Restjes en testertjes parfum gebruiken

Ho, stop! Gooi je restjes (bedorven) parfum en testjes niet weg! Vandaag vertel ik je namelijk hoe je restjes en testertjes parfum gebruiken. Want zo komt Jan Splinter door de Winter.

Stofzuigerzak
Nog een huishoudtip: spray een beetje parfum in je stofzuigerzak en je huis ruikt super lekker na het stofzuigen. Veel goedkoper dan de speciale stofzuigerzak-geurzakjes en -staafjes en vaak ook veel lekkerder. In het bijzonder geschikt voor mensen met huisdieren (die weten vast wat ik bedoel als ik zeg dat schone stofzuigerzakken niet aan te slepen zijn met dieren)!

Beddengoed
Iets wat ik heel vaak doe met fris ruikende parfumtestertjes is op het beddengoed sprayen! Ik gebruik het liefst niet veel wasverzachter, omdat het niet zo goed schijnt te zijn voor de houdbaarheid van de stof, dus dan komt een lekker parfummetje goed van pas! Ook spray ik het midden in de week wel eens over de lakens, zodat ze gedurende de week lekker fris blijven ruiken.

WC verfrisser
Dit is voor de ‘Meh-wat-een-wc-verfrisser-geur’-parfums en de verouderde parfums. Ik zet dan een flesje in het toilet en spray na een grote beurt, of vlak voor je schoonouders op bezoek komen, een paar keer. Frisheid ten top!

Door sopje
Een hekel aan de standaard schoonmaak-geuren? Doe flink wat spuitjes parfum in je schoonmaaksopje. Niemand die de opvallende schoonmaakmiddelengeur zal ruiken!

Loze dagen
Ik ben echt een enorme zuinigerd wat betreft mijn parfum. Ik draag mijn duurste en meest lekkere parfums alleen op dagen dat ik wat meer uit pak en op speciale gelegenheden. Ik heb dan ook een legertje ‘loze-dagen-parfums’, die ik draag op zondag of op saaie, suffe werkdagen. Daar zijn oude parfums en testertjes perfect voor!

Op een kaart/brief
Verstuur je een brief of een kaart? Spray de enveloppe in met parfum! Niet de brief of de kaart zelf, want dan kan de inkt gaan lopen.

Bij een cadeau
Spray het cadeaupapier of het cadeautasje/-doosje in met een parfum. Dit voelt extra luxe aan!

Ik hoop je met dit artikel inspiratie te kunnen hebben gegeven hoe je die loze testertjes en restjes parfum toch nog kunt gebruiken. Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën!

Hoe gebruik jij testertjes en oude restjes parfum? Of gooide je het tot nu toe altijd gewoon weg?

4 reacties

T. -

Ze hadden ook wel eens van die geurzakjes en die deden ze ook wel eens in de auto. ik heb nog veel testertjes van bezoeken aan parfumerien. dan kocht je er wat en dan kreeg je vaak een testertje of monstertje mee van creme of parfum maar dat sprayde ik dan op mezelf aan de binnenkant van mijn pols. Nooit aan gedacht dat het ook op een kussensloop kon of op de lakens. Lijkt me wel romantisch en sensueel vooral als je op een twee persoonsbed slaapt met de partner. Spannend. Ik heb ook wel eens een minder lekkere parfum in het toilet als luchtverfrisser gebruikt.

marjolein -

Goh daar heb ik nooit over gedacht, ik krijg met kerst altijd een geurtje van mn schoonouders,zo’n goedkope van de action. Beb ik altijd wel heel blij mee (lees: hoera een nieuw loze dagen parfummetje!:D) maar soms zit er een tussen die dan toch niet lekker is op mij. Heb ik daar ook weer een doel voor!:)

Helo -

Ik heb er ook 1… Mijn wasmand ruikt ook niet altijd lekker. Heb daar ook de testers gebruikt, ideaal! Leuk artikel.

Marije -

Super handig, heb er nog nooit echt zo over nagedacht! Ik sprayde wel vaak luchtjes op mijn kussen, alleen nooit aan gedacht dat het handiger en zuiniger is om dat met testluchtjes te doen, waarvan ik toch eigenlijk altijd vergeet dat ik ze heb!

Reageer ook