven Omgooien -

Die van Chanel zijn echt heel leuk. Heb je ze vintage gekocht? of zijn ze namaak? Of heb je er de volle prijs voor betaald. ben benieuwd want ik zoek de zwarte

Willemijn -

De Chanelletjes zijn van mij. Ik heb ze nieuw gekocht in de winkel, in NY :)

Shaz -

Ik ben gek op het dragen van platte schoenen, maar die zijn helaas niet zo goed voor mijn voeten. Heb al veel ballerina’s met pijn in mijn hart weggegeven.

Roos -

Ik draag ze alleen maar. Alleen op verjaardagen draag ik hakken. Ik kan er nl. niet zo heel goed op lopen.

Take-a-bow -

Ik vind die van chanel erg leuk!

Nynke -

Met mijn 1.80m heb ik geen hakken nodig, dus die draag ik alleen voor de leuk.
Verder kun je me uittekenen op platte schoenen, vooral gympen, haha. Kun je tenminste goed op rennen om de trein te halen! 😀

Eilish -

Nodig nodig, het is gewoon leuk toch? Ik ben ook 1,80 en draag zovaak hakken!

Marnel -

Leuk artikel! Die “sjarlotjes” zijn ook echt speciaal en mooi! Ik ga ook voor plat!! 😉

Bente -

Haha ja herkenbaar, vroeger liep ik ook heel veel op hakken. Nu zijn mijn platte schoenen en ik onafscheidelijk!

saarenzo -

Ik ben dol op zowel platte als hoge schoenen. Beide hebben zo hun voor en nadelen. Ik ben van mezelf lang (1.80 m), dus als ik hoge hakken draag ben ik gelijk echt heel lang en word ik ook constant nagekeken op straat. Niet altijd even leuk. Maar als ik ballerina’s draag lijken mijn voeten echt enorm! Daar heb ik dan ook nog geen mooie van gevonden.

Manon -

Yeeeey i love plat ik ben ook een tuinkabouter haha maar op hakken voel ik me niet zelfverzekerder hoor pfoe zeker niet als ik moet rennen voor de trein of de trap af moet lopen, wat een drama! Ik draag lekker platte schoenen, dan ben ik maar klein ik voel me liever wat zekerder 😀

Marieke -

Hahaha did not see this coming, het eerste wat me te binnen schoot bij het zien van de titel was ‘borstverkleining’, daarna ‘afvallen’. Maar in ieder geval, welkom bij #teamplat :)

Martine -

Haha hilarisch, zo had ik er nog niet eens naar gekeken!

Myrna -

Ik ben gedwongen om platte schoenen te dragen wegens een operatie aan mijn voet. Liep zelf super graag op hakken.. Het was wel weer een goede reden om nieuwe schoenen te kopen. :-)

Ilse -

Vroeger liep ik altijd op hakken, pumps, laarzen, heerlijk. Nu (en ohjee wat klink ik als een moeke) ga ik toch liever voor plat, voor een groot deel omdat het veeel makkelijker is met een drukke hond :) En laten we eerlijk zijn, stiekem zit het toch echt lekkerder en ben je veel vrijer in je bewegingen dan op hakken.

Mariska -

Wat een leuk artikel! Ik betrapte me er gisteren op toen ik tijdschrift las dat ik dacht zal ik toch eens een paar loafers kopen, haha. Terwijl ik dit een paar maanden geleden nog uber kakkineus vond. Ik ben helemaal gek op hakken, maar het is een martelgang inderdaad. Nu ik veel meer probeer te wandelen naar afspraken en dergelijke merk ik dat het niet te doen is. Ik draag daarom veel vaker platte schoenen, hoewel een paar hakken bij mijn kleine postuur veel beter staat. Ideale oplossing vind ik sleehakken! Wel de hoogte en vrouwelijkheid, maar toch meer comfort dan een naaldhak.

Madelon -

Ik liep vroeger altijd op hakken haha. Nu zijn flatjes en sneakers mijn grote liefdes. Veel comfortabeler!

Miranda -

Jeej voor platte schoenen!:)

Esther -

ik ga ook sowieso voor plat! Ik vind de clarks desert boots ook echt wel wat voor jullie, gisteren een lookalike bij Invito gekocht!

nenacecilia -

Da’s inderdaad het nadeel. Eens je een paar weken stopt met die hakken, wordt het weer stukken zwaarder… Vervelend! Het blijft mooi, maar af en toe heb ik er gewoon geen zin in :)

Joyce -

Herkenbare liefde, ik draag ook het liefst platte schoenen :)

Manon -

Ik draag juist alleen maar platte schoenen! Als ik al naar hoge hakken kijken word ik al moe :’) hahaha. In de zomer, op vakantie, wil ik nog wel eens een leuk sandaaltje met sleehak dragen (maar dan alleen bij het uit eten gaan, en dan zit je meestal).

Kelly caresse -

Wat een leuk artikel en wat een mooie collectie platte schoentjes heb je! Ik ben ook dol op plat, van ballerina, tot loafers, moccassins of gewoon flatjes :)

iooon -

Platte schoenen in de vorm van loafers vind ik niks. Ik loop wel graag op wandelschoenen, zeker nu, maar charmant is anders. Het meest loop ik op de tussenweg van laarsjes met kleine hak of sandaaltjes met kleine hak.

Malou -

Jaaaaa. Ik ben gek op plat! Maar met feestjes probeer ik wel altijd m’n hoge hakken uit de kast te trekken, ook zo zonde als die altijd blijven staan!

Yudeska -

Ik vind de gif groene de mooiste die je hebt! Ben verliefd op het model

Martina -

Ik ga voor beide! Ik vind pumps echt prachtig en draag ze graag, maar liever niet langer dan 2uur 😉 op pumps voel ik me super vrouwelijk terwijl mooie flatjes me ook erg blij kunnen maken. Ik heb net nieuwe nude suede schoentjes, maar daar moest ik laatst mee door een grasveld lopen. Zo zonde!!! Hopelijk krijg ik ze nog schoon …

Florence -

Je hebt echt prachtige schoenen! Die van Charlotte vond ik inderdaad niet mooi maar ondertussen wel.

Goede aankopen

Akosua -

Ik heb best wel wat schoenen met hakken, maar weinig echte pumps. Volgens mij, maar 2 paar ofzo. En die trek ik ook alleen aan voor een feestje. Voor de rest zijn het vaak toch vaak enkellaarsjes met lagere hakken of flats. Het staat chiquer als je comfortabel op platte schoenen loopt, dan als een Bambi in pumps.

lucindainwonderland -

Ik heb welgeteld één paar platte schoenen en dat zijn mijn All Stars Converse. Juist, het is dus zo erg met mij gesteld. Het is of hakken, of sneakers, zo simpel is het. En neeeee dan heb ik het niet over een hakje van 4cm, nope de laagste is 8cm. Gelukkig heb ik een zittende baan dus is het zeker te doen en voor winkelen pak ik de sneakers hahahaha. xxx Lucinda

Maaike -

Oh ja hoor. Schoenenfreak hier. Ik loop net zo makkelijk op een paar pumps als op een paar platte loafers, brogues of ballerina´s. Heerlijk. Ik ga zelfs een stapje verder: loop op platte schoenen naar het station en naar mijn werk. Op kantoor wissel ik van schoen en loop dan de rest van de dag op hakken. Het resultaat: minder pijn aan je voeten en je hakken blijven mooi.

Dita -

Ik draag heel graag platte schoenen, ben er dol op!

Reageer ook