Pompoenstoof met parelcouscous

Vandaag heb ik voor jullie het recept voor een superlekkere pompoenstoof met parelcouscous. Hij is goed gevuld, kruidig en warm van smaak. Verreweg het lekkerste herfstproof stoofpotje van de recepten die ik ken, als je het mij vraagt. En zo maak je ‘m.

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 175 ml water
  • 1 bouillontablet (ik gebruikte kip)
  • 5 trostomaten
  • 1 flespompoen (geschild en in blokjes gesneden) of 800 gram pompoenblokjes
  • 1theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 gram parelcouscous
  • 1 blikje reuzebonen
  • 1 potje witte bonen in tomatensaus

pompoenstoof

En zo maak je ‘m:

1. Fruit de knoflook en knoflook in wat olie aan. Bak daarna de kaneel en kurkuma even mee.

2. Voeg pompoenblokjes, tomaten, bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook.

3. Zodra er meer kookvocht ontstaat (dit is na zo’n 15 minuten) voeg je de parelcouscous toe. Laat het zo’n 10 minuten meekoken.

4. Voeg tot slot de witte bonen (met de tomatensaus) en de reuzebonen toe en verwarm het geheel nog zo’n 5 minuten duur.

pompoenstoof

Echt, probeer dit! Het is zo lekker. Je kunt het stoofpotje uiteraard ook vullen met (nog meer) andere groente. Zo zouden wortel, paprika, pastinaak en aardappel ook heel lekker zijn. En de bonen kun je ook vervangen voor andere soorten. Opties te over! Eet smakelijk!

16 reacties

Evelien -

Hier thuis was het een groot succes. heb op plaats van parelcouscous wel gewone gebruikt, om dat ze het niet hadden bij mijn Jumbo

Ivon -

Hmm klinkt heerlijk, ik houd van alle ingredienten die erin zitten!
Momenteel wordt onze keuken verbouwd, nog eventjes wachten dus tot ik dit recept kan uitproberen!

Margje -

Haha je kunt merken dat je nog wat van slag was door de bevalling van Tien!
Fruit de knoflook en knoflook 😋
En kook nog 5 minuten duur!! 😊

Geeft niet hoor, snap het helemaal. Gefeliciteerd tante will.

Manon -

Yum klinkt heerlijk, ik ga ook maar eens op zoek naar parelcouscous <3

Inez -

Naar mijn idee is een stoofpotje een gerecht dat lange tijd opstaat te stoven. Dit zou ik dus geen stoofpotje noemen..

Christel -

Klinkt superlekker! Ik kan hier alleen geen parelcouscous vinden in de supermarkt (woon in het buitenland). Heb je een idee wat ik eventueel als alternatief zou kunnen doen? Gewone couscous?

Willemijn -

Bijna elke supermarkt heeft het! Je moet alleen niet bij de rijst en couscous kijken, maar bij het schap met kokosmelk, curry’s, marrokaanse producten etc. Het merk heet Al’fez. Kun je het echt niet vinden, dan kun je het vervangen voor pasta (Parelcouscous is eigenlijk gewoon hele kleine pasta) of gewone couscous.

Willemijn -

Oh sorry haha, lees nu pas dat je in het buitenland woont. 😉

Britt -

Klinkt heerlijk deze combinatie!

Claudia -

Ohh dat klinkt lekker! Ik sla hem op voor volgende week!

Loes -

Klinkt heel lekker! Ik heb geloof ik nog nooit parelcouscous gehad, terwijl ik wel een grote fan ben van couscous! Ik ga dit zeker eens proberen.

Amy -

Wat een goed recept! Die ga ik opslaan, want ik wil het wel echt eens proberen. Is het goed vullend of moet je er nog iets van een salade bij doen?

Willemijn -

Dit vult echt goed. Het is wel relatief veel koolhydraten dus je zou er nog extra groente naast kunnen serveren. Hoeft niet want het is vullend genoeg. Wij eten met dit recept met 3 personen ervan.

Lindsey beljaars -

Oeh lekker!! Ik ben dol om pompoen maar ik kende deze combi met parelcouscous nog niet. Klinkt erg goed!

Nienke -

Lekker! Afgelopen weekend heb ik van de AH bijna hetzelfde recept gemaakt, maar we vonden het niet helemaal vullend. De parelcouscous is eeb leuke toevoeging!

Willemijn -

Ja klopt ik zag ‘m ook! Ik heb het idee van die reuzebonen uit hun recept overgenomen, hihi!

Reageer ook