2Test: HEMA Raamwisser

Er zijn van die klusjes in het huishouden waar je niet op zit te wachten. De ramen lappen bijvoorbeeld, daar heb ik echt een hekel aan. Hoewel ik altijd weer blij ben als ik door heldere ramen naar buiten kan kijken. Ik testte de HEMA Raamwisser uit. 

Het is een raamwasser en trekker ineen voor het wassen en drogen van je ramen. Handig, want ik hou van 2-in-1 producten. De hoes kun je er makkelijk af halen en in de wasmachine doen op 60 graden. Eventueel kun je hem ook met de hand wassen. Ik heb hem nu een keer gewassen en de raamwisser werd goed schoon. Ook was het simpel om de hoes weer te bevestigen aan de raamwisser.

De HEMA Raamwisser werkt heel makkelijk. Ik maak een sopje in een emmer en doe eerst de raamwasser er in. Het nadeel daarvan is dat hij te breed is om in mijn emmer te stoppen. Daarom moet ik eerst de ene kant er in doen en dan de andere kant.

Ik zou natuurlijk een bredere emmer kunnen kopen maar om dat nu speciaal voor een raamwisser te kopen vind ik een beetje kul. Hoewel het misschien met dweilen me wel minder irritatie zou bezorgen, hmm…toch maar wel kopen?

Door de zachte microvezel hoes worden de ramen heel schoon, bij vlekjes moet je weleens wat extra boenen maar het gaat heel simpel en snel. Daarna kun je de raamwisser gewoon omdraaien en de ramen droog trekken.

Nu ben ik daar (nog) geen expert in om het zonder strepen te doen, maar het gaat steeds beter. Dat ligt niet aan de raamwisser maar aan mijn eigen huishoudkunsten.

Hoewel ik ramen zemen niet mijn favoriete bezigheid is, merk ik wel met de juiste tools -zoals deze HEMA Raamwisser- dat het klusje een stuk makkelijker wordt en ik daardoor sneller mijn ramen ga zemen.

De HEMA Raamwisser is te koop bij HEMA en online via hun webshop. De raamwisser kost €6, op zich niet heel duur want een raamtrekker kost al snel €3 (zonder spons).

Zou jij €6 over hebben voor de HEMA Raamwisser?

40 reacties

Anneke -

Ik kwam op deze blog omdat ik juist iets anders zocht dan het HEMA-apparaat en ineens mijn oude raamwasser zag :). Bij het flink gebruik van de wasser in hoekjes, maakt het aluminium van de wisser vaak krassen in de verf/houtwerk. En de wisser deed het trouwens ook niet fijn, mijn losse wisser van Brabantia doet het beter. Ik ga nu maar voor de Leifheit met 1 stok en op/afklikbare onderdelen… Wel wat duurder, maar binnenkort komt de schilder en ik wil het houtwerk graag mooi houden…

Hera -

Onmiddelijk in de verkoop stellen. Ik gebruik deze raamwisser reeds jaren. Excelent toekomstig artikel bij Hema. Ik zoek al twee dagen waar een nieuwe te kopen. Lees de reactie van Natascha 07 septenber.
Hera

Myri -

Ik heb onlangs vitro clean ontdekt. Gewoon op ja ramen sprayen en met wat keukenrol erafhalen en je ramen zijn weer kraaknet. Niet gebruiken als het echt al lang geleden is, eerder tussen 2 wassingen door, als je een keer zou willen overslaan :)

Melissa093 -

6 euro voor een fijne raamwisser die je bevalt vind ik niet heel duur. Zelf heb ik van mijn vriend een Wolfgarden raamwisser gekregen. Heel eerlijk gezegd zou ik hem zelf niet gekocht hebben maar stiekem vind ik hem wel heel fijn haha. Hij kostte 16,95. Het fijne er aan is dat Wolfgarden met kliksystemen werkt. Je kunt het handvat er dus af halen en er een lange stok aan zetten zodat je ook hele hoge ramen zonder trap kunt zemen. Maar ik zeem wel eens ramen bij iemand anders en met een raamwisser van een paar euro kun je ook prima ramen droog trekken. Ligt er maar net aan hoe vaak je het allemaal gebruikt.

Aida -

Met een ienie-mienie druppeltje afwasmiddel met citroen of een scheutje glansspoelmiddel (vaatwasser) krijg je je ramen glanzend en streeploos schoon en goed heet water gebruiken en een droge trekker.

Marieke -

Ik wil mijn ramen zo graag zemen, ze zien er echt niet uit! Maar ik woon op de eerste verdieping en kan er met geen mogelijkheid bij.. :(

Silke -

Zit ik heel geïnteresseerd dit artikel te lezen; zelfs mijn vriend erbij gehaald (`kijk nou hoe super handig! Deze wil ik morgen halen hoor!´), bedenk ik me dat ik een glazenwasser heb..

Willemijn -

Whaahaha!

Naomi -

Hara zou ik als ik jou was proberen , daarna wil je geen ander meer ! 😉

xx_Patries_xx -

Handig hoor, ik heb zo`n product maar dan van het (bekende) HARA merk (ooit voor mijn verjaardag gehad) en dat werkt ideaal dat systeem 2- in- 1

Bianca -

Handige tip! Ik laat het ramen zemen aan mijn vriend over :-) x

bethlies -

Handige tip! In combinatie met water met azijn worden de ramen zeker glanzend schoon! De tip van azijn heb ik inmiddels van vele oudjes mee gekregen vanuit de huishoudelijke zorg, dit zorgt dat er geen strepen komen en het werkt ook nog!

Priscilla -

Ik gebruik al jaren zo’n zelfde soort trekker van een ander merk. Ik had ook altijd een hekel aan t wassen van mn ramen maar zo’n trekker maakt t inderdaad een stuk makkelijker en sneller 😉

Lenneke -

Ohhh, ik ben echt een huishoudkneus. Dus ja, ik zou dit gerust kopen :’)

Natascha -

Leuk artikel weer! Mijn ultieme tip: de schoonmaakdoeken van Jemako. Een doek om het nat te maken en een doek om na te drogen.. Kracht zetten niet nodig, nooit geen strepen en werkt ook nog eens perfect voor glanzende tegels, spiegels, kranen en alles wat glimt

mirjam -

Handig ding! Voor streeploos zemen: een scheutje glansspoelmiddel voor de vaatwasser in je sopje!

Tea - theFourOhSeven -

goed bezig HEMA! Zeker 6 euro waard.

Ik vind ramen wassen juist relax. Heb als 12/13/14 jarige in zomervakanties zo mijn zakcentjes verdient :’)

nenacecilia -

Tuurlijk, €6 is toch niets voor zoiets dat je veelvuldig opnieuw kan gebruiken!

Naatjuh28 -

Wat ik mij dan altijd afvraag, worden je ramen dan niet zwart van de krant?

saarenzo -

Haha wat leuk zo’n huishoudelijk artikel. Ik moet gelijk aan van die “oma’s tips” boekjes denken :p

Marloes -

Ben er net voor naar de Hema geweest! Ik las wel op het labeltje dat ie maar op 40 graden gewassen mag worden?! Anyways, het lijkt me een handig ding! Mijn vriend en ik roken binnen dus ik moet de ramen wel elke week zemen, vooral in de woonkamer. (Boven roken we niet, dat vind ik dan weer vies!) Wij hebben hier dan geen last van natte neus vlekken, maar we hebben wel twee katten die graag op de vensterbank liggen en dan tegen het raam niezen. Zo goor haha! Dus dit is wel een uitkomst, maakt een rot klusje toch wat makkelijker.

Marnel -

Dat is handig!!!

Benay Vaneese -

Ik heb ook zo een hekel aan de ramen wassen. Wij wonen nu in een appartement langs een drukke doorgaande weg, dus de ramen zijn altijd heel snel vies. Dus moet verplicht vaak de ramen wassen. Daarnaast is onze raampartij best breed en hoog, dus kom er moeilijk bij. Straks ga ik verhuizen en dan hoef ik het gelukkig minder vaak te doen en ook met een kleiner raam.

me -

Ik heb al jaren zo’n ding, werken inderdaad wel fijn…nu nog vaker dan 1x per jaar mijn ramen lappen hahaha

Manon -

Ziet er handig uit, echt iets voor mijn moeder haha

lucindainwonderland -

Ik woon 1 hoog en kan dus niet bepaald gemakkelijk bij mijn ramen zonder een ladder bij mijn benedenburen in de tuin te zetten. Ik doe het dus ook eigenlijk nooit. Toch zou ik het wel weer prettig vinden om een huisje te hebben waarbij ik soms de gelukkige huisvrouw mag uithangen met alles wat daarbij hoort. xxx Lucinda

Deborahschrijft -

Ik hoef het nog niet zelf te doen aangezien ik nog thuis woon, maar ik kan me zo voorstellen dat ik dit klusje al heel snel vergeet te doen… haha

Ilse -

Haha lekker kneuterig. Ik haaat ramenzemen.. ook omdat we 6 hoog wonen en ik altijd sta te hannessen met zo’n magnetisch ding.. blegh. Natte neuzen en vieze pootjes tja.. ik kan me nog herinneren dat ik vroeger wegkwam met 1x per week dweilen… dat gaat helaas echt niet meer! :)

Renske -

Misschien de wisser in een afwasteil doen? Die is wel breed genoeg?

Manon -

Wat een handig ding! Ik zeem mijn ramen echt te weinig hahaha, kan ik wel vaker doen… Gelukkig is mijn moeder een kei in ramen zemen dus die kijk ik af en toe even lief aan.

Dita -

Oh dit lijkt me erg handig! Het is altijd zo’n geklungel met een wisser en spons apart.

Francisca -

Heerlijk kneuterig bericht! Ik ga hem zeker kopen, het is nu toch wel echt nodig!

Idhuna -

Haha wat een grappig artikel!

Kelly caresse -

Geweldig dit soort huishoudelijke artikelen, leuk dat jullie deze getest hebben!

Niki -

Huishoudtip: klein scheutje spiritus bij het water doen en de strepen zijn verleden tijd! Werkt bij prima. Niet te veel, want dat stinkt 😉

Mariëlle -

Je kunt beter geen spiritus gebruiken, want op een duur worden je ramen daar blauw van. Dasty heeft speciaal spul voor de ramen, hiervan kun je gewoon een scheutje in het water gooien, dat is ook streepvrij en ruikt ook nog eens lekker!

Miranda -

Oh dat ziet er idd wel handig uit. Ik zou er zeker 6 euro voor over hebben als het fijn is en goed werkt!:)
Ik gebruik altijd dat Kärcher ding, mijn moeder heeft er eentje die ik dan leen, ik wil altijd nog een eigen kopen…:)
Fijn weekend!

Sophie -

Wat ben ik blij dat ik nog kind ben en thuis woon,dan hoeven dit soort klusjes nog niet. Alleen de afwas doen haha

Xx Sophie

Jelka -

Early morning tip tegen strepen: ga na het aftrekken met een prop krant in een roterende beweging over de strepen. Een echte ouderwetse krant, geen hoogglans exemplaar.
Wij hebben grote raampartijen van vloer tot plafond in de woonkamer, nu we geen strepen meer hebben, hebben we meer last van natte-neus-vlekken ter kniehoogte :)

Willemijn -

Jaaa, natte neus vlekken! Haha! Die zijn ERG! Bij de achterdeur heb ik ook ‘opspringpoten’. Die honden bezorgen ons wel extra klusjes… 😛

Reageer ook