Irritaties in het huishouden

Er is niets lekkerders dan af en toe even flink bitchen. En vandaag is het huishouden de klos. Want man oh man, ik heb me toch een paar gigantische irritaties in het huishouden! Vandaag deel ik ze én ben ik heel benieuwd naar die van jou.

Met stip op nummer 1 hier thuis: AL-TIJD EN OVERAL HONDENHAREN. Echt. Ik ben dol op Saar. Ik zou haar voor geen goud willen missen. Maar die vacht van haar… Al sinds pup af aan is ze een soort van chronisch in de rui. En in de ruiperiode is het nog eens twee keer zo erg. Nu Jelle kan kruipen stofzuig ik soms vier keer per dag (niet elke keer even grondig hoor, ben gekke Henkie niet!), anders ziet hij er namelijk zelf uit als een mini Labrador puppy! En dan overdrijf ik niet (was het maar waar!). Als iemand nog tips heeft, dan hoor ik het graag! (Al geprobeerd: verschillende soorten voer en de Furminator)

Een ergernis aan ons huis: ons toilet ruikt nooit écht lekker fris. Dat komt omdat hij in de badkamer zit, waar het nu eenmaal vaak vochtig is en lekkere luchtverfrissers daarom snel vervliegen. Echt zo irritant, want ik word altijd vrolijk van fris ruikende wc’s. Daarnaast zou het ook leuk zijn als het schrob-werk eens beloond zou worden met een langdurige frisse geur in plaats van een uurtje plezier… Grrrrr!

Ook irritant: andere mensen die zeuren over het ‘gebrek’ aan huishoudelijke apparaten in ons kleine huis. Als we visite hebben vraagt er altijd wel iemand ‘Zou je nou toch niet gewoon een vaatwasser hier in de woonkamer zetten?’ ‘Mis je geen droger? Het is echt heel makkelijk!’ ‘Heb je geen waterkoker?!?!?!’ NEEEHEEEE! Zie je nou niet hoe klein ons huis is? Ik wil al die lelijke apparaten niet midden in mijn woonkamer hebben staan en daarnaast: wat je niet hebt, kun je ook niet missen. Pfff, irritant. 😉 (Ik heb er anderhalf jaar geleden ook een artikel over geschreven trouwens, die kun je hier teruglezen.)

Dan de was. Die gore, achterlijke, rot was waar maar geen eind aan lijkt te komen. Iedere week, om de paar dagen, moet ik weer. Is die wasmand ein-de-lijk leeg en ligt alles weer schoongewassen in de kast, kan ik wéér! Wassen, ophangen, vouwen… Ik weet niet welke van die laatste twee ik het ergste vind, maar wat ik wel weet is dat ik echt een grafhekel heb aan de was. Hmpf.

Méga-ergernis in de herfst en winter: Hondenpoten op je net gedweilde vloer. Heb je zo’n prachtige, egale, glanzende schone vloer, stempelt je lab nog geen uur later met d’r natte vacht en poten vrolijk je vloer onder met pootjes. Zucht… Maar ja, helemaal niet meer uitlaten is ook zo zielig he… 😉

Kwijl-, spuug- en etensvlekken van je baby op je dure zijden blouse die alleen maar naar de stomerij mag. Dom, dom, dom. Waarom was ik dan ook zo koppig om die blouse toch aan te trekken?!

Er is niets lekkerders om ‘s avonds fris gedoucht in een fris opgemaakt bed te stappen. Ware het niet dat je vent in datzelfde net verschoonde bed stap MET VIEZE VOETEN! Aaarhg!

Nog zo’n vreselijk ondankbaar klusje vind ik het gasfornuis. Misschien ligt het aan mij en kan ik gewoon niet netjes koken (correctie: ik weet wel zeker dat ik niet netjes kan koken), maar iedere avond weer kan er weer een doekje over het gasfornuis. Vetspetters, korrels rijst, overgekookte pannen. Pffffff!

Heb je net je ramen mooi gelapt, besluit de gemeente de straat open te trekken waardoor het één grote woestijn wordt. Of de buurman die doodleuk zijn gras maait (met zo’n super slechte grasmaaier waarbij het gras in de rondte vliegt) zodra je je emmer binnen zet. Of je kind die nieuwsgierig is naar wat dat glanzende, doorzichtige object eigenlijk is, VLAK NADAT HIJ ZIJN HANDJES ZO LEKKER IN ZIJN MOND HEEFT ZITTEN STEKEN. Nooooo! Het gevolg: binnen no time weer vieze ramen. Schone ramen, bestaat dat überhaupt wel?! Bij mij niet hier…

En last but not loast: Stof op “onmogelijke” (lees geen zin) plekken. Op plinten, in de boekenkast, bovenop fotolijstjes, achter de bank, op vaasjes die onmogelijk met een doekje (snel) af te nemen zijn, op de lamellen en zo kan ik nog wel even door gaan… Stof is een pain in the ass!

Ik weet het zeker. Er is niet zo ondankbaar als het huishouden. En nu stop ik met mijn gezeur, want de wasmachine piept dat ‘ie klaar is met wassen. Joe!

Wat zijn jouw irritaties in het huishouden?

49 reacties

Anne -

Op het gebied van hondenharen, zal ik als ik jou was elke dag proberen om te stofzuigen en dan ook de meubels mee stofzuigen. Zit je hond regelmatig te krabben door jeuk en komt daardoor veel haren in het huis? Was dan regelmatig zijn kleedjes die in zijn mand liggen en geef hem regelmatig een borstelbeurt. Dan de natte vacht en poten: voordat je met je hond gaat lopen, leg dan een handdoek (of 2) neer en ga na de wandeling zijn poten en vacht drogen. Is hij nog een beetje vochtig na het afdrogen? Houd de hond nog even op zijn ‘plaats’, zodat zijn vacht uit zich zelf opdroogt.

Ik hoop dat deze tips jou een beetje kunnen helpen! 😉
X. Anne

Eva -

Ik voel je pijn op het gebied van hondenharen en natte poten. Ik heb er hier twee lopen en je zou denken dat de langharige versie (rocker spaniël) het ergste is qua haren, maar nee hoor. Onze kruising Mechelaar is hier de boosdoener. En dan al dat stof. Zou ze ook voor geen goud willen missen maar soms is het wel even irritant, zoals nu met dit warme weer. Laatste waar ik energie voor heb is stofzuigen. Daarentegen is de cocker weer “irritanter” in de herfst, heb je de gehele dag een wandelende (en ietwat ruikende) dweil in huis!
Wat betreft dat toilet heb ik een idee. Bij mijn wc was toen de verbindingsbuis van de wc naar het riool niet goed passend, dan blijf je zo’n muffe lucht ruiken. Misschien dat dat het is? Succes!

Diana -

Je hebt ook wasdroogcombi’s, droogt meteen na het wassen. En dan strijkvrij programma! Ik heb nog nooit in mn leven een strijkbout gebruikt haha!

Willemijn -

Och ja wat klinkt me dit toch bekend! Ik heb dan wel geen hond maar wel 2 katten met (onder andere) witte vachtjes. En wat vinden die het heeeeeeerlijk om op mijn antraciten bank te slapen als ik die net gestofzuigd heb! Nog zo’n irritatie puntje is hier de ramen en dan vooral die op de eerste verdieping. Ik durf zelf niet een ladder op en vriend lief zegt zo lang we er nog doorheen kunnen kijken doe ik ze niet. Dus ik doe netjes eens per 2 weken m’n ramen boven voor piet snot want je ziet er niks van 😖

Sanne -

Onze hond was ook verschrikkelijk in de rui precies zoals jij zegt altijd maar in de rui periode 2x zo erg. Ook ander voer en furminator geprobeerd niks hielp. Uiteindelijk was ik een keer bij die dierenarts en het gewoon eens ter spraken gebracht en daar verkochten ze een olie die je 1x per dag 1 pompje over het voer moet doen. Werkt perfect ! Tis niet goedkoop maar je doet er erg lang mee en sinds we dat gebruiken is het ruien zoveel minder geworden ! Echt een aanrader eens aan je dierenarts te vragen :-)

Jip -

Hier ook zo’n overbehaard beest in huis… Telkens de stofzuiger pakken én opruimen is al vreselijk. Daarom heb ik n grote soort van swiffer (met n heel pluizig vachtje) daarmee loop ik razendsnel door t huis heen en waaien de haren ook niet op door het geblaas van de stofzuiger. 1x p/dag moet ik dan nog wel dat vachtje stofzuigen en de kamer erbij.. Maar dat is te doen voor mij

Luna -

Stof onder het bed. Ook al heb je die dag gestofzuigd, zodra je bovenkomt, komt er weer zo’n pluim tegemoet. Extra gênant met visite, vooral je moeder, die dan vraagt: stofzuig jij niet boven?! Jaaa vanmorgen nog gedaan!

melissa093 -

Het aller ergst vind ik kattenharen, overal, zelfs als je op vakantie bent vind je ze nog in je koffer. Maar ik hou zoveel van die beesten dat ik het probeer los te laten. Die plakrollers werken gelukkig heel goed op je kleren. En de badkamer.. de was maakt me niks uit, ik wordt blij van schone kleren 😉

jolie -

Willemijn , over saar! (En noa)
Breng ze is naar een trimsalon en laat de rui er uitblazen.
Zelf een trimmer! Na enkele keren zou t verharen stoppen na een korterui periode van 2 keer per jaar!
En de tip stopmetkammen! Dit veroorzaakt het haar probleem!

Contact me maar voor meer info als je wilt

jolie -

Vooral de furminator wegdoen! Deze snijd het dekhaar af waardoor een slechte noodvacht gemaakt wordt!
Deze gaat dan weer ruien en zokom je in een chronische circel!

Laura. -

Heel veel dingen zijn voormij ook herkenbaar :

1. De hondenharen (wij hebben ook een hondje dus dat overal haren liggen herken ik maar al te goed !..
2. het fornuis schoon maken heb ik ook een Rot hekel aan met de frietpan en de oven erbij.
3. Afwassen vind ik ook heel ondankbaar klusje.

Klusjes die Ik wel leuk vind om te doen:
1. wassen draaien en ophangen !.
2. Ramen zemen .
3. Dweilen.

Liefs laura x

Melissa -

Mijn moeder had vroeger ook een hond die erg veel verhaarde. Ze zegt dat ze altijd een natte/ vochtige dwijl over hem heen haalde en dat ze er dan veel minder last van had! Weet niet of je dit dan dagelijks moet doen, maar misschien is het een tip

Marieke -

Haha, heerlijk om te lezen! Zó herkenbaar (op de hond en het kindje na dan). Ik heb echt hekel aan stof, maar lui ben ik ook. Niet zo’n goede combi. Het ergste klusje vind ik stofzuigen! Gelukkig is dat een van de favoriete klusjes van mijn vriend! Kom ik even mooi weg. Hij heeft weer een hekel aan de was doen, wat ik rustgevend vind om te doen. Dat is dus wél een goede combi 😉 !

Sabrina -

Herkenbaar haha!
Heb je zo’n wc blokje in je pot? Ik ergerde me ook aan de niet frisse lucht, totdat mijn kraamverzorgster zo’n ding in de pot hing. Nu ruiken de wc en de badkamer altijd lekker! En nog een tip: ik gebruik de Witte reus blokjes (zo’n vloeibaar duo blokje) en zijn regelmatig bij de Kruidvat in de aanbieding, 5 voor 5 euro.
Groetjes!

Linda -

Ja vooral dat stof op onmogelijke plekken. Zou bijna een reden zijn om een super steriele inrichting te nemen zonder vaasjes en rotzooi zodat het lekker makkelijk schoonmaakt. Was vouwen ook zo’n ding wat ik uitstel tot het echt niet meer kan.
Gelukkig geen hond, vind het nu al irritant schoonmaken en ik woon alleen zonder huisdieren. Hoe moet dat als ik ooit een gezin krijg?

Gea -

Visolie geven … Ik heb een herder die ik dat 2 x per week geef … Mijn herder is mix labrador dus haart ook altijd … tip gekregen van dierenarts en het werkt … Wel even de tijd geven om het in te laten werken

Esther -

Kan je niet gewoon een robotstofzuiger kopen en die permanent laten zuigen haha! Even serieus, je hebt wel robotstofzuigers die speciaal zijn om haren van dieren op te zuigen. Sta je zelf niet de hele tijd te zuigen. Al kan ik me voorstellen dat het misschien niet heel handig is met een rondkruipende baby.

Willemijn -

Hahaha nee dat laatste inderdaad. Dat gaat niet werken denk ik. 😛 En onze woonkamer is heel klein dus hij zou continu in de weg zitten. Bummer 😛

Mariska -

Je kan de robotstofzuiger zo instellen dat hij aangaat als jij dat wil (bijvoorbeeld ‘s nachts, of overdag als je weg bent). En tegenwoordig kunnen ze echt heel veel (op verschillende oppervlakken zuigen, over randjes en bobbeltjes heen etc). Ik denk dat ik er wel voor ga sparen, lijkt me zo fijn!

Mya -

Heel herkenbaar, vreselijk dat huishouden! Wat ik vooral zo irritant vind is dat alles gewoon zo snel weer vies wordt. En dan heb ik geeneens huisdieren, maar alles is zo weer stoffig, of de vloer is weer vies. En zo een smeerlap ben ik toch ook weer niet. Het is niet zo dat ik om de haverklap knoei ofzo. Daardoor heb ik ook gewoon nooit zin om schoon te maken, het is toch binnen een paar dagen weer vies.

Mariska -

Heel herkenbare ergernissen. De was, het houdt niet op. En die eeuwigheid dat het soms duurt voordat het droog is.
Ik verhuis volgende week naar een nieuwbouwappartement en daar zie ik zo naar uit! Jarenlang in een jaren 60 flat met schimmel, tocht en vocht gewoond. Ben er zo klaar mee. Dat je gepoetst hebt en het toch niet schoon lijkt. Geen eer van je werk. Muffe luchtjes. Ik heb straks ook een wc in de badkamer. Ik weet niet of dit helpt, maar zouden die grote geurstokjes van Rituals helpen? Die ruiken best sterk. Maar heb je misschien ook al eens geprobeerd.

Margriet -

Herkenbare dingen die je schrijft, maar eigenlijk vind ik het huishouden best leuk (bij mezelf dan), maar ik kan er niet tegen als het inderdaad soms ZO SNEL weer vervuilt. Grmblll!

Jolanda -

Onze hond is vorige maand overleden. De hond mis ik heel erg, het kamerbreed tapijt wat hij dagelijks liet liggen niet. En toch wil ik een nieuwe hond. Verder herken ik je lijstje volledig. Mijn aanrecht en ik heb dus geen waterkoker er op staan. Ik heb een mooie fluitketel op het fornuis. Werkt ook. Een droger en vaatwasser heb ik wel. Maar het meest erge vind ik de strijk…. brrr.

Willemijn -

Oh ja, strijken… hoe kan ik dat vergeten?! Rotklus! Ik doe het dan ook bijna nooit 😛

Andrea -

Heel herkenbaar. Mijn irritaties zijn de afwas die ALTIJD lijkt te stinken in mijn kleine huisje, net als de vuilnisbak die non-stop stinkt hier én de hoeveelheid vuil die altijd mee naar binnen komt. Een klein huisje is dan snel schoon, maar dit soort irritaties heb je dan ook sneller.

Lara -

Stof is echt verschrikkelijk (En de afwas, pfffff). Helaas ben ik vreselijk allergisch voor alles wat op stof lijkt of is, dus ik poets me een ongeluk af en toe. En laat ik nou ook nog in een heel oud pand met alle bijbehorende nde balken, scheuren en kieren wonen.

Ik heb trouwens wel een grote voorliefde voor ramen lappen, superleuk om te doen!

Annelot -

Een geruststellende gedachte misschien betreft Saar, je bent niet de enige!! Ik weet niet of je met furminator de trimmer bedoelt ( zo wel, sorry!!) maar al eens geprobeerd Saar te laten plukken bij een honden trimmer? Mijn ouders zijn ook zo blij dat mijn labrador bij hun woont ivm de haren en precies zoals je het zegt chronisch in de rui zijn :p mijn moeder moet ook minstens 2 keer per dag stofzuigen wil ze het huis enigszins haar vrij hebben! Maar ze borstelt hem elke dag buiten met een soort harde rubbere borstel om de haren iets wat onder controle te houden. Het is een klusje maar doordat je met het borstelen en dus ook met het plukken bij de trimmer een groot gedeelte van de losse haren weg haalt vallen die in ieder geval niet meer op je vloer 😀

Susan -

Leuk om te lezen haha!

Leonie -

Ik heb best wel een hekel aan ‘t huishouden.. Maar de was, die is nog ‘t ergst! Dat wordt nog wat, als onze newborn er straks is, nog meer was, haha! Al is dat wel een stuk leuker om te wassen en op te ruimen…

Jolien -

De was doen, heeeerlijk! Alles ruikt zo lekker fris, maakt echt mijn hele dag goed. Ik heb echt een bloedhekel aan de badkamer poetsen. Echt ik haat het! En de tuin.. hoort dat ook bij huishouden? Wat een ellende!! Ik kan beter een tuinman inhuren want ik bak er niks van haha

Kirsty -

De was doen vind ik ook vreselijk haha, dat is echt zo’n klusje waar ik een hekel aan heb. Verder vind ik al het stof ook maar irritant. Huisdieren hebben we niet dus de enige die hier verhaart ben ik zelf haha.

Nicole -

Een tip voor de haren van Saar …..
Mijn zus heeft een Dalmatier die ook enorm veel verhaard.
Ze heeft de hond naar een trimsalon gebracht en die heeft de hond grondig gewassen en een half uur gemasseerd …..de was/blaas methode. Door een langdurige massage van een half uur en in combinatie met shampoo en water komen alle loszittende haren los.Eigenlijk is dit een soort Wellness behandeling voor de hond. Daarna worden de laatste loszittende haren eruit geblazen met de waterblazer.

Mijn zus merkt enorm veel verschil ……hun hond verliest beduidend minder haar nu.

Had ik dit maar geweten toen we nog een hond (ook een zwarte labrador) hadden want die verloor ook continu haar en we zaten toen ook in de kleine kids.

Succes!

Margot -

Hihi zo herkenbaar! (Helaas…)

Lindsey Beljaars -

Hahaha leuk zo, al die irritaties op een rijtje!!

Dita -

Heerlijk dit artikel! Hier veel kattenharen en idd kwijl en spuugvlekken.

Anne -

Nog een leuke; Die kamer van je vriend die je net volledig hebt opgeruimd (maar dan ook echt volledig) en zodra die thuis komt gooit ie eerst z’n jas over de stoel (kapstok hallo?), tas gaat leeg over de tafel en tot slot die zanderige schoenen gaan pas uit nadat ie de kamer heeft doorgelopen en hij achter z’n bureau gaat zitten.. xD De lieverd heeft t gewoon niet door.

Cora -

Haha wat herkenbaar.
Mijn lab weet feilloos wanneer ik gestofzuigd of gedweild heb.

Gasfornuis vond ik ook altijd vreselijk dat is de reden dat wij inductie hebben genomen zodra het kon. En echt nog geen moment spijt van gehad. Wat is dat fijn zeg.. Doekje erover klaar.

Charile -

Haha leuk om te lezen!

Kirsten -

Hahaha, zo herkenbaar dit. Onzer droger is recent kapot gegaan en sindsdien heb ik het gevoel dat mijn hele leven bestaat uit het doen van de was. Wij hebben daarnaast ook een hond, dus ik ben zeker twee keer per dag aan het stofzuigen. Om gek van te worden, haha :)

mybrunetteambition -

Zo herkenbaar ! Sinds de komst van onze baby ben ik ook non-stop aan het wassen. Ik laat mijn strijk nu doen, echt geen tijd meer voor. Ook hier overal stof op de plinten en wat een gedoe om dat er af te krijgen. Onze badkamer blijft ook hoop en al een paar uur proper want mijn man vindt het heel erg fijn om tandpasta in de wastafel achter te laten en daar word ik dan weer heel erg kregelig van.

EliseDingen -

De was heb ik niet zo veel problemen mee, vooral nu het buiten zo lekker snel droog is! Maar inderdaad, al dat stof op van die stomme plekken. Of de afwas! Gelukkig vindt mijn vriend dat dan weer niet erg om te doen. Voorheen hadden we dan ook nog een spierwitte kat die het hele jaar rond aan het verharen was (wat je dus ook overal op zag want witte haren!)

kim -

Rommel in je kamer Rommel in het hoofd… en idd hier kattenharen ergernis… planten overal die door peuter worden losgetrokken overal etensresten handjes afdrukkenen met name op de ramen. Kom je beneden in een perfect opgeruimde kamer na 10 min is het weer een bende… ik heb het losgelaten s avonds als manlief thuis is ff gauw alleen aan kant. S ochtends een wasje erin zo hou ik het mooi bij.

Celine -

Aarggh ik haat schoonmaken! En die hondenharen! Hier zo herkenbaar! Mijn kleine man begint nu ook net met kruipen dus de stofzuiger maakt overuren.
Liefs, Celine

Marijke -

Haha schoonmaken vind ik ook vre-se-lijk. De was daarintegen, ik ben denk ik de enige persoon in de wereld die het leuk vind om de was te doen 😀

marije -

Het hele huishouden mag wat mij betreft afgeschaft worden. Ik vind het zulk ondankbaar werk 🙈

Michelle -

Oh die haren.. Hier twee katten en ik word er af en toe ook echt krankjorem van. Je kunt wel aan het stofzuigen blijven! De was vind ik helemaaal niet erg om te doen, ondanks dat ik iedere dag wel ‘n machine draai.

2momZS || Maria -

Ja stof op onmogelijke plekken is echt verschrikkelijk. Wij hebben ook een inloopkast waardoor het ook altijd stoffig is na 2 dagen niet stoffen. De was vind ik nooit zo erg om te doen, hou van de geur van pasgewassen was.

Inge -

Jaaaa dat stof overal: verschrikkelijk.
Of dan heb je net gestofzuigd: komen er bloesems van bomen van de buren binnen waaien.
Of in ons geval: donkere meubels. Aahhh daar zie je elk stofje op liggen. Als ik nog eens verhuis: alleen maar lichte meubels.
Of: de vaatwasser leeg maken. Rotklus.
Met een baby op komst hebben we nu wel een droger gekocht. Hij komt bovenop de wasmachine te staan. Daar kijk ik zooooo naar uit!

Patricia -

Hahahaha! Zo heerlijk herkenbaar 😂 Klaag maar lekker hoor!

Reageer ook