2Keep a Diary: LEUKE DINGEN DOEN

Deze week een keertje geen weekvlog, maar een ouderwets diary! Gewoon voor de afwisseling. Ik had een heerlijke week. Zo ging ik met Jelle naar een krijspaleis, bezocht ik Fifty Shades Darker met Martine en bracht ik lekker veel tijd voor met mijn knulletjes. Kijk lekker mee naar mijn week!

Maandag

Ik begin de dag al heel vroeg, om 5.00 uur. Gijs wil eten! Daarna is Jelle wakker en daardoor sta ik om 5.30 uur al beneden en begin ik aan mijn ontbijt.

Djurre vertrekt om 6.00 uur naar zijn werk en daarna begint de ochtendspits voor mij: zorgen dat iedereen gegeten heeft en aangekleed is. Om 8.00 uur moet Jelle namelijk bij de opvang zijn. En dat lukt! Om 7.45 uur stap ik de deur uit. We laten Saar nog een rondje uit en daarna droppen we Jelle bij de opvang.

Als ik weer thuis ben, is het voor Gijs weer tijd om te drinken. Ik plof met hem op de bank en kijk de aflevering van Boer Zoekt Vrouw terug van gisteravond.

Na het drinken valt hij in slaap en leg ik hem in zijn Sleepyhead naast me terwijl ik aan het werk ga.

Tussendoor snack ik wat tomaatjes en komkommer.

Intussen is Gijs weer wakker en ik wil eigenlijk wat klusjes doen. Daarom pak ik de draagdoek erbij. Wat is dat ding toch ideaal! (Hier kun je lezen over dragen en waarom ik er zo’n fan van ben)

Ik bereid alvast het avondeten voor, dan hoef ik dat vanavond niet te doen als Jelle weer thuis is.

Ook krijg ik opruimkriebels! Mijn kledingkast puilt uit en zit nog vol met zwangerschapskleding. Ik haal alles er uit en sorteer alle kleding. Opgeruimd staat netjes!

Yay, nieuwe kleding voor de jongens!

Om 17.00 uur is het weer tijd om Jelle op te halen. Ik doe Gijs opnieuw in de draagdoek, pak een paraplu en wandel naar de opvang. Als ik Jelle ophaal staat ‘ie net innig met een ander kindje te knuffelen, zo schattig haha!

Hiep hoi voor die grote pukkel naast mijn mond trouwens. NOT! Negen maanden lang had ik een prachtig glad huidje, maar nu ik niet meer zwanger ben is de acne ook weer terug. Boehoe!

Na het avondeten is het baddertijd. Eerst Gijs en daarna Jelle. Wat een klus jongens! Maar, we did it! Daarna brengt Djurre Jelle naar bed, geef ik Gijs een flesje en niet veel later ga ik zelf ook naar bed. Het korte nachtje hakte er flink in vandaag!

Dinsdag

Goedemorgen! Ik heb lekker ‘lang’ geslapen. Van 21.00 uur tot 1.30 uur en daarna van 2.00 uur tot 5.00 uur. Daarna dutten we nog even tot 6.00 uur en dan wordt Jelle wakker. Jelle werd deze nacht gelukkig niet wakker tijdens het voeden van Gijs, dus het voelt aan als een goede nacht. Haha!

Baby’s outfit of the day! Beide items zijn van Tumble ‘n Dry. Ik vind dat zo’n leuk merk voor jongens!

Ik blijf lekker thuis met de jongens vandaag. Jelle speelt heerlijk, zoals je aan de chaos kunt zien en ondertussen knuffel ik lekker de hele dag met Gijsje.

De Bloomon bos staat bijna twee weken en is grotendeels verwelkt. Ik pik de laatste mooie bloemen er uit en zet ze op een klein vaasje. Schattig bosje zo! Ik vind dat de bloemen echt super lang blijven staan, ik kan er echt twee weken van genieten op deze manier.

Jelle is zo druk met spelen de hele dag door, dat ‘ie geen geduld meer heeft voor knuffelen met zijn moeder. Gelukkig heb ik Gijs die het compenseert, hihi!

‘s Middags schijnt eindelijk het zonnetje een beetje en maken we met zijn drietjes en Saar een lekkere grotere wandeling. Laat die lente maar komen!

Als Djurre ‘s avonds thuis komt maakt hij lasagne. Hmmm! ‘s Avonds eten we gezellig samen, spelen nog even met Jelle en dan ploffen we op de bank met een serie.

Woensdag

Goedemorgen! Ik begin de dag met een lange wandeling met Saar. Heerlijk!

Krokusjes! Ik krijg enorme lentekriebels!

Eenmaal weer thuis is het voedertijd voor Gijs. Dit is zijn outfitje van vandaag: Zara broekje en Benneton Baby vestje. Beide items zijn van Jelle geweest en waren destijds favoriet. Zo leuk dat Gijs het nu aan kan!

Gijs is alweer een maand oud, de tijd gaat zo snel. Nog sneller dan bij Jelle, lijkt het wel. Omdat het misschien wel de laatste keer is dat we een baby hebben probeer ik van elke seconde te genieten. Dit is zo’n bijzondere tijd…

Ik doe een make-uppie op want Tien komt vanmiddag langs om een video op te nemen. Ik draag Checkmate van Jeffree Star, wat een toffe kleur!

Er zijn samples binnen gekomen van tegels binnen voor in de hal/toilet/bijkeuken. We gaan waarschijnlijk voor de grotere variant hexagon tegel.

Film tijd!

Daarna kletsen we gezellig bij. Zo fijn! Ik mis Martine enorm als ik haar een week niet zie, haha!

‘s Avonds maak ik zoete kikkererwten stof uit het boek ‘All day bowls’ van Denise Kortlever. Super lekker!

Donderdag

Goedemorgen! Jelle is vroeg wakker en we ontbijten samen gezellig. Niet veel later worden Djurre en Gijs ook wakker.

Djurre is vandaag vrij en we besluiten naar Ballorig te gaan. Bij Jelle hadden we een vaste autostoel. Nu bij Gijs hebben we een losse autostoel, van Joolz. Ik ben er toch wel erg blij mee, want het is heel handig!

Jelle speelt lekker. En wij zelf trouwens ook, haha!

Lunchen! Poffertjes, patat en een panini. Lekker iets van alles, hihi!

Als we ‘s middags weer thuis zijn ga ik een rondje wandelen met Saar.

‘s Avonds ga ik met Martine naar de film. We gaan naar Fifty Shades Darker! We vonden hem leuk, maar niet zo spannend en smeuïg als het eerste deel. Het was eigenlijk nog meer een romantisch verhaal geworden. Desalniettemin was het wel een heel leuk avondje!

Tijd voor een kinderbueno, hmmmm!

Het gaat beginnen!

Als de film afgelopen is, lopen we terug naar de parkeergarage. We kunnen alleen geen betaalautomaat vinden. Of nou ja, we vinden hem wel, maar hij staat achter een hek! Haha! Handig… Na een tijdje zoeken vinden we hem uiteindelijk een verdieping hoger.

Vrijdag

Goedemorgen! Mijn lookje van vandaag. Ik draag hier Raquel van NARS.

En dit is Gijs z’n lookie! Het shirtje is van Tumble ‘n Dry en het broekje van Noppies.

Kirsten komt gezellig langs op kraambezoek en brengt deze drie super schattige rompertjes mee als cadeautje. Zo lief!

Lunchen met Jelle.

‘s Middags doe ik Gijs in de draagdoek en ruim ik ondertussen het huis lekker op en speel met Jelle.

Gisteravond kwam er trouwens een nieuwe bos van Bloomon binnen! Ik vind hem zo mooi!

Het is eindelijk even droog dus piep ik naar buiten met de jongens om Saar uit te laten. Daarna begint de avondspits: eten koken, jongens in bad en naar bed en het huis opruimen. Het leven met twee koters is DRUK!

Zaterdag

Mijn zaterdag begin zo… En hij wordt niet veel beter. Gijs is ziek (heel verkouden), Jelle snottert nog steeds en ik heb vannacht maar 3 uur geslapen door zieke kindjes. Bah… Geen foto’s verder van vandaag dus…

Zondag

De zondag begint niet veel beter, maar we willen er toch even uit. We gaan wandelen en lunchen met vrienden. Fijn om er even uit te zijn.

Terwijl wij bijkletsen onder het genot van een tosti en thee speelt Jelle lekker in de speelhoek. Wat wordt ‘ie groot he?

‘s Middags ploffen we lekker op de bank en lezen we boekjes. Voor Jelle en Gijs heb ik van Martine gepersonaliseerde boekjes gekregen. De boeken heten ‘De Magie Van Mijn Naam‘ en gaan over een kindje (jongen/meisje/ die /blond/bruin is – kun je zelf kiezen) op zoek gaat naar de magie van zijn naam. Super leuk!

Verder rommel ik een beetje aan in huis. Tijdens het opruimen van Gijs z’n kamer vind ik de wagenspanner die ik een tijdje terug kreeg van Deem Design. Hoe tof ‘is ie? Ik vind hem zo mooi. Ik hang hem snel op in de wagen. Verder ruim ik wat op en maak wat dingen in huis schoon en dan zit de zondag er al weer op… Dat weekend gaat altijd veel te snel!

En dat was ‘m weer! Dit was trouwens niet afgelopen week, maar die week daarvoor. Door de geboorte van Gijs loop ik een beetje ‘achter’, zodat ik wat meer tijd heb om het te bewerken. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om voor de afwisseling weer eens een diary te zien. Over twee weken weer een vlog van mij! Dat is de laatste vlog die een beetje achterloopt, daarna zullen mijn diary’s en vlogs weer up to date zijn. :)

Sponformatie
* De Joolz kinderwagen en autostoel heb ik gekregen.
* De Magie Van Mijn Naam boeken zijn gekregen.
* De wagenspanner van Deem Design heb ik gekregen.

39 reacties

Dees -

Leuk om weer een diary te zien op 2wmn! Vind de diarys leuker dan de weekvlogs! Nu denken jullie vast ook ‘waar doen we al dat werk voor..’

Nicole -

Wauw Jelle is inderdaad echt groot aan het worden! Wat leuk om weer eens een keer een diary te lezen!

sarah -

Wat een leuke blog hebben jullie dames! Zo leuk en herkenbaar die mama stukjes.

Marielle Peeters -

Hele leuke foto diary ! Heb ik ook liever dan een vlog:) je ziet er stralend uit hoor ondanks je gestoorde nachtrust. Geniet van je 2 boy’s Willemijn !

Monique -

Wat leuk om te zien! Vandaag het kloppende hartje gezien. Nog een beetje onwerkelijk zo. Maar nu ik zelf zwanger ben ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar wat je de fijnste kinderwagen vindt? De Joolz Day of Geo?

Mollie -

Wat een heerlijke diary weer! Erg leuk om te lezen!

Vraagje over je lippenstift: gaat deze altijd zo in de lijntjes zitten? Vind de kleur erg mooi maar valt me op dat hij ee niet zo egaal uit ziet op de lippen!

Kim -

Wat kleed je de mannetjes leuk!!

Mare -

Super zo’n weekverslag, ik ben toch sowieso meer van het lezen dan kijken.
@Willemijn: Waar ik benieuwd naar ben eigenlijk een beetje als reactie op je vorige blog over opvoedtips is in hoeverre jij als moeder open staat als het gaat om opvoedingstips van vriendinnen die geen moeder zijn? Zou je toch stiekem denken, wat weet jij ervan jij hebt geen kinderen als een je een tip niet direct zinnig vindt. Ben je meer geneigd over een tip of advies na te denken als iemand het geeft die wel kinderen heeft?
Martine maakt een enorme ontwikkeling door waarbij ze ook terugblikt op haar jeugd, in hoeverre neem je die dingen mee in je opvoeding voor nu of later?

Martina -

Jaaaa die stoof is goed he, ik heb m ook al een aantal keer gemaakt en bij Melle valt hij ook in de smaak. En ik herken Jelle z’n babykleertjes wel, leuk om te zien xx

Danique -

Wat heerlijk om te zien! Ik vind het echt heel erg leuk om te zien hoe jij het allemaal doet met twee kids. Lekker huiselijk, ik houd ervan!

Denise -

Wat ontzettend leuk dat je uit mijn boek hebt gekookt! En wat heb je een heerlijk lief mannetje gekregen <3

Amelie -

Pfff wat een energie heb jij alweer zeg, je bevalling is vast soepel gegaan want na een maand kon ik nog niet zo veel als jij (hechtingen en dat soort dingen). Ik had echt 3 maanden nodig om weer te herstellen en dan weer aan het werk te gaan. Maar goed iedereen is anders en misschien ben je met een eigen bedrijf ook sneller geneigd weer te gaan werken, als je gewoon zwangerschapsverlof hebt, is het denk ik anders en ga je niet eerder werken.

Mya -

Leuk die vorm tegeltjes! Ik zag ze laatst ook op tv al voorbij komen. Oehh Bueno, I love it! <3

Michelle -

ZO leuk; weer eens een diary in foto’s! En ook om mee te kunnen spieken in jouw leven met twee kindjes. Morris is straks 16 maanden als de baby wordt geboren, dus ook hier kort na elkaar. Knap hoe je het allemaal op de rit hebt. Kan me zo voorstellen dat je je handen vol hebt! Ik ben trouwens héél erg benieuwd hoe de kinderwagen je bevalt!? Wij hebben de knoop nog steeds niet helemaal doorgehakt, maar neigen ook erg naar deze.

Willemijn -

Hij bevalt super goed! Ben er heel blij mee, echt een life saver 😀

Shirley -

Leuk weer! En stiekem fijn dat ik even kan meekijken hoe het is met twee kids, haha!

Margot -

Wat leuk weer zo’n fotodagboek! En het klinkt behoorlijk druk allemaal!

Kim -

Leuk weer eens een fotodiary! Knap hoe je alles fixt met 2 kleintjes, ik heb er net 1 en weet soms al niet hoe ik het voor elkaar moet krijgen haha.
Hoe gaat het met de voeding trouwens? Geef je nog borstvoeding?

Willemijn -

Lief! Die tweede is echt veel makkelijker dan de eerste. Bij Jelle duurde het ook veel langer voor ik alles weer op de rit had hoor, dus don’t feel bad 😉 Inmiddels geef ik volledig flesvoeding aan Gijs trouwens. :)

Inge -

Jaaa dat heb ik ook: m’n zoontje is bijna 3 maanden en de ene dag lijkt het alsof je de hele wereld aan kan terwijl je de volgende dag precies niks gedaan krijgt. Hoe doen mensen met 2 of meer kids dat?? 😉

Loes -

Wauw wat een bikkel ben jij en wat zie je er goed uit! Echt heel knap. Vind het ‘restje’ van de Bloomon bos trouwens super mooi.

Iris -

Met twee kindjes blijf je druk en bezig, he?! Fijn dat je zo kan genieten, dit is zo’n mooie tijd! Hier heb ik er ook twee en die doe ik tegenwoordig tegelijk in bad. De jongste op zo’n babyinlegschaal voor in het ligbad. Haar broer kan dan gewoon zitten in het bad. Het aankleedkussen ligt op de droger en dan kleed ik haar aan, terwijl hij nog in bad zit en dan is hij aan de beurt.

Dita -

Leuk om je foto’s te zien! :) Prachtige kleertjes idd van Tumble en dry.

Manon -

Woah Willemijn, doe je ook nog even kalm 😉 hahaha. Je gaat als een speer weer!
Oh die nachten die je beschrijft… 21:00u naar bed en dan al die tussentijden weer wakker, pfoe haha. Je ziet er ondanks slaapgebrek heel goed uit vind ik, heel gelukkig in ieder geval ^^. Die shirtjes met lange mouwen van Next zijn fijn he! Ik heb maanden geleden ook zo’n 4-pack gekocht en ze blijven zo mooi ook na 3x in de week wassen haha.

Channah -

Ik heb echt respect voor het feit dat je je leventje met 2 kids alweer zo snel op hebt gepakt. De eerste weken na de geboorte van mijn eerste was ik echt een wandelende zombie en uitjes met vriendinnen of überhaupt nette kleding aan en een make-uppie op was al helemaal zeldzaam. Super goed hoe jullie het allemaal doen met 2 under 2! Ik ben echt heel benieuwd hoe het bij ons zometeen zal gaan.. Maar anderzijds zit je natuurlijk nu al in een ritme met één kind, dus misschien is de draai dan sneller gevonden.

Lindsey Beljaars -

Ah wat een su-per leuk fotoverslag! Te schattig allemaal :)

Liset -

Je hebt een lekkere week gehad zo te zien. Veel met de kids samen en lekker cocoonen in huis. Leuk dat je een fotoverslag doet, voor een video heb ik ook meestal niet zoveel tijd ;).

Kirsten -

Wat heb je toch leuke, lieve mannetjes! Was gezellig om bij te kletsen! X

femcetera -

Leuke diary! Jelle wordt inderdaad al erg groot en de outfits van Gijs zijn echt super mooi

Tineke -

Ach gossie, wat zijn die baby`s dan weer klein! Zo zo zooo lief, smelt!
Liefs

Malou -

Ik vind een fotoverslag ZO leuk, ben echt blij dat je er weer eens een tussendoor doet. De vlogs zijn heus ook wel leuk en gezellig, maar ik kom er vaak niet aan toe en het duurt zo’n poos om te kijken, dus ik lig echt weken achter…
Je week ziet er eigenlijk heel fijn uit, ondanks de weinig slaap haha. Als je het over chaos na het spelen van Jelle hebt, denk ik wel: huh, ik zie alleen een speelding? Maar misschien ligt die chaos nog ergens verstopt 😉
Wij hebben sinds twee weken terug ook (eindelijk!) en abonnement op Bloomon, dus we hadden dezelfde bos. Wat grappig om te zien hoe hij bij jou staat. Wij hebben sommige bloemen daaruit zelfs nog in de nieuwe bos verwerkt. Heel erg bedankt voor jullie aanrader wat dat betreft een tijd geleden, het heeft mij uiteindelijk toch over de streep getrokken en ik vind ze echt prachtig!

Willemijn -

Leuk om te horen 😀

Kirsten -

De laatste baby? Oh dat wist ik nog niet. Zou je misschien een artikel willen wijden eraan? Dus waarom je op dit moment voor twee kindjes kiest. Begrijp het helemaal hoor, maar ben benieuwd naar je gedachtegang

Miriam -

wat een leuk artikel weer!! misschien kleine tip voor het badderen.. ik heb de kindjes net zo snel op elkaar zitten en (weet niet of jullie een groot bad hebben?) maar ik deed het bad een klein beetje vol en dan Sem (22 mnd) erin en Leah (nu 4 mnd) met een babyswimmer (zon band om het nekje) er ook in en dan zaten ze lekker samen en dan heb ik de spullen in de badkamer zodat ik Leah kan afdrogen en toch bij sem kan zijn.. misschien handig?? vond het eerst ook altijd zoveel gedoe.. ze kan al in de babyswimmer vanaf 1 maand!
Liefs!

Susan -

Wat een gezonde, drukke week was het! Zo schattig die mini kleertjes van Gijs. Lief! <3

Milou | Shimmer-Pie -

Leuk om weer te zien zo’n diary! Het zag er uit als een leuke week (met soms wat weinig slaap haha) Ik vind het leuk om te zien aangezien mijn zoontje niet zoveel scheelt met Gijs! Ik vind voor hem diue draagdoek ook ideaal! Zo fijn als je even dingen wilt doen!
Jelle is trouwens ook al zo groot geworden zeg!! :)

Carina -

Yay een fotodiary! Heb ik toch wel gemist (hou niet zo van filmpjes en vlogs).
Ben eigenlijk best wel blij dat ik geen kinderwens heb, respect voor hoe jij het allemaal doet. Mij zou dat niet lukken, ik heb al moeite met 2 jonge honden :’)

Kelly -

Het lijkt toch wel een lekker weekje, op de zieke mannetjes na. Jelle wordt echt al groot zeg! Tijd vliegt !

Femke -

Wat een fijne week. Wat heb je het druk met die 2 kleine mannen. Balen dat ze ziek werden. Die draagdoek klinkt ideaal.

Reageer ook