Plog: Mommy 2 Be Retreat Dag #1

Een paar maanden geleden verscheen er een persbericht in onze inbox. Of ik interesse had in een retraite, speciaal voor zwangeren. Martine zag het en riep gelijk ‘Wil, dat moet je doen!’ Ik vond het in eerste instantie niets voor mij maar meldde me onder druk van Martine uiteindelijk toch aan. Deze week was het zo ver. Ik vertrok naar Zeeland voor een driedaagse Mommy 2 Be Retreat.

Voor ik aan mijn Plog begin, eerst even wat meer achtergrondinformatie. De Mommy 2 Be Retreat is een van de drie retreats die Pure Me Retreat, opgericht door Mandy, aanbiedt. Pure Me Retreat organiseert retreats waarbij er een combinatie wordt gemaakt van yoga, wellness, ontspanning en persoonlijke coaching in een luxe omgeving waar alle zorgen je uit handen worden genomen. Ook staan er leuke activiteiten op het programma zoals een zwangerschapsshoot en een stiltewandeling en kun je met al je vragen over baby’s, de bevalling en de periode erna terecht bij de kraamverzorgster van Pure Me Retreat.

Naast een retreat voor zwangeren organiseert Pure Me Retreat ook retreats voor 20’ers/30’ers die toe zijn aan een moment van rust, onstpanning en zelfreflectie. Zo kun je met een personal coach thema’s en vraagstukken bespreken, zoals ‘Zit ik op de goede weg?’ en ‘Wat wil ik met mijn leven?’ Bij uitstek dé retreat als je in een quarter life crisis zit. Toen ik Martine na 3 dagen retreat weer zag riep ik ‘Jij MOET dit gaan doen, echt iets voor jou!’ Niet omdat ze in de kreukels zit, maar omdat ik weet dat ze het net als ik leuk vind om naar zichzelf te kijken, te reflecteren én van verwennerij en luxe houdt.

De derde retreat die aangeboden wordt is eentje voor moeders met een kindje, de Mommy & Baby Retreat. Tijdens de zes daagse retreat is er ruimte voor het vragen van advies aan een kraamverzorgster, ruimte voor coaching ten aanzien van het moederschap, yoga, (baby)massage en doe je een fotoshoot samen met je kindje.

Meer (uitgebreide) informatie over de retreats van Pure Me Retreats vind je hier.

Ik was dus uitgenodigd voor de Mommy 2 Be Mini Retreat. Dit is een verkorte versie van de originele Mommy 2 Be Mini Retreat (die 6 dagen duurt), zodat we kennis konden maken met het programma. Samen met nog 3 andere bloggers/journalisten trok ik me terug in het kleine plaatje Mariekerke in Zeeland. Toen ik aan kwam rijden voelde ik gelijk de rust van het kleine dorpje. Het deed me denken aan het dorp in Friesland waar ik op ben gegroeid.

Het huis (een omgebouwde schuur) waar de retreats plaats vinden is prachtig. Het is voorzien van alle luxe en comfort. Er zijn gezellige open haarden, een kast vol leesvoer, een heerlijke douche, een sauna en fijne bedden. Aan alles is gedacht, want bij aankomst lag er zelfs een voedingskussen op mijn bed en het eten was uiteraard zwanger-proof. Super fijn!

Zo, genoeg info dacht ik zo. Nu door naar de plog!

Goedemorgen! Ik werd wakker bij Martine’s ouders, vlakbij Dordrecht. De avond ervoor waren we daar aangekomen en vanaf hun huis was Zeeland nog maar 1,5 uur rijden. Vanaf Groningen was ik zeker bijna 4 uur kwijt geweest aan de reis, dus het was lekker dat ik het even kon opdelen.

Ik zette de navigatie aan en ging de weg op. Ik was nog nooit in mijn leven in Zeeland geweest dus ik had wel zin om te vertrekken. Ik vind het altijd leuk om ons eigen kikkerlandje te verkennen. Wat een mooie provincie is het! Na een kleine 1,5 uur kwam ik om 10.30 uur aan in een super klein plaatje, Mariekerke.

(Deze foto is uiteraard niet rijdend genomen 😉 )

We zijn er! Wauw, wat een prachtige accommodatie! Het is een omgebouwde schuur en hij is prachtig ingericht van binnen. Maar dat zien jullie zo.

Toen ik aan kwam rijden werd ik hartelijk ontvangen door oprichter en gastvrouw Mandy, kok Kenneth en de coach/psychologe Carolien. Ik voelde gelijk de enorme gastvrijheid en de fijne sfeer die er hing. Ken je dat gevoel dat jijzelf of andere mensen soms nog een beetje moeten ‘opwarmen’? Dat was hier totaal niet het geval! In één keer heel ontspannen en een welkom gevoel.

Mijn kamer voor de komende twee nachten. Inclusief voedingskussen! Ik had nog getwijfeld of ik de mijne mee zou nemen, maar besluit het uiteindelijk niet te doen om gezeul te voorkomen. Gelukkig maar, want dat bleek uiteindelijk dus ook niet nodig geweest te zijn! Ik vond het wel een leuk detail waaruit de aandacht voor zorg en details blijkt waarmee Mandy haar retreats organiseert.

Op mijn bed lag een notitieboekje en mijn persoonlijke programma voor de komende dagen. Hierop kon ik zien wanneer ik welke activiteiten had en stonden ook de tijden van de maaltijden en groepsactiviteiten.

Ondertussen kwamen de andere vrouwen ook aan en nam ik van het moment gebruik om het huis eens te verkennen. Het zag er allemaal prachtig uit! Ik zou willen dat het mijn huis was, haha.

Mijn favoriete plekje, de kussentjes in de vensterbank van het raam. Hier kon je heerlijk lezen of gewoon lekker naar buiten staren.

Nadat iedereen gearriveerd en geïnstalleerd was, namen we met zijn allen plaats in de zithoek waar de open haard al lekker aan stond. Onder het genot van een stuk appeltaart vertelde Mandy over haar bedrijf, haar drijfveer om dit op te richten en kregen we te horen wat ons de komende dagen te wachten stond.

Om 12.00 uur stond er een heerlijke lunch op ons te wachten. Mandy’s man, Kenneth, was de kok en kookt heerlijke (gezonde) gerechten!

Dit was zo lekker! Een groentespiesje met mosterd-dille dressing en een knolselderij-wortelsoepje.

Ook stond er heerlijk brood, een huisgemaakte tonijnsalade en een bulgur salade met munt en zongedroogde tomaatjes op tafel.

Na de lunch stond de eerste groepsactiviteit op het programma, met coach/psychologe Carolien. We hebben een oefening gedaan over moederschap en je ‘talenten’ hierin. Het maakte goed inzichtelijk hoe je naar jezelf kijkt als aanstaande moeder, wat je verwachtingen en ideeën zijn. Ik vond het ontzettend interessant!

Daarna had ik mijn 1-op-1 coachingsgesprek met Carolien. Van te voren hadden we een soort intake vragenlijst ontvangen waarop je al vast een vraag kon inbrengen voor dit gesprek. Ik vond het destijds lastig om wat te verzinnen en wilde liever niet iets heel persoonlijks inbrengen. ‘Ik ga er naartoe voor werk!’, dacht ik. Ik vulde daarom iets in over de balans tussen moeder zijn en werken. Maar na de kennismaking met Carolien besloot ik van de gelegenheid gebruikt te maken en een persoonlijk issue in te brengen, waar ik eigenlijk écht mee zat. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Ik vond het gesprek erg fijn en ik vind de coachings een enorme toevoeging aan het programma van de Mommy 2 Be Retreat.

Na mijn gesprek had ik een paar uurtjes vrije tijd. Ik ben lekker op de bank geploft en ben mijn hoofd gaan leegmaken door lekker wat te lezen. Ondertussen was Kenneth (te zien op de foto) al weer begonnen aan de voorbereidingen voor het diner.

En dat was gigantisch smullen! Op het menu stond onder andere verse kabeljauw, een lekkere salade, zeekraal en rozemarijn aardappeltjes. Hmmm!

Na het eten hadden we lekker wat tijd voor onszelf en ‘s avonds hebben we nog een deel van het spel over moederschap en talenten gedaan met een deel van de vrouwen die daar behoefte aan hadden. Ik heb geen foto’s gemaakt van de ruimte waarin we zaten omdat er op tafel bijvoorbeeld schriftjes met persoonlijke aantekeningen en bepaalde kaartjes lagen met ‘eigenschappen’/’talenten’. Dit vond ik te prive om in beeld te brengen, zeker omdat er ook dingen lagen van de andere deelnemers. Daarom een foto van de heerlijke muffin die we erbij aten.  Aan lekker eten geen gebrek zoals je ziet! 😉

Rond een uurtje of 22.00 ben ik naar bed gegaan. Ik was positief verrast door de eerste dag. Ik ging er naartoe met de intentie dat het vooral uitrusten en oppervlakkig kleppen met andere zwangeren zou zijn. Maar niets bleek minder waar! Ik was zeer onder de indruk van de coaching en alle kleine details waarmee je ontvangen wordt. Alles mag, niets hoeft en alle wensen en behoeftes zijn bespreekbaar. Met nieuwe inzichten en een goed gevuld buikje (met een foodbaby én een echte baby, hihi) ging ik voldaan slapen. Het had leuk geklonken, zo’n retreat, maar dat het in op dag één al zo inspirerend en fijn kon zijn, dat had ik echt niet verwacht.

Morgen vertel ik hoe dag 2 was. Tot morgen!

20 reacties

Kira -

Hahah oh wauw.. ik wist niet eens dat dit plaatsje bestond! terwijl ik er misschien 10/15 km vandaan woon en ik daar vaak genoeg langs/doorheen fiets.

Jennifer -

Wat leuk, Willemijn! Ik vind het persoonlijk ook wel bijzonder omdat ik jullie al jarenlang volg en vlakbij dit Zeeuwse plaatsje woon, haha!

Anne -

Dit klinkt echt geweldig. Vooral de manier waarop je wordt opgevangen en ook je rustmomenten kunt pakken. Erg bijzonder. Gek eigenlijk, bij retreats had ik altijd een beetje een vreemde indruk. Nu heb ik er een beeld bij en kan ik me indenken dat dit super fijn is om eens te volgen!

Kelly -

Dat klinkt echt super even helemaal tot jezelf komen!

Martine -

Wauw wat een mooie foto van jou schat, die bovenaan!

Tamara -

Tof! Leuk dat erzoiets bestaat!

Veerle -

Welke lippenstift draag je op die foto waar je een hoed draagt? Die is zo mooi!!

rosa♡ -

Ik denken dat het ‘MAC kind sexy’ is…?

Lillyshuid -

Ziet er super leuk uit!

Charlotte -

Wauw! Ziet er echt super uit! En dat voedingskussen, geweldig!

Dionne -

Het klinkt heel goed en het ziet er ook heel mooi uit daar!

Margot -

Wat ziet alles er goed uit en fijn dat het zo goed voelde!

Db -

Besteed asjeblieft ook aandacht aan ehbo. Hoe reanimeer je een baby. Wat te doen bij brand wonden (nooit kleren uittrekken ..enz ) wat bij verstikking. Zoo belangrijk en toch weten zoveel moeders het niet. Weet je bijv Hoe we jou moeten redden als jij stikt nu met de buik ? Ik wel maar meeste wss niet

Natasja -

Wauw! Bij het lezen van dit artikel werd ik al ontspannen! En ik ben niet eens zwanger 😉 dit lijkt me echt heel lekker! Vooral als je bij de laatste loodjes aan komt! Ik ben benieuwd naar morgen!

Lindsey Beljaars -

Oh wauw, dit klinkt echt heerlijk! Klinkt echt als puur genieten!

jose -

Oh… je zou er bijna zwanger voor worden… Ziet er geweldig uit :)

Willemijn -

Hahaha!

Lucy -

Wauw! Wat ziet dat er heerlijk uit, ontspannen en nuttig! Top initiatief, heel fijn dat dit bestaat. Misschien is de retreat voor 20/30-ers iets dat ik over een jaar of twee/drie wel overweeg :)

Dita -

Dat klinkt heel.goed!

Anouk -

Dit klinkt echt geweldig! Ook voor mezelf lijkt me dit echt heerlijk en ook heel zinvol.

Reageer ook