Gepofte quinoa repen

Marijke van de foodblog EasyDailyFood blogt over gezonde recepten die binnen no time op tafel staan. Wat ik zelf altijd leuk vind om te lezen zijn recepten voor gezonde tussendoortjes. Marijke deelt daarom vandaag haar gepofte quinoa repen!

Ik vind het altijd handig om wat lekkere en gezonde snacks in huis te hebben om ervoor te zorgen dat er tussen de maaltijden door, lekker gesnackt kan worden! Naast kant & klare snacks zijn er ook heel veel gezonde snacks die je zelf kan maken. Zoals deze gepofte quinoa repen!

Je hebt het gevoel dat je een caloriebom aan het eten bent maar ondertussen eet je gewoon een gezonde, home-made chocolade quinoa reep! Hoe puurder de chocolade die je toevoegt, hoe gezonder de reep!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram pure chocola
  • 4 el pindakaas
  • 2 eetlepel honing
  • 2 kopjes gepofte quinoa (zie bovenstaande foto)
  • snufje zout
  • Kokosrasp

Recept (8 repen)

1. Doe de pindakaas samen met de honing in een steelpannetje en laat op laag vuur langzaam smelten.

2. Snij nu de chocolade in stukken.

3. Voeg de chocola toe met een klein beetje zout en roer door het mengsel heen.

4. Alles gesmolten? Roer  dan 2 kopjes gepofte quinoa door het mengsel.

5. Leg bakpapier in een ovenschaal of brownievorm (ongeveer 20×20 cm) en zorg dat de 2 randen uitsteken zodat je de repen er straks makkelijk uit kan halen.

6. Giet het mengsel nu in de vorm, strooi er wat kokosrasp overheen en laat dit een paar uur afkoelen in de koelkast (minimaal 2 uur). De repen zijn klaar als ze helemaal uitgehard zijn!

Bewaar de repen in een luchtdicht bakje in de koelkast zodat ze lekker crunchy blijven!

Martine: Wauw, wat een tof en simpel recept. Dit ga ik snel eens maken, het lijkt me een ideaal tussendoortje! Bedankt Marijke! Meer recepten zien van Marijke? Bezoek haar blog EasyDailyFood!

14 reacties

Nienke -

Klinkt super lekker!!

Anne -

Klinkt lekker. Maar ik kan nooit zoveel met de omschrijving ‘kopje’ hoeveel is een kopje? Waarom niet gewoon grammen noemen.

Jenneke -

Waar koop je gepofte Quinoa dan?

Martine -

Ik denk bij zo’n natuur- en gezondsheidswinkel of de Tuinen of iets dergelijks. Ik heb zelf gewoon quinoa bij de supermarkt gekocht en zelf gepoft: kan ook alleen wat meer werk.

Kirsten -

Klinkt heerlijk!

Renate -

Is 2 kopjes 75 gram? Lijkt me heel erg lekker :)

Lara -

Leuk idee, zo maak je ook zelf mueslirepen.

Ik moet wel zeggen dat ik niet zo’n fan ben van het promoten van quinoa. Omdat het nu overal zo’n hype is moeten de boeren als een malle produceren, krijgen ze er bijna niks voor en gaat hun situatie er dus hard op achteruit. Als je toch quinoa wil eten: doe goede research naar de verschillende merken om te kijken hoe fairtrade ze zijn en maak een goede (dat gaat boven goedkoop) keuze.

Lara -

(Bovendien kan de lokale bevolking de quinoa niet meer betalen nu, zij moeten nu leven op bv rijst, wat een stuk minder voedzaam is)

Judith -

Ben blij te lezen dat meer mensen hier zo over denken.

Kelsey -

Hier heb ik nog nooit bij stilgestaan, goed dat je het zegt! :)

Martine -

Goed dat je het zegt! Klinkt alsof je zelf al goede research hebt gedaan. Welke merken zou jij aanraden?

Desi -

Ik koop om deze reden ook geen quinoa (en omdat het gewoon veel te duur is, terwijl quinoa echt niet zo heel veel gezonder is dan andere granen). Er is ook quinoa wat in Nederland geproduceerd wordt geloof ik, al kon ik niet direct op google vinden welke merken dit zijn.

Emma -

Lola Quinoa, te koop bij de Appie! Wordt hier in Nederland geproduceerd :)

marije -

Oooh wat een super leuk en lekker idee dit zeg. En zo simpel te maken. Top recept, Marijke!

Reageer ook