Quesadilla’s met zoete aardappel

Vandaag dan ein-de-lijk mijn recept voor quesadilla’s. Daar is enorm naar gevraagd sinds mijn laatste ‘Wat hebben we gegeten deze week?’. Quesadilla’s zijn het ultieme comfortfood voor mij. Maar in tegenstelling tot wat je nu misschien denkt zijn deze quesadilla’s nog niet eens zo slecht. Ze zitten bomvol groente en zijn bovendien vegetarisch.

Je hebt nodig (voor 4 quesadilla’s/+- 3 personen)

  • 8 wraps (de kleine)
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 paprika
  • 2 zoete aardappels
  • 1 klein blikje mais
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 handjes doperwten
  • 2 theelepels Picadillo kruiden van Jonnie Boer (of maak je eigen mix met kurkuma, koriander, oregano, paprikapoeder, chilipoeder)
  • Zout en peper
  • Verse koriander

Zo maak je het

1. Snijd de ui, knoflook, paprika, zoete aardappel in kleine stukjes

2. Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie. Wanneer dit glazig is geworden voeg je de kruiden toe. Bak dit even mee.

3. Voeg de zoete aardappel, doperwten en paprika toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg daarna ook de mais, bruine bonen en de tomatenblokjes toe. Laat het geheel sudderen tot alle groente zacht zijn geworden. Voeg op het laatst ook de gesneden koriander toe.

(Eigenlijk maak je gewoon eerst chili sin carne. Je kunt dus ook altijd quesadilla’s maken van restjes chili!)

4. Leg een wrap in een droge koekenpan (zonder olie dus). Strooi hier een laagje kaas op, beleg de wrap met een laagje chili en top af met nog wat kaas en een wrap. Bak de quesadilla aan beide kanten tot ‘ie een mooi lichtbruin kleurtje heeft.

quesadilla's

Tip: Wil je deze quesadilla’s volledig plantaardig maken (vegan), vervang dan de kaas voor een laagje geprakte avocado/quacamole.

Mocht je deze quesadilla’s ook gaan maken en je deelt iets online, tag me dan in je berichtje. Vind ik leuk! :-) Eet smakelijk!

24 reacties

Ellen -

Bedankt voor dit heerlijke recept! Zelfs mijn 2 puberzonen die absoluut GEEN bruine bonen eten vonden dit overheerlijk! Ik heb ze ook in de grill gedaan zoals ergens in de reacties beschreven en dat ging super!

Eva -

Blijf je de stappen herhalen (zo lijkt het op je foto) tot je een stapel krijgt van 4 wraps? Of is het per persoon 2 wraps met chili en kaas ertussen?

Willemijn -

Nee dit is gewoon een stapel van 4 ‘setjes’. Dus je maakt er geen hele massieve stapel van zeg maar. :)

Sharon -

Quesadilla’s zijn ook echt mijn ultieme comfortfood! Zo lekker! Bedankt voor dit recept, altijd leuk om wat nieuwe inspiratie voor vullingen op te doen.

Laura -

Klinkt erg lekker! Nog nooit zoete aardappel op een wrap geprobeerd, ik onthoud deze zeker!

Truusje -

Ik kook ontzettend graag, maar ik heb nog nooit quesadilla’s geprobeerd. Geen idee waarom eigenlijk niet. Ga ze binnenkort ook eens maken! :)

Jorinde -

Oeh, zo lekker! Gisteren toevallig voor het eerst quesadilla’s gemaakt met kalkoenfilet, groentemixje, kaas en veel kruiden. Viel erg goed in de smaak, dus ik ga deze variatie ook heel snel eens proberen! :)

Haydée -

Ziet er lekker uit! De volgende keer dat ik chili sin carne of iets met een wrap wil maken, zal ik dit recept eens uitproberen. Het ziet er ook handiger uit dan een opgerolde wrap, want die blijft nooit mooi zitten bij mij. Maar dan kan ook aan mij liggen natuurlijk. 😀

Britt -

Oeh, heerlijk! Vegan/vegetarisch eten hoeft helemaal niet saai (of worteltjes) te zijn!

Lindsey Beljaars -

Top recept! Ik weet gelukkig nu precies wat ik vanavond ga eten! :)

Kelly -

Deze wil ik wel een keer namaken, dat klinkt namelijk niet moeilijk en het ziet er echt super lekker uit!

Sara -

Super lekker! Als ik dit maak leg ik de wraps onder de grill (die ik ook voor tosti en panini gebruik). Super makkelijk, hoef je ze niet steeds om te draaien.

Willemijn -

Jaaaa nog beter inderdaad! 😀

Britt -

Voor de echte vegetariërs: gebruik kaas zonder stremsel! Er zijn zeker een aantal zakjes geraspte kaas beschikbaar met vegetarisch stremsel 🙂

Willemijn -

Praat me even bij, wat is dat? Haha!

Emmelie -

Stremsel is een substantie uit de maag van jonge kalfjes. Het wordt in één van de fases van kaas maken gebruikt om eiwitten te splitsen. Zo wordt het wrongel (vaste massa) van de wei (vocht) gescheiden. Het dus niet heel vegetarisch.. ah biologische aas die bij de deli afdeling ligt wordt gemaakt met vegetarisch stremsel. Zakjes voor geraspte kaas zou ik niet weten #delikaas medewerker

Willemijn -

Aah dank je wel voor de uitleg!

Neverdullmoments -

Willen jullie alsjeblieft een “2WMN bezorgt thuis” bedrijfje openen?! Nomnomnom

Willemijn -

Yay, thanks voor dit compliment hihi!

Liset -

Oh wauw, dit ziet er heerlijk uit! Ik geloof dat ik dit maar gauw ga maken. Bedankt voor het delen!

thebeautyblognl -

Dit lijkt mij echt heerlijk! x

Romy -

Oeh, dit ziet er heel goed uit! Als vegetariër wil ik dit zeker eens proberen! Grappige sidenote: wij aten afgelopen week wraps en mijn vader vond het ‘ondingen’ en ‘gepriegel’. Zijn manier van wraps eten was dan ook na twee minuten: men rolt de wraps op, snijdt ze in ministukjes en mikt die stukjes door de bonenvulling. Voilà, wraps als een soort croutons…het zag er niet uit! 😉 Ik ben benieuwd of hij deze quesedilla’s wel kan waarderen :)

Willemijn -

Hahaha! Dit eet wel makkelijker dus wie weet…

Vegonerd -

Leuk recept! Fijn dat er ook gedacht word aan vego/vegans! Gelukkig ben ik wel een koriander lover!

Reageer ook