MARS Icecream Salted Caramel Taart

Dat wij fan zijn van de goddelijke MARS Icecream Salted Caramel repen hebben we niet onder stoelen of banken gestoken. Op een dag in het park zaten we samen maar liefst zes van deze belachelijk lekkere ijsjes op te kanen. Hoezo guilty pleasure?! Logisch dus dat er een taartrecept van moest komen op 2WMN.

Dit is een recept wat je het beste de dag van tevoren kunt maken omdat het wel even een tijdje in de vriezer moet. Het is namelijk een ijstaart. Laat de boodschappen vooral door iemand anders doen als je geen zin hebt in commentaar, haha! 😉

MARS Icecream

Wat heb je nodig?

  • 1 rol chocolate chip cookies
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 1,5 liter chocolade-ijs
  • 2 pakken MARS Icecream (de normale versie)
  • bus spuitslagroom

Eventueel kun je twee rollen chocolate chip cookies kopen, zo hou je ook nog iets over voor de decoratie. Hoeft niet, mag wel!

We maken zelf gezouten karamel voor over de taart. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • 200 gr suiker
  • 90 gr ongezouten roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml water
  • een snufje (zee)zout

MARS Icecream

Recept

1) Schep al het chocolade-ijs in een grote pan en laat dit ontdooien tot het zacht is.

2) We maken eerst de bodem van de ijstaart. Doe alle chocolate chip cookies in een (dubbele) plastic zak en verkruimel deze met behulp van een deegroller. Ik gebruik altijd een knoflookpers om er op te kunnen slaan.

3) Verhit in een steelpannetje 100 gram ongezouten roomboter. Laat dit smelten tot het licht goudbruin is en voeg de verkruimelde chocolate chip cookies toe.

4) Zet het vuur laag en schep het mengsel om tot alle kruimels de boter hebben opgenomen.

5) Pak vervolgens het taartblik en bekleed deze met bakpapier of vet de bodem in. Druk de chocolate chip cookies aan met de bolle kant van de lepel tot je een gladde koekbodem hebt.

6) Zet de bodem in de koelkast tot deze afgekoeld en uitgehard is. Dat kost ongeveer 20 minuten. Maar je moet toch wachten tot het chocolade-ijs gesmolten is voor je verder kunt, dus die bodem staat tot die tijd prima in de koelkast.

7) Als het chocolade-ijs eenmaal gesmolten is, gaan we verder. Pak de MARS uit de vriezer en hak 10 MARS Icecream repen in blokken. De overgebleven twee repen kun je eventueel gebruiken als decoratie.

8) Doe de gehakte blokken MARS bij het chocolade-ijs en schep deze goed om zodat overal wat van de blokken straks ‘te zien’ is. Vind je het te weinig kun je er altijd nog een extra reep bij doen.

9) Haal het taartblik uit de koelkast en schep het chocolademengsel over de koekbodem. Verdeel deze mooi met de bolle kant van de lepel en plaats de taart in de vriezer.

10) Dan is het tijd om de gezouten karamel te maken. Wij doen dat altijd aan de hand van dit recept wat iedere keer weer een succes is.

11) In dit geval laten we de gezouten karamel alleen niet afkoelen voordat we het gebruiken. Zodra de gezouten karamel klaar is, pak je de taart weer even uit de vriezer. Stop een eetlepel in de gezouten karamel en trek er ‘al druipend’ horizontale en verticale strepen mee over de taart. Wees vooral lekker royaal!

12) Wij maakten ook op deze manier op twee stukjes bakpapier een patroon met de gezouten karamel. Leuk als versiering voor later!

13) Doe de taart weer in de vriezer en laat zeker even een nachtje staan.

14) Doe ook de twee stukjes bakpapier met de gezouten karamel patronen in de vriezer en zorg dat je deze plat neer kunt leggen.

MARS Icecream

MARS Icecream

Hoe tof is het dat je de blokjes MARS Icecream ziet zitten als je de taart aan gaat snijden? Geluksmomentje!

Je houdt (als het goed is) ook nog wat gezouten karamel over. Dit kun je prima bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast en zelfs weer verhitten om bijvoorbeeld te gebruiken voor over een toetje of als extraatje over de taart voor de karamelgekken onder ons.

15) En dan is het na wat uurtjes welverdiend slapen feest! Gebruik een scherp mes om de taart aan te snijden, doe er nog een toef slagroom naast en genieten maar!

Je kunt zien dat de gezouten karamel die op de stukje bakpapier lag een stuk lichter is dan de karamel die over de taart is gesprenkeld en dat geeft een leuk contrast! Wij hebben wat stukjes van de karamel patroontjes afgebroken en deze gebruikt om de stukjes taart te decoreren. Een chocolate chip cookie er bij en een beetje slagroom…aanvallen maar!

MARS Icecream

Deze ijstaart is goddelijk. Ook prima geschikt voor een feestje of de feestdagen als je het mij vraagt gezien je het een dag van tevoren kunt maken en heel lang kunt bewaren in de vriezer. Je kunt eindeloos variëren met al die soorten ijs die er bestaan.

Er is in ieder geval geen kruimel van deze taart overgebleven. Ik kreeg dat weekend veel visite en zij hebben er allemaal van genoten. Een dikke aanrader!

19 reacties

Mariska -

Oh dat ziet er wel weer heerlijk lekker uit hoor!

Nienke -

Dit is toch het lekkerste dat je ooit hebt gezien! #kwijl

Lianne -

Ohhh, dit is te lekker! 😀 😀 Dat ga ik een keertje maken.

Marjoleine -

Oh my…. Deze taart ziet er echt hemels uit!

Celine -

oooh wat een heerlijkheid! Kwijl kwijl, dit ga ik zeker proberen. Ik ben ook zwanger dus laat het commentaar maar komen in de supermarkt als ik de boodschappen ga halen!

Liset -

Heerlijk! Maar met 2 pakken bedoel je dan een soort schepijs of twee pakken met daarin een paar repen erin? Ik ken het niet, vandaar ;). Ben binnenkort jarig, dus misschien dat ik hem wel ga maken!

Martine -

MARS Icecream zit in een pak en daar zitten dan 6 repen (6 apart verpakte ijsjes in). In totaal koop je dus 2 pakken is 12 repen.

cakeface.visagie -

Wauw ondanks dat het nog vroeg is zou ik zo een hapje willen nemen!

Loes -

Dit klinkt echt lekker! Ik zou geen nee zeggen tegen een stukje, haha. Wel echt extreem vullend denk ik!

Marijke -

Dat ziet er lekker uit! Mag ik verder nog iets eten, of zit ik dan al aan de 2000 kcal, na het eten van een punt?

Martine -

Haha! Ik zou deze punt sowieso nog een x door de helft snijden!

Marijke -

Ik zou er van blijven eten mij kennende. Wat erg als je zo’n lekkerbek bent, hahaha.

Eveline Fleur -

Klinkt echt heerlijk, maar inderdaad erg calorierijk haha. Misschien voor na de bruiloft!

Michelle -

Oh man dit ziet er zo lekker uit! Ik houd eigenlijk niet van chocolade-ijs, maar Mars ijs vond ik vroeger altijd heerlijk en die gezouten karamel.. Wel een typisch gevalletje ‘rechtstreeks op de heupen’ dit geloof ik! Haha.

Martine -

Je zou het ook goed door vanille-ijs kunnen vervangen!

Kelly -

Ohh dat ziet er echt zalig uit!

Sharon - Choose to Shine -

Dit klinkt echt té goddelijk!

Rosalie -

Dat die taart lekker is geloof ik wel. Maar de calorieën die er in zitten! Daar aan denkend sla ik hem toch even over 😉

Marije -

Omg .. dit klinkt te goddelijk!

Reageer ook