Farfalle met knoflookchampignons

Hoewel het niet heel gezond is, blijft pasta toch een van mijn lievelingsgerechten. Het staat snel op tafel en je kan er zoveel mee. Het verbaasde me eigenlijk dat ik dit recept nog nooit heb gedeeld. Dit is zo’n vegetarisch gerecht wat heel snel op tafel staat, ideaal voor drukke dagen!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 gram farfalle of een andere pastasoort naar keuze
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 grote ui of 2 kleine uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml crème fraîche
  • 20 gram verse bieslook
  • zout/peper om het gerecht op smaak te brengen

Ik maak er zelf altijd een salade bij of gegrilde groenten uit de oven, want heel veel groenten zitten er niet in dit gerecht. Je zou natuurlijk ook nog wat extra groenten door de saus kunnen doen als je dat lekkerder vindt, zoals courgette.

Recept

1) Zet een pan water op en kook de pasta volgens de verpakking. Mocht je geen voorgesneden kastanjechampignons kopen, snij dan bij deze stap ook alvast de champignons in stukken. Snij ze niet te fijn, want champignons krimpen altijd nog in de pan.

2) Snij de ui in stukjes en bak deze licht en glazig in een pan met een eetlepel olijfolie.

3) Pers de knoflooktenen uit en doe deze bij de uien. Bak deze kort mee.

4) Doe daarna de champignons er bij en bak deze ongeveer vijf minuten mee.

5) Knip of snij de bieslook en voeg deze samen met de crème fraîche toe aan de pan. Dan is het een kwestie van de crème fraîche laten smelten en zorgen dat het goed warm is.

6) Voeg naar smaak nog een snufje (zee)zout en peper toe. Blijf ook vooral proeven of de saus zo naar wens is, dat is heel belangrijk. Gebruik daarnaast peper met veel smaak, zoals bijvoorbeeld de Fairtrade Pepermix met citrus en knoflook. Deze is zó lekker!

7) Giet de pasta af en dan is het tijd om het gerecht op te dienen. Je kunt eventueel de borden nog verwarmen, aangezien pasta snel af kan koelen.

Klaar! Dit staat binnen 20 minuten op tafel en is zo simpel om te maken. Ik ben er gek op, vooral door die heerlijke romige knoflooksmaak in combinatie met zachte kastanjechampignons. Hmmm!

12 reacties

Naomi -

Heb het vandaag gemaakt maar vind de saus te zuur helaas :(.. was dit bij jou ook zo Willemijn? Heb er een ton zout, knoflook en peper ingegooit haha

Martine -

Te zuur? Haha nee dat heb ik nog nooit gehad! Was de crème fraîche nog wel goed?

Maud -

Wat een goed recept. Ik ga het aankomende week nog proberen!

Elly Kellner -

Willemijn, 100% boekweitpasta of boekweit noodels (Biowinkel) is een lekkere vervanging van ‘gewone’ pasta en stukken gezonder :)

Willemijn -

Hihi, dank voor de tip. Ik zal ‘m doorgeven aan Tien want die heeft dit artikel geschreven haha! 😛

Mare -

@Willemijn: Waarom is pasta niet gezond? Alleen omdat er misschien een grammetje minder vezels inzit tov volkoren? Zeker als je er groente en niet al teveel saus bij gebruikt lijkt het mij een prima gezonde maaltijd, toch?

Inge -

Ziet er goed uit! Dit ga ik morgen meteen maken als ik maar alleen voor mezelf moet koken. Heb alles al in huis

Loes -

Dit ziet er lekker uit! Ik zou zelf inderdaad denk ik iets van courgette en paprika door de saus doen, dan heb je ook wat meer groenten meteen.

huisjeboompje.beesje -

jammmmmm!

Celine -

Het klinkt en ziet er heerlijk uit! Ben zelf ook dol op pasta. Ga het zeker een keer proberen.

Kelly -

Het klinkt echt heerlijk en helemaal niet duur. Dat wil ik wel een keer maken!

Marije -

Wat een lekker maar simpel recept! Ga het zeker een keer proberen.

Reageer ook