3x Makkelijke en vegetarische maaltijdsalades

In de zomer eet ik graag maaltijdsalades. Zo kosten weinig tijd om te bereiden, zijn voedzaam, maar ook niet al te zwaar op de maag. Perfect zomer-eten dus. Vandaag deel ik 3 super makkelijke en vegetarische maaltijdsalades.

Bonensalade

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 150 gram krieltjes
  • 150 gram peultjes
  • Bosuitje
  • Bonen, bijvoorbeeld: Edamame, kikkererwten bonen en groene kidneybonen*
  • Yoghurt
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Zout en peper

* Ik kreeg van de PR van Bonduelle een blikje bonenmix (met Edamame, kikkererwten bonen en groene kidneybonen) en een blikje Edamame bonen ontvangen en daardoor kwam ik op dit recept. Als je het lekker makkelijk wilt, kun je gewoon twee van die blikjes kopen dus.

Zo maak je het

1. Bak de krieltjes gaar en goudbruin. Kook de peultjes in een paar minuutjes beetgaar. Laat de krieltjes en peultjes afkoelen.

2. Maak de dressing door een eetlepel yoghurt, eetlepel mayonaise en een klein beetje mosterd te mengen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

3. Meng de (uitgelekte) bonen met de krieltjes, peultjes en dressing. Garneer met een bosuitjes in ringetjes.

Aardappel-rauwkost salade

Wat heb je nodig (voor 4 tot 6 personen)

  • Een bak aardappelsalade
  • 1/2 komkommer
  • Bakje cherrytomaten
  • 1/2 zakje Peen Julienne

Zo maak je het

Oke, dit is echt de meest makkelijke salade als lunch of als bijgerecht bij de barbecue! Je snijdt de komkommer en cherrytomaatjes in kleine stukjes en mengt vervolgens alle ingrediënten door de aardappelsalade. Zo simpel en super lekker!

Couscous salade met paprika, munt en bosui

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 150 gram Al’Fez Maroccan Spiced Couscous (in deze couscous zitten al specerijen en munt, dus extra makkelijk!)
  • 1 paprika
  • Ongeveer 10 cherrytomaatjes
  • 1 Bosuitje
  • Handje rozijnen
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Zo maak je het

1. Wel de couscous in gekookt water tot het gaar is. Wel de rozijntjes ondertussen in wat water zodat ze zacht worden.

2. Snijd de bosui, paprika en cherrytomaatjes zo fijn mogelijk.

3. Als de couscous gaar is meng je de bosui, paprika en cherrytomaatjes er doorheen. Breng op smaak met citroensap, olijfolie en wat zout en peper.

En dat zijn ze! 3 makkelijke, vegetarische maaltijdsalades. Allemaal binnen een kwartiertje gepiept. Ik zei toch dat ze super makkelijk zouden zijn? De bonensalade was verrassend lekker, eens wat anders dan anders. De aardappel-rauwkostsalade is al twee jaar favoriet bij de barbecue bij ons thuis. En de couscous salade is mijn favoriete salade on the go.

Maak jij wel eens maaltijdsalades? Zo ja, wat zijn jouw favoriete receptjes?

16 reacties

Florence Vlogt -

Leuk dat ze zo verschillend zijn! Mijn favoriet is toch wel altijd de couscous!
Liefs xx

Anniek -

Nog nooit zo snel op een artikel geklikt, maar helaas.. Ik wacht nog steeds op een recept van je rode kool salade! :)

Jana -

Ze heeft het ooit een op haar verhaal uitgelegd dus gaat ze het misschien nu niet meer doen

Wies | Nature of Happiness -

Oh, die laatste salade lijkt me vooral erg lekker!

Desi -

Bonensalade ben ik ook dol op. Ideaal als je makkelijk en vullend wilt, maar met minimale moeite. Couscoussalade ben ik ook dol op! Al ben ik de laatste tijd ook van rijstsalade.

Amber -

Ik en m’n buurmeisje maken al jaren regelmatig dezelfde zomerse maaltijdsalade als het kwik boven de 20 uitkomt en we in het park kunnen eten: 250 gram couscous, 400 gram doperwten, een zak spekreepjes (volgens mij 200 gram?) en een pot (+- 400 gram) fetakaas. Gewoon couscous wellen (eerst even een eetlepel olijfolie erdoor roeren, dan kleeft het niet aan elkaar), doperwten ontdooien door ze met heet/kokend water te overgieten, spekjes uitbakken en fetablokjes laten uitlekken. Alles door elkaar in een grote sla bak, wat peper (en evt. nog zout en wat citroensap) toevoegen en je hebt de allerlekkerste salade voor de zomer. Super snel en makkelijk!

Anoniem -

Gekookte penne, uitgebakken spekjes, paprika in stukjes, evt. gekruide kipblokjes, stukjes mango en daar geitenkaas doorheen mengen en veldsla.

Rucolamelange, blauwe druiven doormidden gesneden, feta kaas in blokjes, geraspte rode biet, geroosterde pijnboompitjes.

Anoniem -

Dat zijn dus 2 salades 😉 De tweede salade begint met de rucolamelange 😉

Lindsey Beljaars -

Ah vooral die couscous salade ziet er heel goed uit!

Selma -

Die bonensalade klinkt goed! Nooit bij stilgestaan dat je met bonen ook een salade kint maken. Ik ben dol op bonen, dus dat komt wel goed!

Kirsty -

Deze salades lijken mij wel heel lekker! Als avondeten eet ik het niet zo snel (mijn vriend houd niet van salades, hoewel ik denk dat hij de aardappelsalade wel lekker vind, want zo’n bak lust hij ook), maar als lunch maak ik nog wel eens een salade.

Dita -

Dat ziet er lekker uit! Ben dol op salades dus ik ga zeker eens wat proberen van deze.

Liset - Beautydagboek -

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo vaak een maaltijdsalade maak. Ik heb kleine kids, die niet altijd alles even lekker vinden en dan ga je niet vaak twee keer staan koken :). Maar, ik moet zeggen dat ik die aardappelsalade wel heel aantrekkelijk eruit vind zien.

Diana -

Hier vaste prik:
Een bak aardappelsalade, uitgebakken spekjes, komkommer, halve snoeptomaatjes en veldsla.
En: gekookte penne, blikje uitgelekte tonijnsnippers, komkommer, halve snoeptomaatjes, veldsla, lepel halvanaise en italiaanse kruiden.

Willemijn -

Oh de uitgebakken spekjes en veldsla erbij klinkt ook goed!

marije -

De couscous salade klinkt super lekker en makkelijk. Lekker na een warme zomerse dag!

Reageer ook