Lichte spitskoolsalade met kerrie

Het is donderdag en dat betekent dat we weer iets over mijn favoriete eerste levensbehoefte hebben… Eten! Als je deze week ergens een spitskool in de aanbieding ziet, neem hem dan zeker mee want ik deel vandaag een recept voor een heerlijke lichte spitskoolsalade met kerrie. Perfect als bijgerecht of als lunch.

Wat heb je nodig (voor zo’n 3 personen)

  • 1 hele spitskool fijn gesneden of zo’n 600 gram voorgesneden spitskool
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt/Skyr/Magere kwark
  • 2 handjes rozijnen (zo’n 100 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 1 flinke theelepel Vadouvan kruiden of kerriepoeder
  • 1 handje noten (zo’n 20-25 gram), fijngehakt of gemalen
  • Zout naar smaak

IMG_3869

Wel de rozijnen in lauw w ater. Snij de spitskool in hele dunne reepjes. Ik doe het altijd met behulp van de keukenmachine. Daar krijg je de fijnste kleine stukjes van.

Vervolgens pel je de sinaasappel en snijd je hem in kleine stukjes. Doe vervolgens alle ingrediënten in een kom, behalve de noten. Proef of het goed op smaak is en voeg indien nodig nog wat extra zout of kerriepoeder toe. Garneer met de fijngehakte noten.

Tip: gebruik in plaats van rozijnen eens gedroogde abrikozen of stukjes appel. Dat is ook heel lekker!

IMG_3864

7 reacties

Evelien -

Mmm..probeer ik!

Celine -

Ziet er erg lekker uit! En ook zeker niet moeilijk!

Britt -

Klinkt lekker!

Lilian -

Lekker! Wij maken dit ook wel met witlof! :)

Loes -

Hmm ik ben geen extreme fan van kool, maar dit klinkt toch wel lekker!

Kelly -

Ziet er lekker uit ! Die wil ik wel eens maken hoor!

Kirsty -

Ziet er lekker uit! De noten lijken mij ook een lekkere toevoeging!

Reageer ook