Zomerse stamppot met snijbonen en veldsla

Vandaag heb ik een heerlijk en simpel recept voor een zomerse stamppot. Ik maak hem met snijbonen en veldsla. En geloof me, dat is hartstikke lekker! Plus: hij is licht én zit bomvol groente.

Je hebt nodig (voor 2 – 3 personen):

  • 500 gram aardappels
  • 450 gram snijbonen in kleine stukjes (ik nam diepvries, ze zijn al voorgesneden))
  • Zakje veldsla
  • Een klein bakje crème fraîche
  • Theelepel mosterd
  • Zout en peper

Zo maak je het

1. Kook de aardappels gaar in zo’n 20 minuten. De snijbonen kook je gaar in zo’n 10 minuten.

2. Als de aardappels gaar zijn stamp je ze met een scheutje kookvocht en het bakje crème fraîche tot een puree.

3. Voeg de snijbonen en veldsla toe en roer goed door. Breng het geheel op smaak met een theelepel mosterd en zout en peper.

Serveer je stamppot met een eitje, ga voor een stukje vlees of een vegetarische schijf. Eet smakelijk!

10 reacties

Truusje - De Sandwichformule -

Klinkt goed! Ik houd van stamppotjes, ook in de zomer. :)

carolien -

Ziet er lekker uit, ik ga hem komende week proberen! En jullie staan deze week in Vriendin of niet? Leuk!

Willemijn -

Jaaa klopt 😀

Kirsten -

Vanavond gegeten, was heerlijk!

M. -

Vanavond gegeten.. super makkelijk en echt heerlijk! Ik had er alleen net iets teveel mosterd in gedaan volgens mijn dochter van 8 jaar oud ;). Combi aardappel en crème fraîche had ik zelf nog nooit eerder gemaakt. Voor herhaling vatbaar! Bedankt.

Willemijn -

Aaah super leuk om te horen 😀

Vera -

Klinkt goed! Lijkt me ook geen moeilijk recept en heerlijk met deze warme dagen

Michelle -

Hier kan ik echt wat mee! Ik houd van makkelijke recepten die ook nog lekker zijn. Dank voor het delen!

Loes -

Lekker simpel recept! Ideaal voor warme zomeravonden. Het klinkt erg lekker, ook al houd ik niet zo extreem van veldsla.

Liset -

Wat een makkelijk recept! Dit is lekker snel klaar te maken en zeker met een vegetarische burger erbij is dit ook lekker. Thanks!

Reageer ook