2Keep a Diary: september #1

Hallo iedereen! Vandaag komt de allereerste 2Keep a Diary online. In deze ‘rubriek’ houden we een fotodagboek bij. We nemen je mee in  ons dagelijks leven. Klaar voor de start?

De ene week zie je het dagboek van mij op maandagochtend (6 uur), de andere week die van Martine. We moeten nog een beetje gaan kijken hoe we het invullen. Dit dagboek is er een van een hele week (maandag t/m zondag), maar misschien doen we ook af en toe ‘plogs’ (háát dat wordt en ben naarstig op zoek naar een andere term, laat het weten als je wat weet 😉 ). Of tweewekelijkse dagboeken met hap snap foto’s. Waar gaat jullie voorkeur naar uit?

Maandag 1 september

De dag dat 2WMN live ging! Mensen kinderen wat was het spannend! De hele maandagochtend waren Martine en ik bezig met de puntjes op de i zetten en om 15.00 uur gingen we eindelijk live! Jullie reacties waren zoooo positief! Nogmaals bedankt!

Martine en ik vierden het met haar heerlijke monchoutaart, waar ik helaas geen foto van heb!

Bij thuiskomst kreeg ik een bos rozen van Djurre en trokken we een flesje champagne open om het te vieren. De champagneglazen kregen we bij een cadeau van Djurre’s collega’s, dus die trok ik maar uit de kast.

‘s Avonds in bed las ik in het boek van Sue Johnson, Houd me vast.    Een boek over de ‘hechtingstheorie’ in liefdesrelaties. Ik vind het erg interessant en leerzaam. Ik lees graag dit soort boeken.

Dinsdag 2 september

We hadden een presentatie van Max Factor, dus op naar Amsterdam. De presentatie was in Tusinski, de bioscoop. Het was een prachtige locatie! Van deze dag staat vandaag de vlog online op LiveLifeGorgeous (klik).

We kregen een demonstratie van de nieuwe producten van Marie Sophie, visagist van Max Factor. Leuk om haar aan het werk te zien en haar vragen te kunnen stellen!

Dit was een heel bijzonder drankje! Wel lekker!

Na een bezoekje aan Shirley en Skyler (bekijk ook de vlog – klik) weer terug naar huis met de trein.

Martine pakt de goodiebag uit.

Woensdag 3 september

Dit was een dag waar ik al zeker 2 maanden op wachtte. Ik had namelijk eindelijk mijn afspraak bij de klinisch geneticus. Dit is een arts die zich bezig houdt met genetica, DNA, chromosomen en afwijkingen daarin. Zoals ik wel eens verteld heb – waaronder in mijn blog over Down Voor Dummies – ben ik drager van een chromosoomafwijking. Dit betekent dat ik mijn kinderen mogelijk een ernstige verstandelijke en lichamelijke handicap kan meegeven. Als embryo ben ik hier op onderzocht, maar dat is inmiddels zo’n 25 jaar geleden. Ik wilde het graag opnieuw laten onderzoeken en informatie/voorlichting krijgen over zwanger worden met een chromosoomafwijking. Ja, dat lees je goed, dat schrijf ik echt. 😉 Want ik kan er wel geheimzinnig over doen maar jullie snapten het vast toch al. En nee,  dat ik dit nu zeg dit betekent niet dat er binnen nu en 9 maanden een mini-me op de wereld komt! Laten we dat even heel duidelijk hebben. Allereerst werd in het gesprek heel duidelijk dat dat waarschijnlijk niet voor mij weggelegd is en ten tweede was het als voorlichting, een eerste stap in iets wat je – althans, WIJ – niet over één nacht ijs doen. Gut gut, wat een open-en-bloot blogje wordt dit! Haha!

Ik zit er aan te denken om hier op 2WMN misschien wat blogs aan te wijden. Zowel over ‘de kinderwens’ in het algemeen (Heb jij ‘m al? 😉 ) als meer specifiek over zwangerschap en dragerschap / afwijkingen / combinatietests / PGD (embryoselectie) etcetera. Niet per se alles over mijzelf, maar juist ook vanuit meerdere vrouwen/perspectieven bekeken. Het zijn echter wel pittige thema’s waar over ik me best wel een beetje onzeker en kwetsbaar voel, dus ik ben er nog niet helemaal over uit… Ik ben in elk geval wel benieuwd wat jullie hier over denken, als je dit zo leest. Zouden jullie het interessant vinden om hierover te lezen of spreekt het je niet aan? Als je je kunt vinden in deze thema’s en je hebt een idee, mail me dan ook gerust op info@2WMN.nl!

Oeps, onscherp! Sorry! Dit is in het UMCG.

Dit ben ik! Of nou ja, twee van mijn chromosomen dan. Haha! Het zegt jullie waarschijnlijk niets, maar ik ben drager van een ‘translocatie’ van het 8ste en 20ste chromosoom. Ik mis een stukje van 8 en die zit aan 20 vast.

We hadden al vroeg een afspraak dus bij thuiskomst was het nog maar 10 uur. Djurre ging naar zijn werk en ik ging aan de slag in huis. Eerst mijn haar maar eens in een staart. De lipstick die ik draag is Rose Culte van YSL.

Mooi weer, dus het vachtje wat op de bank ligt lekker buiten laten luchten in de zon.

Stofzuigen maar! De woonkamer doe ik iedere dag, maar dit keer nam ik ook de badkamer, boven en de plinten mee. Daarna dweilde ik, nam ik de vensterbanken, tafeltjes en andere oppervlaktes af en gaf ik de wc een beurt. Ik kan erg genieten van een schoon huis.

De rest van de dag heb ik voor LLG en 2WMN gewerkt, zo heb ik veel geschreven, maar bewerkte ik ook foto’s en video’s.

Aan het eind van de middag zat ik nog even lekker buiten in m’n tuin. Saar komt altijd bij me in de buurt liggen. Wat een lekker nazomer-weer was het deze week!

‘s Avonds kroop ik met Djurre op de bank. Ik schreef nog een beetje voor 2WMN.

Donderdag 4 september

De dag dat we op zowel de radio- als tvzender van RTV Noord kwamen! Zo tof!

Ieks! Goedemorgen… Het stikt van de spinnen in huis… Iemand een tip?

In de Mediacentrale, waar onder andere RTV Noord zit.

Jaaa!

Let’s do this! We hadden een praatje over trends, hoe LLG ooit begon en onze carriereswitch. Het was erg leuk!

Eenmaal thuis gingen Martine en ik snel aan de slag. Er moest veel gebeuren! Er moest zelfs zo veel gebeuren dat ik helemaal vergeten ben om nog meer foto’s te maken. Sorry! Maar van deze dag komt morgen een vlog online, dus houd 2WMN in de gaten.

Vrijdag 5 september

Omdat we zondag naar Amsterdam moeten voor LLG hebben we vandaag vrij. Ik deed ‘s ochtends boodschappen, schreef toch nog een beetje voor de sites, stofzuigde, deed een afwasje en een was. Het was weer mooi weer dus ging ik nog even aan de slag in de tuin. De lavendel staat nog mooi in bloei!

Dat vond Saar ook! Dit is haar favoriete plekje in de tuin, pal naast de lavendel.

Ik wil heel graag nog iets aan de vrij lege witte muur doen boven onze bank… Maar ik weet niet wat! De lijst met het skelet hangt voor mijn gevoel niet echt op zijn plek. Maar zo’n muur met heel veel fotolijstjes vind ik ook zo standaard. Een kleurtje is ook leuk, maar dan ben ik weer bang dat ik er snel op uitgegeken ben… Keuzes, keuzes…

Administratie!

Hier had ik net boodschappen gedaan en was ik de koelkast aan het inruimen. Hij is brandschoon, want ik heb hem pasgeleden schoon gemaakt. Heerlijk gevoel.

Kopje thee ‘s middags. Ik check ondertussen de comments. Het is even wennen, twee websites om bij te houden haha!

Avondeten: cous cous met gegrilde groenten en een worstje.

Om half 9 keken we (met Saar op schoot) Flikken Maastricht, een van onze favoriete Nederlandse series! Het was weer leuk! Daarna vroeg op want…

Zaterdag 6 september

Ik ging naar m’n moeder. M’n ouders zijn sinds een poosje helaas gescheiden. Mijn vader is kortgeleden verhuisd en nu kon was het de beurt van mijn moeder. Ik hielp, samen met een heleboel lieve vrienden van haar.

M’n schoonmaakhandschoenen gingen natuurlijk mee! Can’t live without!

Aangekomen bij m’n oude huis. Ik typte zojuist eigenlijk ‘bij m’n ouders’. Dat is echt nog even wennen… Dit is het haventje waar ik vroeger erg veel gespeeld heb.

Alles was ingepakt in dozen. Het waren er zo veel! Het was zo gek om mijn ouderlijk huis helemaal leeg te zien. Ik heb er toch zo’n 15 jaar gewoond. Ik had echt zo’n gevoel van ‘Mijn jeugd zit in deze dozen’. Ik werd er erg verdrietig van. Maar na een paar traantjes was het tijd om aan het werk te gaan!

Ik heb me vooral bezig gehouden met het uitpakken van spullen in haar nieuwe huis. Zij en mijn broertje gingen er gelijk slapen dus ik wilde het een beetje op orde hebben zodat het een beetje als ‘thuis’ ging aanvoelen. Ik zette foto’s neer (dit ben ik met mijn moeder!), richtte de keuken zo ver mogelijk in, maakte de zithoek gezellig en maakte de bedden op.

Verder heb ik van vandaag eigenlijk geen foto’s gemaakt. Het was een emotionele dag waardoor mijn hoofd er eigenlijk niet helemaal naar stond. Toen ik thuis kwam heb ik gedoucht en ging ik gelijk naar bed want de volgende dag moest ik weer vroeg op.

Zondag 7 september

En wel om 6 uur! Want Martine en ik gingen naar Amsterdam, waar we om 9.30 uur moesten zijn. We hadden een afspraak met Frances van Foodgloss om samen een video op te nemen.

Martine appte om 6.15 uur: ‘Wat doe jij aan?’. Dit is wat ik terug appte:

Djurre besloot ook om mee te gaan, samen met onze hond Saar. Het was al lang geleden dat hij in Amsterdam was geweest dus hij had wel zin om daar weer eens naartoe te gaan. Hij heeft de hele ochtend lekker rondgelopen in Amsterdam en met Saar van het mooie weer in het Vondelpark genoten.

Filmen! De video van Foodgloss komt komende zondag online.

Wát een toffe kleur op de muur! Het is een soort warme legergroene kleur. Misschien is dat wel wat voor op mijn muur? Wat denken jullie?

Om 11 uur waren we klaar met filmen. We wandelden naar het Vondelpark waar we Djurre ontmoetten. We hebben op een terrasje taart gegeten en wat gedronken.

Martine en ik moesten natuuuurlijk een foto maken van ons lekkere hapje. Je ziet Djurre toekijken zo van ‘Is het nu eindelijk tijd om aan te vallen?!’ 😉

Apple crumble pie! Hmm!

Saar ving de kruimeltjes op… 😉

De herfst doet zijn intrede!

Cheese!

Na het heerlijke taartje liepen we naar de PC Hooftstraat. Want ja, we waren er zó dicht in de buurt!

Even buurten bij Mulberry! Staat deze gave Cara Delevigne tas Martine niet geweldig?

Ook gingen we nog even naar Jimmy Choo, Peak Performance (voor Djurre) en Shoebaloo.

Daarna reden we naar huis toe. Eenmaal thuis heb ik spaghetti bolognese gemaakt (ik zal binnenkort mijn recept delen) en daarna ben ik dit verslag gaan maken…

Ik hoop dat jullie deze eerste editie van 2Keep a Diary leuk vonden. Laat het me weten als jullie nog feedback of tips hebben! Volgende week zien jullie dus het dagboek van Martine.

Fijne maandag iedereen!

X,
Willemijn

149 reacties

Hendrika Jilderda -

Het UMCG ik ken het als geen ander! Het is bijna mijn tweede thuis! ik ben vroeger geopereerd aan een hart afwijking en kom daarom al 16 jaar lang jaarlijks voor onderzoeken!

Lotte -

Hi Willemijn,

Ik ben normaal gesproken een lurker, maar op dit logje wil ik toch graag even reageren.

Kan me je situatie heel goed voorstellen, ik ben zelf drager van een gebalanceerde translocatie tussen chromosoom 5 en 12 wat maakt dat het ook voor mij moeilijk is om kinderen te krijgen.

Ik ben inmiddels 2x zwanger geweest, helaas tot nu toe zonder gezond kindje.
5 jaar geleden voor het eerst wat resulteerde in een doodgeboren kindje na 28 weken zwangerschap.
Na een lang verwerkingsproces voordat ik het opnieuw durfde te proberen onlangs nog een miskraam gehad na nog maar 6 weken zwanger te mogen zijn geweest. Ontmoedigend, maar toch hoop ik ooit nog eens een moeder te worden van een gezond kindje.

Begrijp me niet verkeerd, ik schrijf dit niet om je te ontmoedigen maar ik ga er na het lezen van je logje en reacties van uit dat je het fijn zou vinden iets te horen van iemand die zich je situatie goed kan voorstellen. Ik duim er in ieder geval voor dat we beide veel gezonde kinderen mogen krijgen!

Willemijn -

He Lotte! Jeetje wat een heftige tijd heb je al achter de rug. Verschrikkelijk dat je je kindje met 28 weken verloren hebt en daarna nogmaals een vroege miskraam. :( Ik ben zeker blij met je reactie want ik spreek maar weinig mensen die hetzelfde hebben. Tot nu vond ik ‘ze’ alleen op fora. Bedankt dus voor je comment! :) Ik hoop inderdaad voor ons beide op een gezond kindje!

Rhea -

Ik was ook een ‘stille volger’ van LLG, maar vind jullie nieuwe blok een hele mooie en fijne aanwinst! Ik zou ook graag meer lezen over het thema zwanger worden (ook iets wat mij wel bezig houdt). Ik heb zelf een vorm van kanker gehad, tot nu toe lijkt het niet genetisch te zijn (maar er is ook nog zoveel onbekend, dat het in de (verre) toekomst wel kan blijken dat het een genetische afwijking is), daarnaast hebben mijn man en ik beide een chronische ziekte, dat zijn ook belangrijke dingen om over na te denken en informatie over te zoeken bij het eventuele zwanger worden. Ik vind dat jullie op 2WMN nu al mooie thema’s aansnijden. Het is ook erg fijn om te zien dat veel meer meiden & vrouwen met dezelfde dingen en thema’s worstelen. Ik kom zeker vaker even ‘neuzen’ :-)!

Marjolein -

Die foto van dat haventje komt me erg bekend voor. Munein? Daar ben ik ook groot geworden :-)

Ilse -

Hoihoi,
Wat leuk! Ik zag je naam inderdaad al wel is op wat mama blogs voor bijkomen! Leuuuk! Wel veel sterkte ermee, blijven moeilijke beslissingen. (Kan ik me zo voorstellen want ik ben 14 haha)
Xx

Petra -

Dit blog is uit het leven gegrepen, respect voor je verhaal dat je dit zo open brengt. Ik ben er door geraakt , door jouw openheid en kwetsbaarheid.
X peet

anja -

hebben jij en djurre wel een nagedacht over eicel donatie? of een draagmoeder, kan me voorstellen dat dat niet goed voelt. snap je dilemma heel goed, het is ook een behoorlijk lastige keuze! Je zusje heeft toch een handicap (misschien een beetje rare woordkeuze) maar hoe hebben je ouders dat altijd gedaan? hebben zij veel lasten door haar en hoe hebben zij het opgelost. je hebt één voordeel, je weet dat je drager bent maar je weet ook hoe het leven is als een kind een handicap heeft. doe wat jullie hart je ingeeft. je maakt nooit een verkeerde beslissing want als je iets doet met je hart dan ga je voor want dan hou je van het kind en dan is het natuurlijk soms wel lastig maar het is dan niet het einde van de wereld.

aangezien ik een verpleegkunde opleiding heb ik een vraagje: hoe verzorgen je ouders nu je zus/zusje nu ze zijn gescheiden en hoe hebben zij dat altijd gedaan toen ze nog samen waren?

als je het vervelend vind om er antwoord op te geven begrijp ik dat heel goed.

in ieder geval heel veel sterkte met de scheiding van je ouders!

liefs, Anja

Willemijn -

He Anja! Eicepdonatie of draagmoeder is wel als mogelijk optie besproken met ons in het ziekenhuis, maar dit is voor ons nu nog niet aan de orde. We willen het eerst op de natuurlijke manier proberen. Ik schrijf hier binnenkort misschien wel een blogje over. Het is een heel verhaal namelijk haha.

Wbt de verzorging van mijn zus. Ze ging op haar 18e uit huis (is nu 30). Ze kwam dan ieder weekend thuis. Nu ze gescheiden zijn komt ze ieder weekend bij één van hen. En als mijn ouders straks ouder worden, of ze zijn eens op vakantie of ziek, dan komt ze bij mij.

Dankjewel voor je lieve comment!

Peggy -

Ik zou graag meer lezen over jullie weg m.b.t. jullie kinderwens. Ook ik kan (helaas en waarschijnlijk) niet zelf zwanger worden, of in ieder geval niet zelf een gezond kindje ter wereld brengen.

xx_Patries_xx -

wow wat veel foto`s en wat leuk om te lezen dit 😀

Jody -

Hee willemijn, ik had al eerder gereageerd en bedankt voor je reactie! en ik kwam deze pagina tegen met een hele mooi groene kleur op de muren wie weet heb je er wat aan :-)

http://www.vtwonen.nl/binnenkijken2/stephanie-uit-velserbroek.html

Jody -

Hoi Willemijn!
Wat heftig van je kinderverhaal, mensen denken er vaak te luchtig over van ik neem later kinderen.
Dat kun je eenmaal niet altijd van te voren weten.
Heel veel sterkte in dit proces.

Daarnaast over de muur achter je bank, de groene kleur is mooi, wat ik ook mooi vind is oud blauw, ik weet niet of je goede tijden kijkt? bij Riks woning (waar rikki nu in woont) die kleur blauw vind ik prachtig en is met veel te combineren. daar kijk je dus denk ik niet zo snel op uit.

En ik heb een vraag ik vind je bank prachtig maar is het niet lastig zonder armleuningen? Ik ga hopelijk binnenkort op mezelf vandaar dat ik het vraag haha!

Liefs, Jody.

Willemijn -

Dankjewel Jody! Ja dat blauw is ook erg mooi inderdaad. Wij missen de leuningen zelf eigenlijk niet. De kussentjes zak je lekker in weg en met een voetenbank hebben wij genoeg aan de rugleuning! :)

evelien -

Tof! Let alleen wel op de typfouten..

Somersault -

Misschien een instawall (http://www.instawall.nl) voor je kale muur? :-) Wegens de ruimte kun je voor een hele grote gaan, maar ik heb drie kleintjes (3×3, elk heeft een thema, nl. mijn reis naar Azië, reis naar Canada,..) en dat staat ook leuk! Fijne is dat je decoratie krijgt met een heel persoonlijk tintje, omdat je de foto’s rechtstreeks van je eigen Instagram haalt :-)

Hilde -

Nou de toon is gezet voor deze rubriek! Ik vind het heel dapper dat je zo open schrijft over wat je bezig houdt. Ik denk dat heel veel lezers zich hierdoor gesteund zullen voelen. Wat fijn dat je doormiddel van je website steun kunt vinden bij elkaar en je op deze manier een kwetsbaar onderwerp bespreekbaar kunt maken!

Jeanne -

Wat leuk! Ik heb vanavond voor het eerst even op deze nieuwe website van jullie gekeken, ontzettend mooi geworden! Gefeliciteerd met jullie nieuwste aanwinst! Ik ben benieuwd naar alle komende blogposts en blijf jullie natuurlijk volgen! (;

Sabine -

Wat vind ik het fijn dat ik jullie blogs sinds kort omtdekt heb! Een verademing tussen de soms wat oppervlakkige beautyblogs. Knap dat je je zo openstelt ipin deze blog! Ik zou het enorm interessant vinden om meer te lezen over je zus. Heb je hier al wel eens een artikel over gemaakt, naast het down voor dummies artikel? Groetjes en bedankt voor het fijne leesplezier! Xx ook uit Groningen!

Chloé -

Hi Willemijn! Ik zou graag meer lezen over dragerschap en het hebben van een kinderwens. Mijn broer heeft een ernstige vorm van spierdystrofie en op mijn 18e jaar heb ik mij laten testen.. ik bleek drager van het gen. Via folders van het UMCG heb ik gelezen over de verschillende mogelijkheden die er zijn wat betreft het hebben van een kind wanneer je drager bent. Een van die mogelijkheden was IVF-PGD. Ik heb wat rondgekeken op verschillende fora, waar ervaringen van vrouwen te lezen zijn over dit traject. Het lijkt me een langdurig en heftig traject. Ik ben zelf nog niet aan kinderen toe, maar het maken van een keuze wat betreft de manier van zwanger worden vind ik een lastige (ethische) kwestie. Gok je het er op? Of ga je een langdurig traject in waarbij bijv. hormooninjecties gebruikt moeten worden. Soms voel ik mij wel eens schuldig tegenover mensen die geen kinderen kunnen krijgen, dan denk ik ‘die zouden blij zijn met een kindje, ongeacht het een (ernstige) afwijking of ziekte heeft’. Het heeft zoveel verschillende kanten.. Misschien mail ik je nog wel!

Liefs!

Willemijn -

He Chloe! Bedankt voor je comment! Wat ontzettend heftig voor jou joh! Klikt alsof we een beetje in hetzelfe schuitje zitten. Ik snap ook zeker wel wat je bedoelt met schuldig voelen tegenover stellen die helemaal geen kinderen kunnen krijgen. Een helpende gedachte is voor mij dan dat iedereen zo zijn eigen battles heeft. Op onze beurt voelen stellen die heel gemakkelijk kinderen kunnen krijgen en zich zorgen maken om missende vinger bij hun kindje (om maar wat te noemen) weer schuldig omdat het ‘in het niet’ valt bij een ernstige ziekte, bijvoorbeeld. Maar het een is niet met het ander te vergelijken en je kunt nu eenmaal alleen maar dealen en oordelen over je eigen situatie. :) Je mag me zeker mailen! Liefs Willemijn

Willemijn -

Oh ja, IVF-PGD, daar mocht ik ook een gesprek voor aanvragen. Gezien onze situatie gaat we het eerst ‘natuurlijk’ proberen. Het lijkt me ontzettend heftig namelijk. Maar hierover ga ik binnenkort een blog schrijven! :)

L -

Goed dat je er over schrijft Willemijn! Ik kan me voorstellen hoe moeilijk het is om hier over te moeten nadenken. Voor veel vrouwen vanzelfsprekend om een kindje te willen, te maken en vervolgens te krijgen, gezond en wel. Maar het gaat vaak ook anders en die verhalen blijven vaak op de achtergrond omdat ze besproken worden tussen partners, maar niet openlijk. Daarom is het goed dat je er over blogt. Misschien kunnen anderen je zo ook een hart onder de riem steken!

Deborahschrijft -

Heel leuk zo’n diary!
Wat knap dat je zo open bent over je kinderwens en het hele proces wat je nu in gaat. Heel veel sterkte hierbij Willemijn.

Nathalie -

Hi Willemijn,

Heftige blog zeg! Is allemaal niet niks. Wil jullie nogmaals veel sterkte wensen met het proces zal geen makkelijke tijd worden. Wel fijn dat je op je gemak het proces in gaat en niet op een schopstoel zit wat betreft kinderen krijgen.

Liefs!
Nathalie (nichtje Martine)

Willemijn -

Dankjewel Nathalie! X

Cheyenne -

Leuke rubriek om te lezen! Bij mij jaagt mijn kat op de spinnen, dus daar heb ik niet veel last van! Wat van een behangpapier met een printje op je muur? Ik vind het heel knap dat je over onderwerpen zoals zwanger worden schrijft, en ik wil hier graag meer over lezen. Wat naar van je ouders, de verhuis moet inderdaad erg zwaar zijn geweest! Ik wens je alle sterkte toe!

Mieke -

Wat een leuke dairy.

Wat een heftige tijd maken jij en djurre mee. Ik zal zo’n blogpost wel heel interessant vinden. Mensen gaan er vaak vanuit dat je zomaar even zwanger word of een baby krijgt. En ik denk dat als je er open over schrijft dat mensen minder snel vragen wanneer er een kindje komt, want dat kan dan soms best zwaar en moeilijk zijn.

Mijn vriend en ik hebben er zelf een jaar over gedaan om zwanger te worden. Zonder dat iedereen het wist, maar ik had wel moeite met de opmerking: goh word het voor jullie ook niet eens tijd dat jullie een kindje nemen?

Nu zijn we eindelijk zwanger (34 wkn) en zijn ze er met de 20 weken echo achter gekomen dat ons kindje een hartafwijking heeft, gelukkig kan het operatief verholpen worden. Maar toch was het flink schrikken.

Willemijn -

Och jee, wat heftig! Gelukkig kunnen ze er wel wat aan doen. Moet jullie kindje gelijk na de geboorte geopereerd worden?
Ik kreeg inderdaad héél vaak de vraag gesteld en soms waren mensen ook aan het vissen ‘Goh, ben je soms zwanger?’ Dat is dan wel pijnlijk inderdaad. Kan me voorstellen dat jij dat ook zo ervaren hebt!

Stephanie -

Leuk dit artikel :) erg leuke foto’s!
Heftig van je ziekenhuisafspraak en alles! Sterkte! Klinkt ingewikkeld ook voor een biologie-leek als ik. Mooi dat je er over wilt schrijven, daar hebben vast heel veel mensen iets aan! En sterkte met de scheiding van je ouders!

IngCC -

Leuke plog Willemijn! Ik denk dat jullie 2wmn blog echt een goede uitbreiding is op livelifegorgeous. Ik was wel verrast om de foto’s in het UMCG te zien, ik werk daar, dus ik had je zo tegen het lijf kunnen lopen. Veel sterkte met de beslissingen die jullie nu moeten gaan nemen en met het traject dat gaat volgen. Of je erover moet gaan bloggen vind ik lastig, het lijkt me zeker interessant, maar voor jou ook heel zwaar. En mensen begrijpen dit soort materie vaak maar slecht. Wat vindt Djurre er van?
Wat betreft de vrolijkere onderwerpen, ik denk dat je die legergroene kleur niet zo mooi bij je bank gaat staan, een beetje flets. Maar ik ben wel benieuwd wat voor oplossing je gaat vinden, ik ga er van uit dat ik dat hier wel weer eens tegen kom;)

Merel -

Willemijn, wat een mooi en heftig verhaal. Ik heb respect voor het feit dat je zo “luchtig” schrijft over het feit dat je best een hoop over je heen krijgt. En je ouders gescheiden en dan dat lange traject van je kinderwens en alle dingen die erbij komen kijken vanwege je chromosoomafwijking.
Bij mij zelf aan mijn moeders kant zit een hart ziekte in de familie. Mijn opa’s opa is er aan overleden, net als velen anderen, mijn opa zelf heeft een pacemaker en mijn zusje is op haar 10e ongeveer een hartruis bij gehoord.
Ze heeft er niet last van, en het is lang niet altijd te horen maar toen was het toch verontrustend, en het speelt toch ook wel bij mij, van wat als ik het krijg of het doorspeel naar mijn kinderen.

Heeeeeeel veel respect voor je en succes ermee! Ik zou zelf ook wel meer erover willen weten, denk dat dat wel goed aanslaat :)

Monique -

Wat goed en dapper dat je zoiets persoonlijks met je lezers wilt delen. Ik vind het goed als zulke dingen bespreekbaar worden gemaakt. Het doet je sowieso beseffen dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is als het soms lijkt. Ik ga jullie ‘reis’ dus zeker volgen!

Femke Steketee -

Ha, heftig hoor, die chromosoom afwijking. Je praat (eh..schrijft) er zelf nogal luchtig over! Ik denk dat er absoluut wel animo is voor wat blogmateriaal omtrent dit onderwerp. Sharing is caring, je weet maar nooit wie er in hetzelfde schuitje zit! En daarnaast willen we natuurlijk graag weten hoe het met je gaat! Groetjes, Femke

Leonella -

Leuk, dit dagboekje! Mag van mij wel vaker zo. Wat betreft de vragen die je stelt over schrijven over zwanger worden en afwijkingen e.d.: zeker doen. Niet alleen omdat het bij mij (en vele andere vrouwen) behoorlijk kriebelt, maar ook omdat ik eigenlijk bijzonder weinig weet van afwijkingen. Het zou in elk geval interessant zijn om daar meer over te lezen. En ook goed dat je (zoals hierboven al gezegd is) er luchtig over kunt schrijven, dat spreekt denk ik wat meer aan.

Wat betreft je muur: ik vind het verven van een wand in een bepaalde kleur altijd een beetje eng. Ik zou er eerder voor kiezen een houten plaat in een leuke kleur te verven die past bij je inrichting, en dan bijvoorbeeld linten er kruislings omheen vastnieten zodat je er foto’s en verjaardagskaarten en dergelijke in kunt steken. Een fotowand, maar dan anders.

Irenka -

Oh Willemijn. Ik vind jou zo’n stoer wijf. Ik vind het echt heel bijzonder dat je zo open durft te zijn over zulke ingewikkelde zaken. Daar kan ik nog heel veel over leren. Misschien dat ik je nog wel een keertje mail (Of jullie) over een onderwerp…

En groene muur, doen. Is het lelijk, maak je hem zo weer wit. 😀

Willemijn -

Je mag absoluut mailen! Anoniem of met naam… :)

Martine -

Wat een open blogpost, fijn dat je dit wil delen.
Ik wens je veel succes en hopelijk komt alles goed en kan je over een paar jaar een mooi kindje in je armen sluiten.

Jennifer -

Ik zag je naam de laatste tijd al wat vaker voorbij komen op mommy blogs, dus ik vroeg me al een beetje af hoe en wat en ik moest inderdaad ook aan je zus denken. Ik ben zo dankbaar dat ik nu een gezond kindje in mijn buik heb zitten. Ik ben bijna 21, studeer in Groningen en ben door de pil heen zwanger geraakt van mijn vriend waar ik gelukkig al ruim 5 jaar een relatie mee heb. Inmiddels ben ik 21 weken zwanger en toen we besloten om het te houden kwamen er ook zorgen als erfelijke afwijkingen etc. om de hoek kijken. Het zit niet in onze familie, maar zeker in deze situatie zou ik het denk ik niet kunnen handelen om een kindje met een ernstige chromosomale afwijking te moeten krijgen en opvoeden. Toch goed dat je daar zelf zo goed over na kunt denken en mee bezig kunt voordat je ergens aan begint. Ik ben wel heel benieuwd naar de verdere vorderingen in jullie proces, dankjewel voor je openheid want het is inderdaad goed om anderen hier eens bij stil te laten staan.

Amelie -

Harstikke leuk zo’n diary! Een ook mooi dat je dit met ons wilt/durft te delen. Het is toch allemaal niet niks!

Natascha -

Wat dapper dat je zo open over je chromosoomafwijking durft te schrijven. Het spreekt mij enorm aan. Ook omdat ik en mijn man een kinderwens hebben voor de toekomst. Wij denken allemaal maar dat ‘het’ over een paar jaar wel lukt, maar jouw verhaal laat me ook wel weer beseffen dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Voor zover wij weten zijn wij geen drager van een bepaalde chromosoomafwijking, maar dat wil niet direct zeggen dat je kindje ook daadwerkelijk gezond is. Dat besef ik ook door het kijken naar Down voor Dummies. Ik zou het erg mooi vinden om te lezen over jouw ervaringen met de onderzoeken, zwanger worden etc, maar ik begrijp het ook dat het soms wat moeilijk is en dat je er onzeker over bent. Ik kan de openheid alleen maar waarderen en hoop dat wij, alle lezeressen van 2WMN, jou en Djurre ook een beetje kunnen steunen.

Tot slot: Ik kan nu alweer niet wachten op jullie volgende 2 Keep a Diary. Heerlijk genieten om zo te zien wat jullie uitspoken :)

Willemijn -

Ik vind het heel lief wat je zegt dat jullie ons ook kunnen steunen. Want zo ervaar ik het absoluut! Ik vind de comments zo hartverwarmend! Dat geeft me ook het vertrouwen dat ik er in alle openheid over kan schrijven. Dat vind ik fijn voor mezelf maar nog fijner voor anderen, want ik wil een taboe doorbreken hiermee en dingen zoals deze bespreekbaar maken! Dankjewel Natascha!

Nynke -

Heel leuk zo, deze flog (ik vind ‘m ook leuk!).
Je manier van schrijven vind ik heel fijn. Soms toch best heftige onderwerpen, dus wel lekker nuchter gebracht worden. Zwanger worden in een situatie als die van jou vind ik altijd heel interessant, zeker leuk als je daar vaker over wil schrijven!
Zelf vind ik het ook altijd mooi hoe mensen met een beperking over bepaalde dingen kunnen denken, net als jouw zus over de scheiding. Dan toch iets positiefs erover kunnen zien, mooi! :)

iris -

hoi, wat een leuke blog is dit! zo gaaf wat jullie nu allemaal doen! zelf heb ik ook een chromosoomafwijking (syndroom van turner) maar gelukkig heb ik er niet zoveel last van als mensen met down dat hebben of zoals jouw zus (het is je zus toch?) dat heeft. Ik ben door die afwijking sowieso ontvruchtbaar (wat ook best heftig is) , maar over erfelijkheid hoef ik me dus geen zorgen te maken. wat goed dat je er zo bewust mee bezig bent en het is inderdaad een lastig dilemma (als je drager blijkt te zijn) ik wens je er heel veel succes en sterkte mee!

( ik ben trouwens verder verstandelijk en lichamelijk gewoon gezond, er is alleen iets met mijn hormonen waardoor ik groeihormonen moet spuiten en waardoor ik geen kinderen kan krijgen en er kunnen wat andere complicaties zijn maar die heb ik niet)

Willemijn -

Zo, heftig joh! Wil je wel graag kinderen, bijvoorbeeld door adoptie? Het is inderdaad mijn zus, ze is 30. Maar ik zeg vaak zusje, omdat het meer als een klein zusje voelt.

thirza -

misschien is photo blog een vervanging voor het woord plog. wat ik ook een raar en dom woord vind. ook al is het eigenlijk het zelfde het klinkt leuker 😉

Marnel -

Wat een leuke diary! Ik weet meteen wat je de hele week hebt gedaan, leuk geschreven met leuke fotos! Sommige dingetjes heb je echt mooi subtiel geschreven, we weten wat je bedoeld, je maakt het niet te overdreven en het is persoonlijk… echt super!

Sandra -

Leuke rubriek op jullie nieuwe site! Het lijkt me fijn om over toekomstig moederschap te bloggen of over het toeleven naar een zwangerschap aangezien dat iets is wat me momenteel ook bezig houdt dus ja, doen Willemijn :D!

Janneke -

‘Grappig’ om te lezen over je kinderwens en daarbij de reacties te lezen. Veel (jonge) mensen denken dat het vaak ‘vanzelf’ gaat en dat er nergens iets is om rekening mee te houden. Ik zou er wel meer over willen lezen. Zelf heb ik een vorm van kanker gehad, die erfelijk kan zijn. Ik heb, naar alle waarschijnlijkheid, de vorm die niet erfelijk is (pechgeval dus geweest zelf). Maar toch zou ik het, als wij eens aan kinderen willen ‘beginnen’, het wel willen onderzoeken/meer over willen weten. Ik zou mijn ‘handicap’die door de kanker komt, niet willen doorgeven aan een kind.. Ik heb er namelijk zelf veel mee gezeten en soms nu nog. Ik vind verder je diary echt super leuk. Gewoon, nuchter, 2 benen op de aarde. Ik gun jou en Djurre (en Martine en dr vriend) al het geluk van de wereld :)

Kelly -

Ik vind Flog een beter woord voor Plog. Foto-log, gewoon lekker hollands en vind het leuk dat het hetzelfde klinkt als v(ideo)log

Willemijn -

Haaaa, die vind ik leuk!!!!

Anneloes -

Wat een leuke diary! Maar ook wel een vrij ‘heftige’ door het bespreken van je chromosoomafwijking en eventuele problemen bij een zwangerschap, én het scheiden van je ouders :(. Ik vind het mooi dat je ondanks dat alles toch nog zo geniet van alles wat er om je heen mag gebeuren <3

Rachel -

Hé Willemijn,

Wat ben jij een positief mens zeg, en een bikkel! Als ik lees wat jij op dit moment meemaakt in je leven, rondom je ouders en je kinderwens, pffff. En dat terwijl je er nog zo luchtig over kunt schrijven… Knap hoor!

Rachel

Ellen -

Wat een leuk artikel zeg! Ik kan er wel aan wennen om iedere maandag zo’n artikel te lezen!

Miriam -

Leuk dit artikel! Lijkt me leuk als jij de ene week een photodiary doet en martine de andere week. Ik vind het ook fijn dat je er een verhaaltje bij typt. Bij de meeste andere blogs is dat helaas niet zo. Daarbij wil ik je een dik vet compliment geven om wie jij bent! Ik vind het super knap dat je zo open en eerlijk bent over bepaalde (hele persoonlijke) dingen. Lijkt me mooi als je hierover kunt gaan schrijven op je blog, daar help je vast en zeker ook mensen mee die in een soortgelijke situatie zitten! Enne nog even over je muur. Ken je de site http://www.welke.nl ? Staan heel veel leuke interieurtips op. Haal er zelf vaak inspiratie vandaag. Wat ik persoonlijk ook heel leuk en gezellig vind staan is een soort van steigerhouten bord met lichtjes er in. Staat ook wel op dit site :)

Karen -

Wow, in dat dorp ben ik ook opgegroeid! Herkende het haventje gelijk, super bizar! (inmiddels zelf ook naar Groningen verhuisd). Wat vervelend voor je dat je ouders zijn gescheiden, en artikelen over kinderwens lijken mij oprecht heel interessant, maar ik kan me voorstellen dat je het ook erg lastig en persoonlijk vindt om het zo te bespreken.

Anouk -

Jeetje wat heftig Willemijn, sterkte met alles! Nu even aan over op het luchtige hoor!
Leuk dit, met veel foto’s. Ben erg benieuwd naar de Max Factor oogschaduw, heb al geprobeerd te googlen maar kon er niks over vinden. Komt hier nog een review van? En heeft Martine de tas gekocht?

Lien -

Als je bij het ramen wassen aan de buitenzijde, azijn toevoegt aan je was en spoelwater waar je ook je kozijnen mee afneemt, komen beestjes en spinnen de eerste weken niet via openstaande ramen binnen en ook webben ze aan je kozijnen niet snel een nieuw web.

Loes -

Heftig Willemijn! Als ik vragen mag: hoe ben je erachter gekomen dat je deze translocatie hebt? Want je hebt er zelf geen last van verder oid toch?

Willemijn -

Het is aan het licht gekomen toen mijn oudste zus geboren werd. Ze bleek gehandicapt. Als ze dan opzoek gaan naar de oorzaak kijken ze ook naar je chromosomen. Daar constateerden ze een afwijking. Dan gaan ze verder zoeken in de familie en toen bleek dat mijn vader drager was. Hij heeft – onwetend – de afwijking aan haar doorgegeven. Toen mijn moeder vervolgens zwanger was van mij en mijn broertje hebben ze dmv een vlokkentest onderzocht of wij ook gehandicapt waren of ‘alleen’ drager waren. En dat was in mijn en zijn geval het laatste. :)

Chromosoomafwijkingen in de familie komen meestal pas aan het licht als er een kindje geboren wordt dat de ziekte of handicapt heeft. Je weet het van jezelf niet, want je kunt het dus bij je dragen zonder dat je zelf ziek of gehandicapt hebt. Daarnaast heb je ook ‘spontane’ chromosoomafwijkingen. Dan gaat er gewoon ‘per ongeluk’ wat mis in de deling van de chromosomen tijdens de zwangerschap.

laureen -

normaal reageer ik nooit, maar hier keek ik even van op toen ik de foto van het UMCG zag. ik kom op die afdeling die op de foto staat geregeld voor mijn spastische diplegie in mijn benen, hier ben ik erg onzeker over maar ik wil het toch even zeggen. ik kan er gelukkig goed mee omgaan. Willemijn ik heb respect voor je !

Charlotte -

Normaal gesproken reageer ik niet zo snel op een blogpost maar ik vind het knap dat je zo eerlijk en open bent dat je naar het ziekenhuis bent geweest. Dergelijke dingen kunnen erg confronterend zijn. Zelf ben ik ook aan het dubben of ik me ga laten testen op BRCA1, kortweg borstkanker gen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor (hopelijk) later mijn kinderen.
Nogmaals, ik vind het erg knap dat je dit hebt willen delen!

Willemijn -

Dat lijkt me en moeilijke overweging Charlotte! Ik neem aan dat je helaas aanleiding (als in borstkanker in de familie ofzo) hebt om hierover te na denken? Succes met het maken van een keuze!

Eef -

Wat een super leuke diary!

Elise Joanne -

Ik vind deze rubriek nu al ge-wel-dig! Heerlijk die foto’s en verhalen van wat je in een week doet. Echt een voyeur zoals je wel hoort, haha! Ik vind dat je het stuk over je wens om zwanger te worden en de complicaties daarvan ontzettend mooi en goed hebt beschreven. Ik heb veel respect voor je dat je dat zo naar buiten durft te brengen. Ik wil je heel veel sterkte en succes wensen met alle dingen die je op dit moment doorgaat, het was volgens mij een pittige week. Dit soort artikelen zijn dus zeker voor herhaling vatbaar en ook artikelen omtrent zwangerschap! Ik vind jullie gewoon echt zo leuk, haha! En ik zeg dat echt niet vaak! X

Betty -

Pff. Ik ben heel erg onder de indruk van wat je schrijft over je onderzoek in het ziekenhuis. Als geen ander weet ik over de kinderwens. Net getrouwd, dan is dat vaak toch ‘de volgende stap’. In ieder geval waar je over nadenkt. Ik ben nu nog geen anderhalf jaar getrouwd en mijn zoon kan ieder moment geboren worden. Wat rot dat de kinderwens bij jullie gepaard moet gaan met een ziekenhuisbezoek. Ik hoop wel echt voor jullie dat er een oplossing is. Ik zou het interessant vinden om er meer over te lezen!

Verder natuurlijk erg leuk om je fotodiary te zien. Blijft altijd leuk! :-)

Jeanine -

Wedden dat Martine de tas heeft gekocht hihihi

Simone -

Wat een leuke diary! Ik heb nog niet eerder hier gereageerd, maar ik vind het erg leuk dat jullie een tweede, persoonlijkere, blog zijn begonnen. Ik ben fan!

Halima -

Toffe fotodagboek! Ik vind het echt een heel goed idee om het onderwerp ‘kinderwens’ naar voren te brengen. Het is eigenlijk een beetje een taboe. Iedereen denkt dat kinderen krijgen vanzelfsprekend is, terwijl dat zeker niet het geval is.

Halima -

iedereen denkt = De meesten denken :p

xAmber -

Ik vind dit erg leuk om te lezen! Vervelend dat je ouders gescheiden zijn, maar waarschijnlijk is het wel beter zo. Veel sterkte daarmee

Aline -

Wauw heavy start van de week! Maar wat fijn om te lezen en ook lekker lang!
Echt even een momentje van de dag om jullie beide blogs te bezoeken.
Doordat jullie zoveel delen voelt het af en toe net alsof jullie vriendinnen zijn en ook een deel van het leven :).
Jullie schrijven echt fijn en inspirerend en eerlijk.
Je doet je niet beter voor dan je bent maar laat zien dat je ook kwetsbaar bent en emotioneel kunt zijn, gewoon realistisch zeg maar. Dat bedoel ik op een positieve manier,zo inspireren jullie je lezers ook dat het prima is om gewoon jezelf te zijn, hoe je echt bent.
Ga zo door! ik verheug me op de rest! :)

Liefs

Sanne -

Heey! Ik wou eerst even zeggen dat ik jullie nieuwe blog super leuk vind, lees het naast LLG heel graag :)

En wat een dappere online diary, heel eerlijk & open. Ik zou het heel leuk vinden om meer te lezen over kinderwens, zwanger worden etc., maar natuurlijk wel alleen als je jezelf daar prettig bij voelt! Oh en die spinnen daar wemelt het bij ons ook van, zal wel aan de wijk liggen 😉

Minke Maria -

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, behalve dat ik jou en Djurre heel veel sterkte wens. Je weet wel al heel je leven van je afwijking, maar nu wordt het wel heel specifiek. Daarin zijn we lotgenoten, om het zo te zeggen, al doe ik nog een beetje aan struisvogelpolitiek.

Zo’n chromosoom onderzoek lijkt me trouwens wel heel interessant.

Iris -

Wat een leuke diary! En een legergroene kleur op de muur: doen!
Over de artikelen over een kinderwens en zwanger worden, ook doen! Het zou echt leuk zijn als de taboe over seks en zwanger worden praten eens voorbij gaat. Ik ben benieuwd!

Simone -

Wat een ontzettend leuke site, hebben jullie heel leuk gedaan!! Hartstikke leuk om te lezen over wat persoonlijkere dingen. Ik vind het knap dat je het kunt/durft delen! :) Ik vind ook dat er meer over gesproken mag worden.
Leuk ook dat je echt jouw leven erbij betrekt, Willemijn, Djurre en Saar!! :)

JoycevdB -

Wat leuk om een weekje van je mee te maken. Wat vreselijk dat je ouders uit elkaar zijn. Dat wens je niemand toe. Sterkte ermee.

Over het stukje zwangerschap zou ik graag meer willen lezen. Met name omdat mijn man en ik weten dat het krijgen van kinderen bij ons ook niet helemaal van zelfsprekend zal zijn, omdat ik drie jaar terug een herseninfarct doorgemaakt heb. Een zwangerschap i.c.m. de medicijnen die ik slik is een no go, dus daar zullen nog wat stappen voor ondernomen dienen te worden.

Willemijn -

Zo heftig, een herseninfarct op jonge leeftijd! :( Hoe is het nu met je?

JoycevdB -

Ja, heel heftig, maar het gaat naar omstandigheden heel erg goed met me.

sanne -

Je bent een mooi mens Willemijn

Madelaine -

ik vind diary’s altijd heerlijk om te zien, een beetje neuzen in iemand anders z’n leven. Heftige week Willemijn, veel serieuze dingen en ook (natuurlijk) ruimte voor wat lol en ontspanning, en wat fijn dat je zo open bent over alles. Ik hoop dat het ook helpt voor jezelf om wat zaken van je af te schrijven.

Anna30 -

Erg leuk fotodagboek! Knap dat je ook de moeilijke dingen wilt delen. En ja, het lijkt me erg leuk als je schrijft over zwanger worden met of zonder problemen.

Mirjam -

Wat bijzonder om zo een kijkje te nemen in jouw week! En wat voor een week, wat heftig! Ik vind de manier waarop je verteld over je DNA-afwijking heel bijzonder. Zo open en toch heel nuchter. Dat wordt vast door heel veel mensen gewaardeerd, ook door mij. Kinderen krijgen is niet voor iedereen iets simpels, ik denk dat je heel veel mensen helpt door het gewoon bespreekbaar te maken. Petje af voor jou Willemijn! Ik vind het trouwens erg leuk dat jullie deze site zijn gestart.

Anna -

Wat een leuk en fijn kijkje in jouw week. Best heftige dingen die je laat zien; heb er bewondering voor dat je het zo open vertelt aan ons!
Ik zou graag meer lezen over je kinderwens etc. Zelf ben ik 21 en 3 maanden geleden bevallen van een zoon. Een hele bewuste keuze en voor ons gelukkig geen lastige vraagstukken maar gewoon: zullen we? Toch vind ik het altijd heel interessant om te lezen over hoe andere mensen met hun kinderwens, zwangerschap en bevalling om gaan. En misschien hebben er wel lezers ervaringen die ze weer met jou kunnen delen.

Verder wilde ik nog even kwijt dat ik 2wmn echt superleuk vind! Echt een blog die ik met veel plezier lees en waarbij ik veel herkenbare dingen lees!

Fatima -

Wow, Willemijn, ik moet zeggen dat ik even heel emotioneel werd nadat ik je blogpost las. Ik moest echt even wat traantjes weg pinken.

Ik ben nu 4 maanden zwanger en ik gun je echt uit de grond van mijn hart hetzelfde. Het lijkt me echt een lastige situatie waarin jullie zitten en toch hoop ik dat het goed zal komen. Ik vind het moedig dat je hierover schrijft en ik wil er graag meer over lezen.

Ook heavy dat je ouders zijn gescheiden, ik moest echt even huilen toen ik las dat je emotioneel werd om je ouderlijk huis leeg te zien. Ik wens jou en je familie echt heel erg veel sterkte en geluk.

Ik ben altijd een stille lezer geweest van LLG. Ik kwam daar een paar keer per week even gluren met een kopje thee en heerlijk de artikelen lezen. Nu merk ik de laatste tijd dat ik echt dagelijks op de site kom en met deze blog erbij zal ik alleen maar vaker langskomen! Wat een aanwinst in blogwereld.

Jullie doen het fantastisch en ik vind de content echt geweldig. Ik lees dagelijks meerdere blogs maar ik merk toch wel dat het een verademing is om weer bij jullie uit te komen.

Liefs,

Fatima Arouada

Willemijn -

He Fatima! Wat een lief berichtje van jou. Doet me goed! Gefeliciteerd met je zwangerschap!!! Geniet ervan!

saarenzo -

Wat een heftige week. Knap dat je dat met ons durft te delen. Ik zou graag meer willen lezen over het onderwerp ‘kinderwens’. Ik ben nu pas 21 en wil momenteel nog geen kinderen, maar mijn vriend en ik hebben het er wel eens over dat we het later graag willen en aangezien hij bijna 27 is zijn we al best wel bewust met dat soort onderwerpen bezig. En juist omdat je vooral overal positieve verhalen hoort van hoe goed alles altijd gaat, vind ik het wel handig om meer te leren over de onderwerpen op dat gebied die juist zelden worden besproken. Want ja, helaas komen dat soort dingen vaak voor. Maar doe vooral waar jij je prettig bij voelt. Ik kan me voorstellen dat het voor jou lastig is om erover te schrijven en je moet je natuurlijk niet forceren. In ieder geval veel succes en sterkte met alles!

Kyona -

Wat heb je een heftige week achter de rug, ontzettend knap dat je je hier zo bloot durft te geven.
Ik ben zelf (bewust!) op vrij jonge leeftijd moeder geworden (ik ben precies 1 dag ouder dan dat jij bent… Mocht je je het nog herinneren ;-)) en ik kan dus heel goed begrijpen dat jij hier nu mee bezig bent. Ik denk dat het helemaal geen verkeerd onderwerp is voor hier, naar mijn mening is het helemaal niet verkeerd om dat soort onderwerpen bespreekbaar te maken. Juist omdat het voor veel mensen heel herkenbaar is, of juist om mensen zich hier ook “bewust” van te maken.
Mochten jullie ook het verhaal van een jonge vrouw die bewust op haar 21e ging trouwen en zwanger probeerde te worden op deze site willen vertellen, dan stel ik mij bij deze graag beschikbaar ;-).

Willemijn -

Dankjewel! Ik ga je aanbod zeker onthouden! 😀

marit stolk -

Misschien voor op jou muur bij de bankt idd die legergroenachtige kleur en dan een quote erop ofzo?

Willemijn -

Ja zo iets he? 😀 Dankjewel voor het meedenken!

Shaz -

Intense week. Ik vind het erg knap van je dat je deze informatie wilt delen en hiermee anderen ook helpt.

Op de maandag zie je veel plogs op blogs, maar deze vind ik toch weer anders. Toen jullie naar Amsterdam gingen, dacht ik al ‘Zouden ze toch naar Mulberry gaan of niet?’ Haha. Erg leuk dat jullie ook de week afwisselen.

Marieke -

Ik vind het heel boeiend om over je kinderwens te lezen! Het lijkt me een lastige weg, zeker de vraagstukken waar je het laatst over had. Ongeacht vind ik je heel dapper, je gaat inderdaad best met de billen bloot zo op het internet. Misschien is het een idee om klein te beginnen en mocht er dan negatief gereageerd worden, er vanaf te zien (of andersom natuurlijk)?

Imke -

Wat een super leuke diary blogpost, eerst dacht: ja hoor, nog een my life in pictures achtige post.. Maar om de een of andere reden vond ik deze heel leuk om te lezen. Van andere bloggers scroll ik er snel doorheen, als ik m al open en lees ik eigenlijk de tekst niet echt. Jullie schrijven allebei zo leuk en lekker nuchter, daar houd ik van. Denk ook dat dat jullie onderscheidt van de andere bloggers.
Ik zou zeggen: verplicht jezelf niet om foto’s van elke dag in je leven met ons te moeten delen. Als je daat een dagje geen zin in hebt, is dat ook prima.
Liefs,
Imke

Jelka -

Ik zou het geweldig vinden om hier wat meer te lezen over een kinderwens en chromosoomafwijkingen. Ik vind het leuk dat je het zo open deelt, lijkt me absoluut niet makkelijk. Zelf wist ik eigenlijk helemaal niet wat voor risico’s zo iets inhoud. Ik denk dat het wel past bij de evolutie van jullie blog(s). Jullie groeien ontzettend qua content.

Daniëlle -

Wat een heftige week, Willemijn. Heel tof dat je het durft te delen en ik weet zeker dat het gewaardeerd wordt. Ik vind het trouwens heel leuk om elke week een diary te zien!

Larissa -

Hoi Willemijn en Martine!
Wat leuk dat jullie deze website zijn begonnen!
Ik moet eerlijk bekennen dat jullie nu mijn favoriete bloggers zijn. Er zijn meerdere blogs die ik dagelijks lees, maar die van jullie is zo langzamerhand mijn favoriet geworden. Ik vind het heel inspirerend hoe jullie in het leven staan. Vol passie als het over beauty gaat, maar ook zo heerlijk nuchter. Ook jullie stap om fulltime te bloggen vind ik erg knap en ik probeer het als voorbeeld te zien voor mezelf om (tot op zekere hoogte natuurlijk) te doen wat echt leuk vind.
En Willemijn, wat een leuke diary. Goed dat je zo open kunt zijn. Ik hoop dat jullie een fijne week tegemoet gaan en ik kijk uit naar de volgende diary’s.
Lieve groetjes, Larissa.

natanja -

hoi dames , wat een fijne en leuk kijkje in je leven willemijn , hoe gaat je zus om met de nieuwe situatie lijkt mijn erg moeilijk voor haar , ook voor jullie zo als je ouders scheiden , ook vind ik het erg knap dat je over je kinderen wens en chromosoom afwijking wil bloggen , ik vind dit interessant want naast mijn eigen beperking heb ik ook gewone gevoelens en had ik graag moeder willen worden en in mijn hoofd weet ik dat het geen goed idee is ten eerste verwegen mijn eigen beperking , maar ook ik zal geen gezond kindje op de wereld zetten , zo als mijn eigen moeder zegt je hebt wel een beperking maar je denk en gevoel niveau is van iemand van 25 dus het is soms moeilijk gelukkig kan ik elke weel met veel vreugde van mijn nichtjes genieten en is op dit moment mijn beste vriendinnetje zwanger van een jongetje dit was is soms moeilijk voor mijn maar ik gunnen haar het beste van de heel wereld

zo een heel lange comment sorry maar vind het erg fijn om hier over te vertellen

Willemijn -

He Natanja! Ik vind het van heel veel inzicht en wijsheid getuigen als je zo vertelt over je gevoel ten aanzien van het moederschap en de rationele gedachten die je daar bij hebt. Gelukkig kun je genieten van je nichtjes en straks van het kindje van je beste vriendin. :)

Wat betreft hoe mijn zus om gaat met de situatie, goed! Ze heeft een heel laag verstandelijk niveau dus ze weet niet precies wat het inhoudt. Zij bekijkt het vooral van de positieve kant. De nieuwe partner van mijn ouder is in haar ogen heel lief en leuk, ze heeft weer een extra persoon in haar leven. Ook heeft ze nu 3 huizen (mn moeder, mn vader en het huis waar ze 90% van de tijd woont) en dat vindt ze wel stoer. Ze troost me heel lief, dan zegt ze ‘We hebben toch een mooie tijd gehad? We gaan verhuizen, dat is toch leuk!’ En dan denk ik, zo kun je er ook naar kijken ja! Haha. Het is een lieverd.

Ilse -

Wat een pittige week Willemijn! Knap hoe je erover schrijft. Ik (28) loop inmiddels ook wel met een kinderwens rond.. Ook voor ons geldt dat er wel wat dingen zijn waar we over na moeten denken voordat het echt zover kan zijn.. Het lijkt me erg fijn om daar meer over te lezen en te delen, zeker op de toon zoals je dat hierboven doet. De scheiding van je ouders lijkt me ook behoorlijk pittig, wat lief dat je het nieuwe huis van je moeder “thuis” hebt gemaakt.
En on a happier note: wat is Saar toch een schatje! :)

Marieke -

Ik vind jullie nieuwe website erg leuk! Ik zou wel meer willen lezen over chromosoom afwijkingen.

Je datums kloppen trouwens niet bij de dagen.

Eline -

Hoi Willemijn,
Wat een mooie en persoonlijke Dairy! Ik volg jou (en nu Martine ;-)) al vanaf je eerste filmpjes en ik heb je altijd een hele leuke meid gevonden maar mijn sympathie voor is de laatste tijd alleen maar gegroeid. Hoe liefdevol en oprecht je tegen Djurre praat in de vlog, de persoonlijke dingen die je deelt op internet. Echt onwijs knap en goed van je. Door je kwetsbaarheid te delen raak en inspireer je veel mensen. Daarom denk ik ook dat je gewoon moet schrijven over de thema’s waar jij je hart over wilt luchten. Ik wil je veel sterkte toewensen voor de scheiding van je ouders en ook het traject voor jullie kinderwens! Veel liefs!

Lisa -

Echt leuk dit! Ik denk dat iedereen die 20+ is zich wel interesseert in de onderwerpen die jullie aanhalen of althans ik toch 😉

Sanna -

Hoi, wat boeiend over je chromosoom afwijking. Heel dapper dat je daar over durft te vertellen. En leuk dat je het afwisselt met luchtige onderwerpen en foto’s.

Leonie -

Hoi Willemijn,

Normaal reageer ik echt nooit op blogs, maar ik wil toch even zeggen dat ik heel veel respect voor je heb over hoe je het onderwerp over je chromosoom afwijking hier bespreekt. Ik ben zelf bezig mijn mijn PhD (promotie) in een UMC dus weet zeker weten waar je het over hebt.

Mijn vader had ook een erfelijke afwijking (voor kanker) waar hij uiteindelijk aan overleden is toen ik jong was. Godzijdank heb ik zelf niet deze afwijking want ik vind het zelf een erg moeilijke keuze om met zo’n afwijking bewust voor kinderen te kiezen als ze 50% kans hebben om ook zoiets te krijgen. Ik hoop dat er voor jullie mogelijkheden zijn om toch kindjes van jullie zelf te krijgen (desnoods via embryoselectie of eiceldonatie of weet ik veel). Nogmaals knap dat je dit onderwerp zo luchtig kan bespreken. Ik denk dat je hier veel mensen mee helpt die ook met dit soort dingen rondlopen. Kinderen krijgen is helaas niet zo vanzelfsprekend als het soms lijkt. Succes verder hiermee!

Willemijn -

Dankjewel Leonie! Heftig dat je vader een erfelijke variant van kanker heeft. Gelukig heb jij het niet! Succes met je PhD!

fashionbeautydaphne -

Wat een super leuke en uitgebreide 2keep A diary. Mijn complimenten. Respect dat je zo open bent. Sterkte met de scheiding van je ouders. Het is niet makkelijk. Ook voor je moeder en vader sterkte. Liefs x

Harma -

Wat een mooie diary. En een heftig onderwerp, bijzonder dat je dat wilt delen!

Fleur -

Super leuk!
Alleen zit er volgens mij een spelfout midden in alinea 2. ^^

Bellenblaas -

Leuke blog Willemijn! En dapper van je dat je vertelt over je chromosoom afwijking. Als je er meer over zou kunnen/willen schrijven ben ik daar erg benieuwd naar. Ikzelf heb ook een chromosoom afwijking waardoor ik een erg hoge kans heb darmkanker (en een hoop andere soorten) te krijgen. Hierdoor zit ik ook met dillema’s over kinderen krijgen etc. (Ben nu 21 dus het is voorlopig niet aan de orde, maar er af en toe over nadenken is denk ik niet verkeerd).
Liefs en een fijne dag!

Martina -

Wat een heftig weekje, verhuizen van je moeder, de kinderwens bespreken in het ziekenhuis. Ik vind het heel erg knap van je dat je hier zo open over bent. Iemand schreef hier bij de comments ook dat ze je aan wilde moedigen om elke keer opnieuw een afweging te maken of je iets privé wilde houden of niet, zo denk ik er ook echt over! Toen je gisteren op Twitter zei hoeveel woorden en foto’s dit artikel had “schrok” ik wel even maar het leest echt goed weg!

Manon -

Leuk om eens van jou (jullie) een diary te zien! Heftig hoor, als de scheiding van je ouders nu ineens zo “echt” wordt door het verhuizen, spullen inpakken enzo, lijkt me ook heel emotioneel…
Ik ben trouwens ook wel heel erg benieuwd naar het onderwerp zwanger worden/kinderen op jullie blog… Ook om ‘de andere kant’ te bekijken, want voor mij en mijn vriend was het van: “oke, zullen we?” en we hoefden niet echt over dit soort zaken na te denken… Als jij ooit moeder wilt worden moet je dat dus wél doen en ik ben heel nieuwsgierig naar dat proces en allerlei informatieve zaken :)

Amanda -

Wauw, deze diary vond ik erg leuk om te lezen! Ik vind het heel dapper dat je deze persoonlijke dingen met ons wil delen. En leuk om ook een keer een kijkje te nemen in het leven van jou en Martine! Ik ben benieuwd naar de volgende diaries :)

Shirley -

Jaa, een diary! Superleuk en zeker voor herhaling vatbaar :) Vond het erg leuk en gezellig dat jullie er waren!

Emma -

Wat leuk dat jullie fotodiary’s gaan delen hier! Ik vind het eigenlijk perfect in verhouding hoe je het nu vorm hebt gegeven.
Heel mooi hoe open je bent. Over de kinderwens en onderwerpen daar omheen vind ik het heel interessant om te lezen. Zelf ben ik er nog niet actief mee bezig, maar mijn vriend en ik hebben het er wel al geregeld over. Zelf heb ik een chronische darmziekte die ik wellicht ook ‘door kan geven’, plus het feit dat hoe goed het misschien ook gaat er altijd een moment zal komen dat ik weer erg ziek zal worden. Wat als ik mijn kindje deze ziekte geef? Wat als we hier net jong grut hebben rondkruipen en ik te ziek word om er zelf voor te zorgen? Dat speelt wel steeds meer in mijn gedachten. Plus dat ik vanwege een actieve ontsteking nu niet eens zwanger màg worden, die extra aandacht ervoor brengt het gesprek juist vaker op het ‘wat als’. Want die kinderwens die is er zeker :)

Willemijn -

Ook een heftig dilemma joh! Ik wens je veel wijsheid en zelfvertrouwen toe in je beslissing!

Rosa -

Ja, heel leuk! Ik vind het fijn dat je open bent, ook over de moeilijke/mindere dingen die je meemaakt. Het voelt daardoor alsof we écht een kijkje in het leven van een écht mens krijgen, ipv een soort ‘picture perfect’-versie ervan. Al snap ik best dat je dat goed moet overwegen en ook niet alles online wilt zetten. Ik wil je ook vooral aanmoedigen om steeds opnieuw die overweging te maken en als het te privé voelt: vooral voor jezelf houden.

Het idee om om de week af te wisselen vind ik een topidee! Twee dagboeken lijkt me wat veel, namelijk…
Oh, en ik heb een aanvraag voor een rubriek: schoonmaaktips/-tutorials. Ik houd ook van een schoon huis, maar bepaalde dingen (zoals bv dweilen) ben ik zo slecht in. Zo te lezen heb jij inmiddels wel ervaring genoeg om ons wat te leren!

Esle -

Ja, schoonmaaktips! Ik vind ramen zemen en dweilen maar ingewikkeld en wil daar best wat tips over :D.

Manon -

Leuk zeg, dat je je diary op deze manier deelt! Ik vind dat altijd de leukste artikelen om te lezen 😀 En ook fijn dat je zo heerlijk open en eerlijk over alles bent. Ik had al op je artikel Down voor Dummies gereageerd, maar ik ben ook drager van de genetische afwijking die bij mijn zusje haar handicap heeft veroorzaakt waaraan ze uiteindelijk is overleden. Kinderwens is voor mij altijd een lastig onderwerp, omdat ik de ziekte niet wil doorgeven. En er zitten ook de nodige onderzoeken aan vast natuurlijk. Ik zou het fijn vinden als je jouw ervaring zou willen delen, ik zou daar zelf wel veel aan hebben! En ook goed om te laten zien dat het krijgen van kinderen niet altijd zo vanzelfsprekend of rozengeur en maneschijn is. Het is natuurlijk wel erg persoonlijk, maar ik hoop stiekem dat je toch (een deel van) je verhaal met ons wil delen :)

Willemijn -

Dankjewel voor je reactie Manon! Ik zou graag ook meer ervaringen van ‘lotgenoten’ willen lezen en dat is ook precies de reden waarom ik er meer over wil schrijven. Ik hoop dan namelijk dat als ik zelf iets vertel, ik reacties krijg van andere mensen. :)

Francisca -

Wat een leuk artikel, maar wat een heftige dingen maak jij mee. Op een bepaalde manier vind ik het een hele mooie aanvulling op wat jullie doen met LLG. Ik zou zeker artikelen willen lezen over kinderwens en chromosoomafwijkingen, omdat het zo bijzonder is dat je dat met je lezers wilt delen en ik denk dat het perspectief van iemand die het meemaakt heel belangrijk kan zijn voor mensen die ook iets dergelijks meemaken. Soms heb je gewoon iemand nodig die zegt dat ze weet hoe het is, ook al ken je die persoon alleen via Internet.

Akosua -

Heel erg persoonlijke foto’s, Willemijn. Echt een diary met persoonlijke verhalen. Wat moedig dat je dat allemaal durft te delen. Ik denk dat op 2WMN wel ruimte is voor meer diepgaande onderwerpen en dat daar ook behoefte aan is. Kinderwens, zwangerschap en alle verschillende mogelijkheden zijn zaken die eigenlijk te weinig besproken worden. Men gaat er maar vanuit dat iedereen een kinderwens heeft en dat het altijd lukt. Lijkt me erg leuk om hier meer over te lezen, hoewel ik als arts natuurlijk al redelijk wat over weet. Maar ik denk dat het persoonlijke echt wel meer kan toevoegen.

Miranda -

Wauw wat leuk om jouw week zo in foto’s te zien. Heel leuk gedaan, maar wat een werk zeg! Heftig, de scheiding van je ouders. Kan me voorstellen dat dat een emotionele dag was.

Wat bijzonder dat je zo open bent over je kinderwens en dit onderzoek, heftig zeg! Het lijkt me zeker een passend onderwerp voor op 2wmn. Ik vind het in elk geval interessant om te lezen:)

Sharona -

Wat leuk zo’n verslag! Ik zou heel héél graag wat meer weten over genetisch onderzoek en hoe dat eraan toe gaat. In mijn familie zit ook een erfelijke aandoening en ik wil graag weten waar ik en mijn vriend aan toe zijn als we voor kinderen gaan.

Knijster -

Ik vind het leuk, de maandag diary afwisselen met Martine. Houd je er wat meer variatie in denk ik =P

En ik vind het ontzettend knap hoe je verteld over de vervelende zaken afgelopen week. Goede zaak dat jij en Djurre bewust en realistisch tegen een kinderwens aankijken. Ik werk zelf met ernstig meervoudig gehandicapten en weet dus ook wel een beetje hoe heftig het voor ouders is. Een gezond kindje krijgen is niet vanzelfsprekend helaas.

Ik ben benieuwd naar meer info over de onderwerpen. En benieuwd naar de diary van volgende week! =D

Marjolijn -

Wat een toffe diary! De manier van schrijven neemt de lezer echt mee in jouw week. En wat een openheid, erg fijn!
Heb zelf NOG geen directe kinderwens, maar vind t stiekem toch interessant om er over te lezen. Daarnaast hoop ik dat het voor jou een steun is om er over te kunnen schrijven.

X

Sabine -

Wat een fijn verslag om te lezen! En wat is Saar schattig! Bedankt:)

Carmen -

Ik ben zelf 25 en al bijna 5 jaar samen met mijn vriend. Mijn kinderwens is iets wat bij ons toch regelmatig ter sprake komt, ik zou het dus erg boeiend vinden moesten jullie er eens over schrijven, hoewel ik ook helemaal begrijp dat de site ook heel veel jongere lezers trekt die er minder door geboeid zijn. Ik vind het alvast knap dat je er zo open en transparant over bent!

Joyce -

Wat een leuk artikel! Heerlijk, een kijkje in het leven van een ander haha. Ook fijn met wat meer tekst erbij, zodat je echt een beetje meer meegenomen wordt vind ik. Wel heftig hoor, wat je deelt over de chromosoomafwijking. Toch vind ik het erg interessant. Ik denk ook zeker dat ik hierin niet de enige ben, en vind ook dat dit wel bespreekbaar moet zijn. Misschien helpt het je zelfs wel? Nadeel is wel, blijft het internet en mensen vinden het dan erg makkelijk om anderen te kwetsen..
Zelf zijn mijn man en ik het ook aan het proberen. Vind het zelf wel lastig, want ik heb echt wel fors overgewicht met een BMI schommelend tussen de 37 en 38. Dan wordt er ook al snel makkelijk over je geoordeeld, terwijl ik echt ontzettend mijn best doe om wat kwijt te raken, al is het maar een kilo. Helaas gaat dat niet zo makkelijk in mijn geval. Maar goed, ik vind dit soort dingen zeker interessant. Stiekem kwam ik met op LLG voor de persoonlijke dingen dan de beauty, jullie zijn gewoon zo leuk!

Sophie -

Wat schrijf je toch leuk. En phoe wel heftig hoor, maar denk maar zo. Als het een afwijking heeft het heeft nog altijd een leven. En dan kan je hem/haar het beste leven geven wat zo’n kind nodig heeft. Gewoon met alle liefde van de wereld.

Malou -

Wauw wat veel informatie is een fotoverslag! Vind het bijzonder hoe open je hier in bent (positief). Ik denk dat veel meiden die jullie site bezoeken wel bezig zijn met kinderen. Niet perse met het maken ervan (hihi), maar wel erover nadenken! Ik vind het in ieder geval een mooi onderwerp dat prima op de site past!

Eva -

Leuk geschreven!

bibian -

Wat leuk om eens een diary van jou te zien. En wat heftig met die chromosomen. Het is niet altijd zo dat je zonder nadenken aan kids kan beginnen, wat sommige wel denken. Ik ben wel benieuwd naar de onderwerpen. Liefs

Renee -

Ik vind het zo heerlijk om m’n week te beginnen met zulke artikels. Heftig, het onderwerp dat je aansnijdt, maar vind het wel erg interessant en knap dat je er zo open over verteld.

lucindainwonderland -

Toch wel een behoorlijk dingetje om met ons te delen, van je chromosoomafwijking. Super knap dat je dit doet en ik zou er heel graag meer over willen lezen en horen. Een kinderwens is voor mij zeker aan de orde, maar ik ben 27 en single, dus zo gemakkelijk is het nou ook weer niet. Bedankt voor het delen ^^ xxx Lucinda

Willemijn -

Dat vind ik ook wel een interessant thema, kinderwens maar single… Lijkt me heel moeilijk namelijk. Als je er ooit iets over zou willen vertellen, let me know!

Dionne -

Wat leuk, een wekelijkse foto diary. Ik hou daar echt van.
Ik vind dat jij echt zo ongelooflijk grappig schrijft. Of ik kan het ook grappig interpreteren… Anyway respect dat je zo open bent over je chromosoomafwijking. Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is om er over te praten omdat het geen alledaags onderwerp is.

Willemijn -

Leuk om te horen! Mooi dat je het grappig vind! Ik heb in elk geval wel de intentie om er luchtig over te kunnen schrijven. Ik denk al gauw ‘Ligt het niet te zwaar op de hand?’ of ‘Kom ik niet zielig over?’ (want dat wil ik niet!). Dus ik ben blij dat dit jouw ervaring is! 😀

Iris -

Ik vind je dagboekje helemaal goed zo, grote foto’s, korte tekst!
Zag eruit als een productieve week:) en die mulberry tas is geweldig Martine!

Willemijn -

Yess, fijn om te horen! Niet te veel foto’s?

Kelly Caresse -

Yeah een wekelijkse foto diary van jullie, hoe leuk! Tof om mee te kijken met jullie, en ook de huishoudelijke foto’s, ik houd ervan haha!

Dita -

Heel leuk dit artikel! En ja ik zou het erg fijn vinden als je zou schrijven over kinderwens etc.

Wendy -

Ik vind het gedurfd dat je hier je verhaal over de DNA afwijking deelt met je lezers – respect daarvoor! Het lijkt me een hele heftige situatie, en ik hoop voor je dat je er uiteindelijk uit komt met een keuze/situatie die voor jullie aanvaardbaar is. Jullie gaan er in ieder geval wel met verstand en heel realistisch mee om.

Leuke diary verder!

Willemijn -

lief van je Wendy!

Marcella -

Sjonge jonge, best een heftig onderwerp en bijzonder dat je dat zo met iedereen wilt delen. Ik denk dat het onderwerp best op deze blog zal passen. Veel van jullie lezers zullen wel met een kinderwens bezig zijn. En ik vind zelf dat het wel eens benadrukt mag worden dat het lang niet voor iedereen een zwart-witte zaak is. Maar, je moet natuurlijk vooral doen waar je je zelf prettig bij voelt. Het is behoorlijk persoonlijk, en je hoeft echt niet alles met ons te delen!

Willemijn -

Dankjewel Marcella! Ik had besloten om het toch te noemen omdat ik inderdaad wil laten zien dat een kinderwens niet voor iedereen iets heel luchtigs is. En ik wil er ook over schrijven omdat ik wéét dat ik niet de enige ben. Toch komt het onderwerp maar zelden ter sprake en daar wil ik wel verandering in brengen. :)

Reageer ook