Kruidvat Eeltsokken

Taai, hard en droog. Mijn voeten in drie woorden. Tijdens de Kruidvat Beautymiddag maakte ik kennis met een nieuw product in het assortiment van Kruidvat. Een product wat ik eigenlijk überhaupt niet kende! Eeltsokken. Deze plastic hoesjes zijn gevuld met exfoliërende stoffen die het eelt uitdrogen en losweken. Althans, dat belooft het. Het resultaat zou super zachte, poezelige voetjes zijn! Ik was benieuwd en testte de sokken.

Dit zijn de sokken. Hoesjes met een gel erin. De sokken trek je aan, plak je dicht met de bijgeleverde strip en vervolgens trek je er een paar sokken overheen om de gel goed tegen de huid te drukken. De sokken voelen koud en nat. Brrr! Vervolgens moet je de sokken een uur aanhouden. Ondertussen kun je het beste lekker op de bank ploffen met een boek of dvd, want lopen is niet echt handig met deze vriendjes aan je voeten. Na een uur spoel je je voeten af en klaar is kees. Nu is het afwachten maar!

Want het eelt-verwijder-proces duurt zo’n drie weken (voor de duidelijkheid: je gebruikt de sokken maar één keer gedurende een uur!). Wat de gel doet is de huid uitdrogen. Dit proces treedt op na ongeveer een week. De eerste week merkte ik dan ook niets. Na de eerste week begon de huid op mijn voeten – net name onderop – heel erg te vervellen. De vellen hingen erbij. Eerst dacht ik ‘Ja maar het eelt dan?’. Na nog een paar dagen merkte ik dat ook mijn eelt helemaal uitdroogde en ging af brokken! HET WERKT! Om het proces te ondersteunen wordt geadviseerd je voeten dagelijks te weken en wordt benadrukt je voeten absoluut niet in te smeren met een crème.

Sorry jongens, geen voor en na foto’s! Ik haat voet-foto’s, brrr! Ik vind de mijne te onsmakelijk en ik wil het jullie niet aandoen!

En?
Het resultaat na 3 weken is inderdaad zachte voeten! Ik ben echt blij verrast. Nee, niet al mijn eelt is verdwenen, en dat moet ook niet! Je voet zou dan niet meer beschermd worden. Er hoort juist een laagje eelt op je voeten te zitten! Maar die dikke hardnekkige, lelijke eeltlaag is zonder al te veel moeite verdwenen. Ook de nagelriemen op mijn teennagels – die echt super versteend waren – heb ik heel gemakkelijk kunnen terugduwen. Holladiee! Mijn voeten voelen zacht aan en zijn behoorlijk opgeknapt! Stiekem heb ik aan het eind van de drie weken ook nog even de hulp gebruikt van een voetvijl. Dit werkte echt su-per! Omdat de huid zo droog is, schaaf je het er heel makkelijk af! (Ik zal jullie maar niet vertellen dat ik na afloop een behoorlijk hoopje gruis heb opgezogen met de stofzuiger… Ieh!) Na het vijlen is het vervellingsproces ook gestopt.

Het resultaat na een uurtje met sokken aanzitten, een paar keer voeten weken en eventjes aan de slag met de vijl in drie weken: sexy feet! Woehoe! Geniaal. Deze eeltsokken zijn wat mij betreft echt een aanrader. Perfect voor de komende zomermaanden. Wel moet je dus rekening houden met dat je voeten zo’n 2 à 3 weken na het gebruik van de sokken er niet uitzien. Dus wel even die tijd incalculeren. 😉 Zou ik de sokken opnieuw kopen? Zeker weten! Eens in de zo veel maanden, als zijnde ‘groot onderhoud’, dat lijkt me wat! Het is effectief en super makkelijk. Ik ben fan!

De eeltsokken kosten €8,99 per paar en zijn vanaf nu te koop bij Kruidvat.

Kende jij het fenomeen ‘eeltsokken’ al? En wat zijn jouw ervaringen?

1 reactie

Karin -

Ik bestel ze bij aliexpress en die werken mega goed en veel sneller. Ik kon na een week alles onder de douche met schuurblokje alle losse huid (ik schraap eelt wekelijks dus dat was er bijna niet) eraf. Het leek op nat papier. Ik heb een grof scrubgel toen ingemasseerd (van soap&glory) en als je dan alles goed afspoeld en met handoek alles goed nawrijft. OMG. poezelig. IEven de nagels bijvijlen, eerst kartonvijl dan glasvijl zodat je geen haakjes hebt. Ik smeerde dan nog met een lichte handcreme. EN sexy summer feet.

Reageer ook