2Test: HEMA Schimmel- en Aanslagverwijderaar

Niets zo vervelend als aanslag en schimmel in huis. Aanslag op je tegels, aanslag in afvoerputjes, schimmel op de kitranden bij de douche. Verschrikkelijk, bah!Ik woon in een ouder huis uit de jaren 70. Helaas had de bewoner voor mij het huis flink uitgeleefd waardoor het er niet mooier op was geworden. Hiermee bedoel ik: 200 vogels laten vertoeven op zolder en de tweede verdieping, wat papegaaien in de bijkeuken en drie honden en een paar katten konden er blijkbaar ook nog wel bij.

Het huis was in het begin een nachtmerrie, maar is nu gelukkig bewoonbaar. Het enige waar ik me nog enorm aan erger is de verouderde douche. Binnenkort ga ik even naar de huurbaas om te kijken wat hier aan te doen is. Sinds kort lekt de douchebak ook.

Maar hoewel ik de schimmel eerst nog onder controle kon houden, was het de laatste tijd toch hardnekkig. Ik besloot de HEMA Aanslag- en Schimmelverwijderaar uit te testen.

De plekken moet je inspuiten, dan 10 minuten wachten en afspoelen. Eventueel kun je er nog een (schuur)sponsje bij gebruiken. Als je merkt dat het sterk vervuild is, mag je het nog een keer herhalen. Jemig, wat een lucht. Het lijkt wel een gigantisch sterke variant van chloor. Het is handig om alle ramen open te zetten als je dit gebruikt en zo min mogelijk in te ademen.

Maar werken doet het zeker tegen aanslag en schimmels! Mijn afvoerputjes zijn brandschoon en de schimmel is nergens meer te bekennen. Tegen de kalk van de douchebak (die is van steen) en de deurtjes kon hij niet op, maar dat kan geen een product of wondermiddel. Ik heb alles al geprobeerd, maar die douche is zo enorm oud. Ik denk dat alleen tegelverf zou helpen of laten vernieuwen.

Links voor – Rechts na

Daar heb ik toch echt het product ‘huurbaas’ voor nodig die de douche voor een deel moet gaan vervangen.

Sorry, ik dwaal wat af. Over de HEMA Aanslag- en Schimmelverwijderaar ben ik als kneuterig huisvrouwtje in ieder geval heel enthousiast. Behalve de extreme chloorlucht, daar moet je even doorheen bijten!

HEMA Aanslag- en Schimmelverwijderaar is te koop bij alle HEMA filialen en in de webshop voor €4,95 (500 ml) en is soms bij kortingsacties €3.

42 reacties

T. -

Anti schimmel en aanslagverwijderaar heb ik nog nooit van gehoord. Het ziet er na gebruik weer als nieuw uit. Bij die kitranden die zwart worden had ik geen oplossing voor dan dat ik dacht we weer nieuwe kit in te zetten maar dit geeft me weer hoop. De Hema heeft van alles. In goedkopere hotels hadden hotelgasten het wel eens over schimmel in de badkamer en bedwantsen in de hotelkamer en tapijtkevers en muizen. Dit schrok hun af, en dit hebben ze als commentaar gegeven na dat ze bij dat hotel zijn geweest.

natassk -

tip van de a c t ion net zo fijn

Hannie -

Ik kreeg het spul op m’n kleding: die is geruïneerd. Wat een bijtend rotspul, en dan die lucht! Kan niet gezond zijn.

Shanti -

Oooh deze ga ik zeker een keer proberen!

Melissa093 -

Ik hoor hele goeie verhalen over het merk Dasty van de Wibra. Ook bij de action hebben ze heftige schoonmaakmiddelen die wonderen schijnen te doen. Op ‘de gezellige huishoudclub’ op facebook worden al dit soort dingen besproken. Dagelijks posten vrouwen foto’s van vervuilde hoekjes in huis die ze niet schoon kunnen krijgen en daar kun je hele goeie tips krijgen. Misschien dat er er iets aan hebt, maar een verouderd slecht onderhouden huis met vieze hoekjes en een huurbaas die geen vervanging wil regelen voor verouderde rommel, daar weet ik helaas alles van :$ Sterkte met je badkamer!!

xx_Patries_xx -

zo dat ziet er idd weer toppie uit! helemaal geen dure HG producten nodig zo te zien 😀

Linda -

Heerlijk dat die van de HEMA ook zo fijn werkt. Ik gebruik altijd eenzelfde product maar dan de schimmel- en aanslagverwijderaar van de Action. Werkt precies zo. Helaas dus ook de kalkaanslag niet weg te krijgen op mijn douchetegels. Mocht iemand hier nog een goede tip voor hebben, voor hardnekkige kalkaanslag op tegels en douchekraan, GRAAG!!
Maar voor nog meer budget-proof: de grijze flacon is te vinden bij de Action!

Claudia -

zo stom, maar juist dit soort artikelen vind ik zo leuk haha!
en ik ben niet de enige zo te lezen!

ik gebruik zelf de anti-schimmel van de action, werkt ook perfect! (en is nog goedkoper ook!)

Bianca -

Inderdaad wat een goed resultaat met dit product wil ik onze badkamer ook nog wel even onder handen gaan nemen x

Yudeska -

Wat een handige tip! Kende dit nog niet van Hema, ga hem zeker aanschaffen

Marieke -

Wij gebruiken HG maar dit is voor ons arme studentjes misschien ook wel de moeite waard! Ons huis komt uit 1930, de douche is om te huilen en het product huurbaas gaat er denk ik niet meer in investeren helaas..

Natascha -

Gelukkig hebben wij een nieuwbouw huis en geen last van schimmels. Ik zal ’em zeker wel aan anderen aanraden!

Cindy -

Ik wist niet dat dat gele spul in het putje schimmel was en ren nou gelijk naar de Hema.

me -

Dat is dan ook geen schimmel maar gewoon kalkaanslag.

jessica -

Leuk artikel, fijn ook dat je hema promoot kunnen wij als winkel echt gebruiken. Gaat niet zo best met de winkels. Ga zo door leuk om te lezen. Groetjes een hema-meisje;)

Marnel -

Zozo wonderspul…hihi! En die eerste foto van Martine is geweldig…hahaha

Mirjam -

Handig spul! En kom maar met meer Hema, want krijg daar korting i.v.m. Mijn zorgverzekering!

Action schijnt trouwens een wasverzachter te hebben die naar Lush ruikt. Weet helaas niet welke, want dat zou geweeeeeldig zijn voor jullie als beautylovers :)

Shanna -

Whaaaat? Naar Lush?! Welkeee?

Mirjam -

Daar probeer ik dus achter te komen 😛

Sophie -

Ik weet welke je bedoeld, ik heb hem ook in huis gehaald. Summer Breeze van Persil, heerlijk!

Sophie -

Dat is trouwens wel een wasmiddel en geen wasverzachter.

Mirjam -

Suuuuper, dankjewel! Morgen gelijk halen :)

Cathy -

Ha! Wat handig dit! Ik woon net 4 weken op kamers en kan wel wat huishoudtips gebruiken haha. Ik hou wel van dit soort artikelen. En verder: top dat jullie met deze nieuwe site zijn begonnen! XX

saarenzo -

Klinkt goed! Wij hebben thuis veel last van aanslag op de ramen van de douchekabine. Misschien krijgt deze het weg :)

Margriet -

Ik gebruik die van HG, maar deze ziet er ook goed uit zeg. En wat budgetvriendelijker, denk ik!

laura -

Geweldige review! Ik gebruik altijd die van de HG maar die is best prijzig rond een 10tje. Dus top dit gauw naar de hema!

Knijster -

Echt leuk dat jullie ook reviews over meer basic zaken als schoonmaakartikelen een review schrijven =)
Ik heb een hekel aan huishouden, ook lastig bij te houden met onregelmatige diensten. Mijn badkamer is ook echt vies, mede door de vorige bewoner. Schimmel is hardnekkig en heb ook wel het een en ander geprobeerd. Helaas beschikt mijn badkamer niet over ramen die je lekker open kan zetten om te luchten. Ik vind het alternatief van natuurlijke schoonmaakmiddelen wel goed, maar schoonmaakazijn meur toch ook als de malle is mijn ervaring. Iemand misschien tips voor schoonmaakmiddel bij gebrek aan mogelijkheden om te luchten?

Mirjam -

Ik gebruik Baking soda icm schoonmaakazijn. Gebruik daarna nog vluchtig een soppie met allesreiniger… Citroen kan ook

Idhuna -

Haha wat een leuk artikel! Ziet er goed uit!

Emma -

Ik gebruik baking soda met een drupje afwasmiddel en een tandenborstel om de putjes/kranen en dergelijke te schrobben. En schoonmaakazijn werkt heel goed tegen kalkaanslag. Ik kan niet zo goed tegen al die chemische luchtjes dus gebruik graag natuurlijke producten.

Shaz -

Ik geef eerlijk toe dat ik wel enthousiast word van artikelen over huishoudproducten.

Miranda -

Dat iemand zo heeft kunnen leven he… Daar begrijp ik helemaal niks van! Hopelijk kan er snel iets gedaan worden aan de lekkende douchebak!
Klinkt trouwens als een fijn product. Wij wonen in een vochtig, oud huis en ik gebruik voor dit soort dingen altijd iets van HG, maar dit van de Hema klinkt precies hetzelfde alleen een stuk voordeliger! Thanks voor de tip:)

Carin van den heuvel -

Wauwie! Ik appte meteen mijn moeder met een linkje naar dit artikel. Haar antwoord; die wil ik ook, maar eerst zelf testen.
Toen zei ik dat jullie altijd eerlijke artikelen schrijven en zei Ze; oke die gaan we kopen!
Haha! Ziet er goed uit! Ik vind deze blog echt heel leuk!

Groetjes Carin

Manon -

Oh mijn putjes zien er ook zo uit, ik wist alleen niet dat het schimmel is :’) RANZIG! Ik ga dus ook maar even dit spul aanschaffen hahaha.

Nina -

Ik hou van dit soort artikeltjes, lekker de huisvrouw uithangen :p
Waarschijnlijk koop ik deze wel want ik heb ook een vrij oude badkamer en er zit enorm veel kalk in het water waardoor we snel aanslag hebben.

Elise -

Heerlijk, dit soort huishoudelijke dingetjes! :)

Cindy -

Eeuwige lurker hier, maar wilde even kwijt dat ik het leuk vind dat ook dit soort posts verschijnen op jullie blog. Evenals de blog over de Hema raamwisser vind ik dit soort dingen interessant om te lezen, ik bedoel, het huishouden moeten we allemaal doen, toch? 😉

Willemijn -

Hee Cindy! Long time no see. Leuk weer wat van je te horen! 😀 Bedankt voor je compliment! Er komen zeker weten meer huishoud-artikelen aan want we zijn er zelf ook ‘dol’ op haha! (Op de artikelen dan, het huishouden niet per se 😉 )

Sophie -

Zo zo, ik had eigenlijk verwacht dat het niet zou werken, maar het doet het heel goed

Brenda -

Wat heerlijk om over zoiets ‘stoms’ een review te lezen. O my, ik ben echt fan van 2WMN!!

lucindainwonderland -

Ik ben absoluut geen huidhoud wonder. Ik vind er helemaal niks aan en doe het ook niet graag. Want waar moet ik die tijd vandaan halen? Tjah, alles om mijn ‘werk’ makkelijker te maken…. ja graag. xxx Lucinda

Kelly caresse -

Zo dat werkt zo te zien erg goed, wat een ravage was dat voor jullie wat de oude bewoner had achtergelaten.

Reageer ook