2Keep a Diary: september #1

Tijd voor mijn allereerste 2Keep a Diary hier op 2WMN! Ik deel een aantal kiekjes van afgelopen week. Waar houd ik me zoal mee bezig?

Onder andere met wandelen, heel veel wandelen. Voor degenen die haar misschien niet kennen: dit is mijn Mechelse herder Noa. Over een week of drie wordt ze alweer 1 jaar, wat gaat het toch snel! Ik vind het absoluut geen straf om te wandelen, dat vind ik juist het leuke aan het hebben van een hond. Je komt heel veel buiten en ik ben gek op de natuur. Zeker nu de herfst eraan komt, ik heb al kastanjes gezien!

En die kastanjes heb ik ook stiekem meegenomen! Althans, het voelde stiekem. Ik voelde me net een ondeugend kind, want ik zag maar 1 kastanjeboom en raapte lekker alle kastanjes op voordat iemand anders het kon doen. Leuk voor straks op mijn schalen! Ik ben gek op gezelligheid: kaarsen aan en met een dekentje op de bank.

Na zo’n lange wandeling is Noa (gelukkig) moe. Ik heb voor haar een nieuw groot kussen gekocht. Hoewel ze ook héél graag tussen haar baasjes in wil liggen, slaapt ze ook veel op haar nieuwe kussen. Ze is er gek op…

…letterlijk. Dus dat wordt in ieder geval een keer gesloopt en dan heeft het vrouwtje er weer zowat een dagtaak aan om de schade te herstellen. Ze kreeg flink op haar kop van Jorrik, sindsdien heeft ze het niet meer gedaan, op hoop van zegen dat ze nu niet meer zo ondeugend doet.

Verder probeer ik het sporten weer op te pakken. Ik ga meestal op de fiets naar de sportschool, het is 1 minuut fietsen! Het is niet makkelijk nu BodyCombat niet meer wordt gegeven, mijn sportschool schijnt het weer in oktober te hervatten. Ik merk dat ik lichtelijk verslaafd ben aan combat, want zonder combat kan ik mijn hoofd niet goed leeg maken. Dit beïnvloedt soms wel mijn humeur!

Dus met mijn rode tomatenhoofd ga ik dan maar naar Zumba of BodyStep, maar ik vind het beide niks. De Zumba was meer gericht op cardio in plaats van dansen, dat vond ik erg jammer want ik hou meer van dansen. En steppen? Vreselijk! Ik heb al stevige, gespierde kuiten en daardoor worden ze nog dikker. Bij de laatste sportselfie moet ik eerlijk zeggen dat ik het ook flink gehad had. Nog even volhouden tot oktober! Tot die tijd ga ik dan maar BodyPumpen en fitnessen. Bah!

Genoeg getreurd! Wat ik ook heel leuk vond is dat Willemijn en ik te horen waren op Radio Noord. Een eigen radioprogramma lijkt me ook erg tof: lekker alles aan elkaar kletsen, het nieuws voorlezen en muziek draaien. Gaaf!

Het is heel gek om jezelf terug te zien en/of horen in de media. Zo staan we de laatste tijd in regionale kranten en in de jongerenkrant 7Days die je hierboven ziet. Ontzettend leuk!

Lunch! Ik ben gek op boterhammen met pindakaas, banaan en een beetje sambal. Dat laatste hoorde ik ooit van een diëtiste op stage, ze zei dat deze combinatie heel lekker was. Het leek me helemaal niets maar het is heerlijk, de pittige sambal met het zoete van banaan!

Ik carpool vaak met mijn schoonmoeder als ik naar Willemijn ga om te werken voor LLG en 2WMN, het scheelt in de kosten en is wat milieuvriendelijker. En tjee, wat wordt mijn haar opeens lang!

Na de werkdag bij Willemijn ging ik ‘s avonds met mijn schoonmoeder, Jorrik en zijn oma uit eten in Beilen. We gaan altijd 1x per jaar met haar uit eten. Ze is al 92 maar nog goed bij de pinken! Ik teken er voor dat ik zo oud en fit mag worden als zijn lieve oma! Oma wil meestal naar de pizzeria en neemt altijd pizza tutti frutti met heel veel fruit, haha! Heerlijk mens! Ik neem altijd quattro formaggi met extra knoflook en ananas. De  tiramisu was helaas wat minder lekker.

 Hier ben ik zielig. Nee hoor! Ik dacht dat mijn oor verstopt zat, maar dat was niet zo. Ik vond het al vreemd, want ik heb dat nooit gehad. Achteraf bleek mijn trommelvlies bol te staan en moest ik neusspray gebruiken. Ik heb daar een hekel aan omdat het je neusslijmvliezen kan uitdrogen. Ik heb daarom niets gedaan en nu is het weg.

In de Cosmo las ik dit. Ik vind het heel mooi hoe ze dit in Japan bezien. Het deed me denken aan dat men in Amerika het ook niet ziet als een teleurstelling als je eigen zaak failliet gaat, maar als een leermoment voor de volgende keer. Als je dat vergelijkt, lijken wij best negatief ingesteld…jammer! Zo’n positieve kijk is toch veel fijner!

Nu ik het toch over positiviteit heb. De afgelopen twee weken heb ik boodschappen gedaan met de liefste, oudere dame die je jezelf kunt voorstellen. Ze loopt altijd haar hond uit te laten en komt dan bij me langs. Dan heeft ze weer tennisballen voor Noa of een deken voor ons. Echt een lieverd. Ik vond het zo sneu dat ze met een taxi naar de Jumbo ging en dan €1,10 per 2 minuten moest betalen als wachtgeld. Wat een onzin, zei ik. Je kan toch met mij mee?

Als dank kreeg ik deze prachtige bos chrysanten van haar. Ik protesteerde nog, maar het mocht niet baten! Ik zou en moest wat van haar uitkiezen, haha! Zo komt het dat ik na twee keer boodschappen met haar doen een bos chrysanten, een chorizoworst en twee rode flessen wijn heb gekregen. Ik ben nog duurder dan je taxi, grapte ik tegen Loes.

Het voelt wel heel goed om wat voor anderen te doen uit liefde, het kost me maar een uurtje van mijn tijd en zij en haar (invalide) man zijn me zo dankbaar. Ik vind dat zo lief! Het doet me beseffen dat ik leef  en  verschil kan maken. Als iedereen nu zoiets zou doen voor anderen, dat zou toch geweldig zijn? Een beetje meer <3!

Zondagochtend. Normaal slaap ik uit maar nu moest ik met Willemijn en Djurre naar Amsterdam om met Frances (Foodgloss) een video op te nemen. Morgen zie je onze vlog!

In Amsterdam gingen we even snel naar Jimmy Choo. Ik heb ze niet gekocht maar wow, wat zijn die bordeauxrode pumps prachtig. De zwarte ook trouwens!

En het is jammer dat ik niet zo’n extravagante vriend heb, want deze mannenschoenen van Jimmy Choo vind ik echt te gek! Ik zie mijn vriend best lopen op die zwarte printschoenen (tweede van links!) onder een mooie jeans.

Kuch, terwijl ik dit typ zie ik pas dat het vrouwtjes zijn die op de zwarte schoenen staan haha! Ik liet de schoenen net aan Jorrik zien en wat blijkt? Hij vindt ze allemaal heel tof, behalve die met sterren. Dat had ik nou niet verwacht! Maar ik had wel gelijk dat hij de zwarte heel gaaf vond, hèhè…

Het was een gezellige dag! Deze sticky banana toffee cake was ook een erg leuk aandenken. Heerlijk maar wel ongelofelijk machtig!

Toen ik terug kwam uit Amsterdam, gingen Jorrik, ik en Noa nog even naar Hoogkerk om te wandelen. Mooi zo’n volle maan.

Ach en vooruit, Noa mocht de volgende ochtend heel eventjes bij mij op bed. Het is dan ook erg gezellig om samen te kroelen als Jorrik al lang en breed vroeg naar zijn werk is vertrokken!

Wat heb jij gedaan afgelopen weekend?

55 reacties

Rosalie -

Hoi, ik weet het ik reageer laat maar ik lees de 7days maar heb dat artikel nog niet zien staan. Weten jullie wanneer dat komt?

Willemijn -

Hij is een aantal weken terug al geweest. Misschien dat je hem gemist hebt! :(

Martine -

Hi Rosalie, het heeft alweer een tijdje geleden in de 7Days gestaan!

ann -

Leuke diary.
waar is de eerste foto gemaakt?

Lisa's Beautybabbels -

Wat een schat ben je toch :) Het doet me echt goed om zo’n verhalen te lezen, heel inspirerend!
En die foto van jou van achteren, wat is die prachtig zeg! Je haarkleur, je kapsel, en dan die tattoo die achter je oor vandaan piept, echt gorgeous!

Denice -

Wat een prachtig gebaar Martine… :) wauw

Peggy -

Wat aardig dat je de oude dame geholpen hebt! Maar waarom maakt zij geen gebruik van de deeltaxi van het WMO? Dat kun je gewoon bij de gemeente aanvragen en kun je tegen een (veel) goedkoper tarief reizen met de taxi.

Eva -

Wat een leuk artikel! En dat van die oude vrouw heeft me echt geïnspireerd om wat behulpzamer te zijn!

Roos -

Wat leuk van die oudere dame, zo iemand zou ik ook graag willen helpen :)

Manon -

Misschien een tip omdat je Body Combat mist: TurboFire! Dat zijn workouts die je thuis kan doen, met veel boksbewegingen enzo erbij. Te koop op DVD (*kuch* downloaden *kuch*) 😀

Miriam -

leuke diary! Ik vind het super dat jullie het wat uitgebreider doen, met leuke verhaaltjes er bij. Sowieso vind ik deze blog een geweldige aanvulling op LLG. En je bent een topper, dat je dat oude vrouwtje helpt. Echt super! Kun je mensen mee inspireren :)

Elise -

Heerlijk, van dit soort ”diary” artikelen. Ik smolt wel een beetje bij dat stuk over boodschappen doen met die mevrouw. Lief dat je helpt en je merkt wel hoe ontzettend dat gewaardeerd word! We zouden dat eigenlijk vaker moeten doen met z’n allen inderdaad!

Sabine -

Wat een heerlijk stukje! En wat lief van je dat je die oude vrouw helpt met haar boodschappen. Ik ben het helemaal met je eens: dat soort kleine dingetjes zouden we allemaal moeten doen, zo veel mogelijk. Ik word daar zelf ook altijd heel blij van.

Layla93 -

Wat super lief van je dat je die vrouw helpt. Mijn vriend en ik wonen momenteel in een oud bejaardentehuis via een anti-kraak stichting. Maar naast ons zijn ook allemaal huisjes waar oudere mensen wonen. En voor die oude mensen moeten wij elke week even de container bij de weg zetten en weer terugzetten, en dat voelt wel goed. Je ziet ze dan soms ook even zwaaien en hun duim omhoog steken en dat geeft toch wel even iets van voldoening ofzo :)

B -

Die schoenen zijn zoooo Fred van Leer! Haha.

Bente -

Ziet er uit als een fijne week! En wat lief van je dat je je buurvrouw (was het nou je buurvrouw) helpt met de boodschappen doen! :)

Martine -

Haha nee het is gewoon een oudere dame die hier in het dorp woont, ze loopt vaak voorbij met haar hond en dan kletsen we altijd even.

Nynke -

Erg leuk, deze diary’s!
Ik vind je haar trouwens erg tof op die foto van de achterkant :)

Simone -

Wat een leuke diary. Mijn hondje mag vaak ook op bed als mijn vriend naar zijn werk gaat. Even kroelen voor we opstaan :)

Marnel -

Ook al zo’n leuke diary! Die Noa…hoe ze kijkt bij die foto waar dat kussen kapot is..haha! Je haar is inderdaad lang!

Natascha -

Stiekem vind ik die mannenschoenen zelfs mooier dan de stilleto’s! Ik zou ze eerlijk zo dragen eigenlijk. Spijtig dat mannenschoenen zo anders vallen dan vrouwenschoenen qua pasvorm. Want eerlijk zo extreem typisch voor een bepaald gender zien de schoenen er niet uit 😉

Martine -

Haha ik vond de mannenschoenen ook heel leuk er uit zien 😀 ! Als er een leuke loafervariant voor vrouwen zou zijn, had ik ze wel gepast!

Natascha -

😀 Spijtig dat ze er niet waren.

Esther -

wow Noa is al groot geworden! Heel erg leuk artikel (:

Jelka -

Ohjee, Noa de mat-sloper. Zo heb ik er ook eentje in huis, telkens wanneer we dachten: dit is nu wel goed opgelapt of een onverwoestbaar exemplaar,… een maand of 2 later heeft hij zich rot geamuseerd terwijl we weg waren. Maar ik denk dan toch altijd nadien: beter zijn mat dan onze zetel :)
Wat mooi van je dat je dat oud dametje geholpen hebt! Ik vind je haarkleur echt prachtig nu!

Bertine -

wat super lief dat je dat voor die vrouw doet! en leuk dat je beloond wordt met zoveel lekkers en mooie bloemen!

Merel -

Oeh leukleuk! Wat superlief dat je met dat oude dametje boodschappen gaat doen :-) Ik bodypump ook, ik ben daarna wel helemaal bekaf maar dan heb ik ten miste het gevoel alsof ik echt iets gedaan heb! Als je na een tijdje resultaat ziet dan wordt het wel leuker.

Martine -

Dat geloof ik meteen, het is heel motiverend als je resultaat ziet. Ik had dat met 2x Bodycombat en 1x Bodyattack. Ik zat in zo’n hele goede flow maar helaas nu niet meer haha!

Marloes -

Wat leuk en lief dat je met dat vrouwtje boodschappen doet! Had ik ook maar zo’n vrouwtje die ik kon helpen. Ik heb voor mijn huidige baan in de gehandicaptenzorg gewerkt en was dus constant bezig met hulpbehoevende mensen helpen en begeleiden. En dat ik daar mijn geld mee kon verdienen was mooi meegenomen. Helaas, bezuinigingen, dus doe ik nu saai werk waar ik me heel nutteloos voel, niks voor een ander kan doen en geen voldoening en dankbaarheid uit kan halen. En dat mis ik wel hoor! Dat maakt je als mens compleet toch, dat je iets voor een ander kan doen en daar blij van wordt?! :)

Martine -

Juist dat was het woord waar ik naar op zoek was en precies hoe ik het voel: compleet! Het maakt je inderdaad compleet! Maar dat zal waarschijnlijk niet voor iedereen zo voelen. Als ik jouw reactie lees, voel ik inderdaad hetzelfde. Het geeft voldoening en dankbaarheid, dat is ook iets waar ik zelf naar zoek in het leven. Klinkt wat zweverig maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel 😉 !

Shaz -

Wat een leuke diary! Het is altijd fijn als je iets voor andere mensen kunt betekenen.

saarenzo -

Leuke foto’s. Wat lief dat je samen met die oudere dame boodschappen bent gaan doen. Schattig dat ze je gelijk allemaal cadeautjes geeft. Het was me nooit opgevallen dat er vrouwtjes op die herenschoenen stonden als jij het niet had gezegd. Ik dacht dat het een of ander barok printje was! Haha.

Caroline -

Wat ontzettend lief dat je die oude mevrouw helpt. Velen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Door mensen zoals jij wordt de wereld weer een stukje beter….
Ennuh, een kus voor Noa.

Martine -

Ah dankjewel, ik hoop ook dat ik anderen hiermee inspireer. Een betere wereld begint bij jezelf 😉 !

fashionbeautydaphne -

Wat super lief van je om met de oudere mevrouw boodschappen te doen. Zo mooi dat ze daar zo dankbaar voor is. Je hebt gelijk, als meer mensen dat doen dan zijn minder mensen eenzaam en hebben zij hun uitje ook gehad. Oudere mensen kijken daar naar uit, want zo heel vaak komen ze de straat niet op denk ik.

Martine -

Jazeker! En je hoeft natuurlijk niet eens iets voor een ouder iemand te doen. Zo heb ik ook weleens een jongere vrouw geholpen met 3 kinderen (waarvan 1 een baby in een draagdoek) in een drukke trein en op haar ondeugende zoon van 2 jaar gepast. Het verbaast me nog wel eens hoe weinig behulpzaam andere mensen zijn. Het zou toch mooi zijn als iedereen wat vaker aan anderen denkt.

Marie -

Ah ik heb ook een jaartje geleden de overstap van body combat naar body pump gedaan/moeten doen. Eerst vond ik het maar niets maar na een tijdje kan ik niet meer zonder, je merkt bij het pumpen ook wel echt resultaat!:-)

Manon -

Yay, leuk een diary van jou :D! Ik vind die foto waar je zegt dat je haar lang wordt echt heel gaaf. Gewoon, de haarkleur, je kapsel en dan je tattoo, ja tof 😀

Martine -

Yaayyy dankjewel Manon, leuk om te horen! 😀

Miranda -

Oh heerlijk, wandelen met de hond. Ik vind dat ook zo fijn. Even verstand op 0 en lopen maar:)
Maar wat een ondeugd, haar nieuwe kussen kapot maken… Haha!
Leuke foto’s, leuk om even mee te kijken!

Betty -

Aah leuk ook, jouw weekoverzicht! En wat superfijn dat je die vrouw helpt met boodschappen! Je krijgt er dan inderdaad (letterlijk en figuurlijk) zoveel voor terug! <3

Petra -

Meiden, ik heb hier nog nooit gereageerd maar wil laten weten dat ik groot fan ben. Ik ben ook met jullie meegegroeid en vind het interessant om ook andere dingen te lezen, zoals een review over anti-schimmelspray 😉
Ook heel fijn om te zien hoe jullie je openstellen, Willemijn over haar genentest& gewilde zwangerschap en jij bijv over je sportfrustraties. Die ik trouwens compleeet herken!! Ik deed altijd op dinsdags HIIT&Pump, donderdags Combat en zondag XCO. Nu heeft mn sportschool sinds 1september t hele schema omgegooid en is alleen de dinsdag nog t zelfde. En wat mis ik mn combat en xco! Ik heb helemaal geen zin om zelf te fitnessen, daar krijgt toch niemand motivatie van. Ik kan daar toch ZO sjago van worden als ik me donderdags en zondags door dat anderhalf uur sporten moet slepen….. Hoop dat ze t bij ons ook gauw veranderen…

Martine -

Hi Petra,
Super leuk dat je reageert en 2wmn volgt! We vinden het zelf ook heerlijk om over andere onderwerpen te schrijven en jullie meer mee te nemen in ons persoonlijke leven. En wat betreft het sporten ben ik blij dat je het herkent haha! Vreselijk hè, ik kan er ook zo chagrijnig van worden. Ik hoop voor jou ook dat je sportschool het rooster weer gaat veranderen!

Idhuna -

Hele leuke foto’s! Grappige schoenen! Noa is zo lief haha :)

Malou -

Leuke foto’s. En Noa is dus ook lekker ondeugend! Ik herken onze labrador er wel in, hij is nu bijna 3.. Maar pikt soms nog steeds stiekem ergens sokken vandaan of een sjaal van de kapstok..

Yudeska -

Heerlijk om een dairy te zien! Vind het erg leuk. Wat ben je toch ook een mooie meid, je haar groeit wel zeg!!

Martine -

Wat lief, dankjewel Yudeska!

Akosua -

Ah wat lief dat je boodschappen gaat doen met die oudere dame. Zo’n kleine moeite en voor haar een groot plezier.

Marcella -

Aww wat lief dat je die vrouw helpt :)

lucindainwonderland -

Altijd leuke posts vind ik dit, van die dagboeken. Je haar is echt fantastisch lang en de kleur, die kan je echt goed hebben. Sporten probeer ik ook weer op te pakken maar is best moeilijk allemaal. Dit weekend heb ik mij druk zitten maken over één van mijn katten die zie was, het feit dat mijn fiets gejat was en ik een barst in mijn telefoonscherm ontdekte. Niet echt stressloos dus, goed…. we gaan weer voor een nieuwe week. xxx Lucinda

Kelly caresse -

Wat leuk om ook in jouw week mee te kijken. Ik hou van dit soort diary artikelen. Je schrijfstijl is heel fijn. Wat lief en inspirerend dat je de oudere dame helpt met de boodschappen, een mooi voorbeeld voor velen

Florence -

Leuke diary, dit vind ik altijd super leuk om naar te kijken!

En bodycombat is inderdaad verslavend!

Dita -

Wat een leuke foto’s! Ik heb gewerkt en we hielden ons feestje voor de verjaardagen en ons nieuwe huis

Sanne -

Haha die schoenen. Niet voor de gemiddelde man in ieder geval 😛
Veelzijdig weekje heb je gehad! Leuk dat jullie op de radio en in de krant te zien waren.

Reageer ook