2Keep a Diary: september #3

Deze week was er flink wat werk aan de winkel op werk gebied. Daarnaast was er ook ruimte voor een heerlijk etentje, de laatste barbecue van het jaar en deed ik leuke dingen met Djur. Oh, en we haalden onze nieuwe auto op! Een geslaagde week dus. Kijk mee!

Maandag

De maandag begon helaas niet zo goed. Ik had stront aan de knikker. Of nou ja, Saar eigenlijk, maar ik mocht het schoonmaken. 😉 Je leest het, ze is nog altijd niet beter. Hmpf!

Twee en een half uur later, om 8.30 uur kon ik eindelijk gaan douchen en een half uurtje later zat ik aan m’n ontbijt. Ik nam havermout en wat fruit. Goedemorgen!

Outfit of the day. (H&M en Adidas)

Na het ontbijt ging ik aan het werk. Het was een beetje anders dan anders vandaag. Normaal werken we namelijk bij Martine op maandag. Maar deze keer werkte ik vanuit huis en Martine was in Amsterdam voor een afspraak voor onze website. Ik stelde eerst de to do lijstjes/planning voor deze week op. Er moest heel veel gedaan worden, want deze week (voor jullie) zijn Martine en ik beide een weekje op werkvakantie (deels weg voor werk, deels een weekje vrij).

Tussendoor gooi ik er wat wasjes in.

Om 17.00 doe ik de laptop dicht en ga ik met Saar naar de dierenarts. We gaan naar huis met een antibiotica kuur. Gelukkig maakt de dierenarts zich nog geen hele grote zorgen (ze is dan ook nog super vrolijk, de schat), waarschijnlijk heeft ze last van een hardnekkige parasiet of infectie in haar maag/darmen.

Nog één avondje alleen eten. Vanavond laat komt Djurre namelijk weer thuis na een week van huis te zijn geweest. Ik maak couscous voor mezelf.

Na het eten heb ik nog wat gewerkt en daarna ben ik op de bank geploft met een boek. Dit gaat over namen en is hilarisch!

Hahahah, ik heb me rot gelachen bij dit stuk! Je zal maar Hilarius, Cuthman of Nep heten! ZIELIG!

Old but gold! Hmmm!

Dinsdag

Djurre heeft vannacht bij Saar in de woonkamer, op de bank, geslapen. Ze was de nacht hiervoor zo ziek geweest dat we het niet aan durfden om haar alleen te laten slapen. Zul je net zien dat ze nu weer aan de beterende hand was en zij prinsheerlijk sliep en Djurre lag te woelen op de bank, haha!

Tijd voor een lekkere mok thee dus! We hadden thee van Teazi opgestuurd gekregen. Super lekker!

Om 9.00 uur was Martine hier. We gingen direct aan het werk, want er was genoeg te doen. Het is deze week namelijk #LLGVideoWeek op LiveLifeGorgeous. Vandaag staat de eerste video online!

De postbode bracht ‘s middags pakketjes langs, waaronder een bestelling bij een woonwinkel die ik had geplaatst. Deze sticker zat op de doos. Dat ‘ie hergebruikt is kon je goed zien. Ik vind het een goed alternatief! Waarom iedere keer nieuwe dozen gebruiken?

Aan het eind van de middag stond al het beeldmateriaal erop. Tijd voor een vieruutje. Ik had stroopwafeltjescake gebakken.

Martine keurde hem goed!

‘s Avonds besluiten Djurre en ik spontaan om uiteten te gaan. We eten tapas bij Tapasco, vlakbij de Vismarkt. Een ideetje van wat we aten:

Dit was lekker en super gezellig! Dit soort avondjes doen we de laatste tijd extra vaak, nu kan het nog zonder al te veel geregel en gedoe (als in: oppas regelen en nadenken over tijdschema’s enzo!).

Woensdag

Goedemorgen! Ik was al om 5.30 uur wakker door een trappelende baby. Beneden ben ik tot 7.00 uur nog even verder gaan kroelen en soezen met Saartje en daarna was het tijd om me klaar te maken om naar Martine te gaan.

Om 8.30 uur kom ik aan. Lieve Noa zat al op me te wachten. ‘Spelen?’

We nemen twee lange video’s op en daar zijn we ruim 6 uur mee bezig. Tussendoor lunchen we, werken we de mail weg en bespreken we de planning van de komende weken. Tegen de tijd dat ik weer naar huis ga is het 17.00 uur. Pfff, wat een dag!

Ik maak thuis een simpele couscous salade (m’n favoriete gerechten bij weinig tijd) met courgette, gerookte kip en abrikoos. Super lekker! Daarna heb ik geen foto’s meer gemaakt want ik ben na het crashen op de bank in slaap gevallen en om 21.00 uur naar bed verkast. SNURK! 😉

Donderdag

Morning! Na m’n ontbijt ga ik aan de slag met m’n make-up.

Aan de slag met lieve Tien. We hadden wederom een knettervol dagje!

Tussen de middag had ik een lekkere tomatensoep voor ons. Gemaakt in de blender die je in deze vlog kon zien. Ideaal!

Outfitje van vandaag: t-shirt van Sutherland, jas van Loavies, jeans van H&M Mama en laarsjes van Boggi. Oh, en de hoed, bijna vergeten, van Bijenkorf.

De rest van de middag waren we druk met filmen. Ik maakte een leuk hoekje op deze kruk voor een video over herfst musthaves (vrijdag online op LLG). De plantjes en potjes heb ik gekocht bij de bloemist uit de buurt. (Ik kreeg er vragen over op Instagram.)

Na het eten gaan Djurre en ik even de stad in, het is koopavond. Ik zie dat de Nikkie Store bijna helemaal af is (de volgende dag zie ik inderdaad een tweet dat de winkel diezelfde dag open zou gaan). Het ziet er goed uit!

Na een avondje shoppen was het tijd voor koffie en thee!

En appeltaart natuurlijk… 😉

Groningen by night. Ik vind het ook wel weer gezellig dat het eerder donker wordt. Koopavond is altijd net iets sfeervoller dan!

Terug van de stad. Ik heb heerlijke, foeilelijke, warme, zachte Ugg pantoffels gekocht, na jaren op een stel versleten Spaanse sloffen gelopen te hebben. Ik ben er super blij mee!

Bij Dille & Kamille kocht ik thee, een kleine vijzel (wilde ik al heel lang hebben) en Djurre kocht een boekje voor de baby.

Dit was een heerlijke dag! Lekker gewerkt en ‘s avonds wat leuks gedaan. Fijn!

Vrijdag

Goedemorgen! Ik was weer belachelijk vroeg wakker dus ik kroop met Saar nog even op de bank en at ondertussen mijn ontbijt en ging aan het werk.

Eindelijk licht! Ik zit eigenlijk nooit op de bank. Misschien omdat ik altijd achter mijn laptop aan tafel zit? Haha! Maar als ik zo vroeg wakker ben vind ik het wel lekker om met Saar op de bank te zitten. Lekker warm, zo’n hond op je voeten.

Omdat ik zo vroeg wakker was had ik het werk voor vandaag al vroeg af. De rest van de ochtend heb ik aan het huishouden besteed. Dit is trouwens mijn nieuwe lamp, die in die hergebruikte doos zat. Hij is van Stockhome. Ik vind hem erg gaaf!

De postbode bracht twee prachtige producten van MAC langs. Wauw, kijk die verpakking!

Lunchtijd!

Evenlater bracht een andere postbode een gigantisch pakket met eten erin. De Foodbox. Dit is een box die ieder seizoen naar bloggers wordt verstuurd, om kennis te maken met producten. De Foodbox had dit keer een vegetarisch/veganistisch tintje. Ik ben benieuwd naar de producten van deze keer!

‘s Middags bezochten we Djurre’s vader in het ziekenhuis.

Avondeten! Ik maakte sperziebonen en mais met soyasaus. Het was een beetje improviseren, want er moesten eigenlijk boodschappen worden gedaan, maar het was geslaagd.

Na het avondeten heb ik tot 20.30 uur gewerkt. Het is een drukke week! Maar… Dan kunnen we volgende week wel met een gerust hart op pad.

Om 20.30 uur was het tijd voor Flikken Maastricht en klapte ik mijn macbookje dicht. En ooohoooh, ze zijn er weer! Pepernoten! Te lekker om niet te kopen, ook al is het natuurlijk belachelijk vroeg… 😉

Zaterdag

Goedemorgen! Aan de slag met het to do lijstje van vandaag. Ik ben weer lekker vroeg wakker en heb voor 9.00 uur al twee video’s af.

Vandaag was de dag waar Djurre al twee weken naar uit keek. Tijd om onze nieuwe auto op te halen! Hij stuiterde door het huis heen die ochtend, zo zie ik hem niet vaak. Ik maakte nog even een laatste fotootje van onze lieve Renault Clio, die we vandaag gingen inruilen. Drie jaar lang heeft ‘ie goede dienst gedaan. Het was onze eerste auto en hij was nog in goede staat. Maar ik moest toegeven, hier ging inderdaad geen kinderwagen, mét hond, mét baby en mét spullen in passen…

Voor we wegreden nog even wat uitleg over een aantal functies van de auto.

Jahaaa, daar gaan we! Kkijk hem zitten! Trots als een pauw. Super schattig.

Djurre vertrok daarna gelijk voor zijn werk en ik ging boodschappen doen. IN DE NIEUWE AUTO. Die gigantisch lang is en ook nog eens een automaat! Dubbel wennen. My god, het zweet stond me op de rug toen ik de auto uit het parkeervak reed en door onze krappe volle straat moest manouvreren.

Maar ik overleefde de rit naar de supermarkt. En de auto kwam schadevrij uit de strijd hihi.

Boodschappen gedaan! Ik kocht ook luiers. Die waren namelijk in de aanbieding bij Etos en zoals een goede moeder betaamt koop je die duren krengen alleen tijdens de aanbieding natuurlijk… 😛 Ik had begrepen via Twitter dat Pampers voor New Borns de beste keuze is, dus ik kocht braaf twee pakjes. Kan ik ook weer afvinken van het lijstje.

De postbode belde aan met een gigantische doos. Het was de fall edition van de Beauté Et Vogue box. Dit is een beautybox met allemaal producten erin. Naast de box zat er ook een persoonlijk cadeautje voor de baby bij. Super lief!

‘s Middags heb ik wat dingen in het huishouden gedaan en verder heb ik vooral gewerkt aan de websites.

En na dat herfstige weer van de afgelopen tijd had ik zulke zin in hutspot met rookworst! Hmmm, zo lekker dat het weer (bijna) het seizoen is voor stamppot!

‘s Avonds hebben we lekker samen een film gekeken op de bank en ben ik vroeg naar bed gegaan. De volgende dag stond er namelijk een volle dag op de planning!

Zondag

Zondags ontbijtje! Hmmm!

Look of the day! De lipstick van vandaag is Please Me.

Op zondag stond er veel op de planning. We begonnen de dag met de laatste les van de zwangerschapscursus.

Van onze lerares kregen we nog een leuk afscheidscadeautje mee, een gelukspoppetje met een spreuk achterop en een zakje magnesiumkorreltjes. Als je hierin je voeten weekt schijnt dat goed voor het ontspannen van je spieren te zijn en tegen kuitkrampen  te werken (veel voorkomende zwangerschapskwaal).

Eenmaal weer thuis was het 13.30 uur en kwamen Djurre’s ouders even op bezoek (geen foto’s van).

Om 15.30 uur vertrokken Djurre, ik, Martine en Jorrik met z’n viertjes in de auto naar Zwolle (je snapt natuurlijk wel in welke auto en wie er reed 😉 😛 ). We hadden namelijk een barbecue met oud-collega’s gepland.

Het Franse Buldogje van onze oud-collega. Zo’n schatje (en een schooiertje haha)!

Het was ontzettend gezellig én lekker. Leuk om iedereen na lange tijd weer gesproken te hebben. De mannen waren dit keer ook mee en die konden het erg leuk met elkaar vinden. Geslaagde avond!

Inmimddels is het na elven op zondagavond en ben ik wel toe aan een nachtje tukken na een drukke dag en een week veel werken. Dit was een leuke week! Ik kijk enorm uit naar komende week. Lekker een paar dagen ertussenuit. Komende week ga ik ook twee dagen ‘ploggen’, en die komen dan op zaterdag en zondag online. Stay tuned dus!

41 reacties

Manon -

Leuke foto’s weer!
Ik vind je geruite blouse ook heel leuk! Mag ik vragen waar die vandaan komt? ☺

Priscilla -

Wat vervelend dat Saar zo ziek is. Flo heeft twee weken geleden ook een flinke infectie gehad aan haar darmen. Eerst een dag aangekeken maar ze werd zieker en zieker. Ontwormen hielp niet dus ook bij de dierenartsgeweest. Ze kreeg drie verschillende medicijnen en knapte na een paar dagen toch weer op. Hoop dat Saar er ook gauw bovenop is.

bo -

Jaaasses he, wat heb jij een knappe vriend!!!

Judith -

Hoi!

Onze jonge hond heeft afgelopen maart ook last gehad van Giardia. Heel erg zielig, voor haar, maar ook voor ons. Wanneer ik ‘s ochtends bovenaan de trap stond kon ik al ruiken Hoe laat het was. Ik had vooral medelijden met onze hond. Van alles geprobeerd: antibiotica van de dierenarts meegekregen, dit hielp een week, maar daarna was mevrouw weer vrolijk aan de dunne. Toen waren we het zat en hebben we via Internet hele zware ontwormingstabletjes gekocht die ze een week moest innemen. Daarbij hebben we haar ook nog een soort homeopatisch middel gegeven en eindelijk was ze er van af. In totaal zijn we er wel twee maanden meebezig geweest.

Heel veel succes met Saartje, ik weet hoe vervelend het is!

Linda -

Dit vind ik altijd super leuke stukjes :)

Jennifer -

Ziet er weer leuk uit en die namen hahah! Hopelijk is Saar snel opgeknapt.

Kim -

Ik vind je foto’s altijd zo mooi!

Nicky -

Proficiat met de nieuwe auto! Veel rijplezier!

Miriam -

Wat een volle en leuke week! Mooie foto’s en wat ene heerlijk eten 😀

Laura -

Hoi Willemijn,

Even een tip, als het nog lang duurt met Saar, moet je even langs de dierenarts aan de paterswoldseweg!
Een hele fijne en goede dierenarts.

Liefs, Laura.

charile -

Super leuk om weer een kijkje te nemen in je leven, blijft heerlijk haha! Wat gaat de zwanger-tijd snel he! Wat naar van Saar, hopelijk is ze snel weer beter!

Leonie -

Leuke diary weer! Wel echt zielig voor Saar… ik ben altijd zo bezorgd om mijn huisdieren, als ze ziek zijn is dat zo vervelend..:( Hopelijk gaat ‘t snel beter!
En wat gaaf dat jullie een nieuwe auto hebben gekocht, je zou nog wel flink moeten wennen aan zo’n automaat, wel handig hoor!

A -

Leuke foto’s weer :)
Krijgt Saar nog steeds regenwater? Want dan zou ik dat eens veranderen naar kraanwater aangezien in stilstaand water (meen me te herinneren dat je een bakje buiten liet staan?) zich snel bacteriën verzamelen en dan kun je bezig blijven 😉

Jasperine -

Wat vervelend voor Saar en ook voor jullie,hoop dat het gauw weer wat beter mag worden,want dit is wel heel beroerd voor jullie,wat een leuke sloffen,zelf ook pas gekocht slaap nu eerder omdat ik lekkere warme voeten heb,geniet er zeker nog maar van jullie tweetjes,met z’n is net even wat anders maar zeker niet minder gezellig,nog een fijne week toegewenst en heb weer genoten van je Diary!liefs Jasperine

Martina -

Oeeeeh de familie auto! Spannend haha! Wat heerlijk dat je lekker met Djurre erop uit bent geweest, inderdaad lekker van genieten :) beterschap met saar!

Lillyshuid -

Wat een leuke week! Lekker veel foto’s!

Lindsey Beljaars -

Oh wat een heerlijke foto’s en die stroopwafelcake ziet er verrukkelijk uit! Naar de nieuwe collectie MAC Guo Pei ben ik ontzettend benieuwd. Die bulldog is trouwens echt te cute.

jose -

Ik vraag me misschien iets heel stoms af, maar als je nou aan de beurt bent om de diary te schrijven, ben je dan ook niet veel bewuster bezig met wat je doet? Dat je soms denkt “oh dat is leuk, daar moet ik een foto voor maken voor de diary” en dat je dan stiekem al tekstjes erbij zit te verzinnen? Ik denk dat ik dat namelijk wel heel erg zou hebben haha…

Willemijn -

We zijn wel bewust bezig met foto’s maken van dingen. Als je dat namelijk vergeet dan is je diary een beetje karig haha. Maar als je je afvraagt of we bijvoorbeeld alle leuke dingen in onze diary weken plannen, nee dat dan weer niet. Meestal is het zelfs zo dat iets leuks altijd toevallig net niet in jouw diary week valt hahaha! Tekstjes erbij verzinnen doe ik zelf niet echt. Meestal maak ik een hele rits foto’s en tijdens het schrijven/bewerken bedenk ik daar dan de tekst bij. :)

Maaike -

Arme saar, hopelijk is ze al weer beter. het lijkt mij leuk als je een 2wmn review doet over de nieuwe auto. Niet een hoeveel pk’s enzo(want daar heb ik toch geen verstand van) maar een 2emn variant. (Of die makkelijk parkeert, lekker zit. Hoeveel er in kan. Etc etc.

Nesrin -

Leuke diary weer, heerlijk gevuld en er blijft één ding hangen en dat is de stoopwafelcake 😉

Monique -

Ik twijfel al een paar weken om dit te zeggen, maar heb je al eens overwogen om over te stappen op KVV voor Saar? Dit is vers vlees (in het geval van KVV al helemaal kant en klaar uit de vriezer) en is veel beter voor het maag-/darmstelsel van de hond dan brokken. Onze hond had ook vaak last van hardnekkige maag- en darmklachten en nadat wij van brokken zijn overgestapt op KVV is dit helemaal over gegaan! Lees er maar eens over op http://www.naturalpaws.nl. Op de site staat heel veel info over KVV. Ik bestel daar ook het vlees voor mijn hond. De eigenaresse kan maandmenu’s opstellen voor je hond, zodat hij elke dag gevarieerd te eten krijgt en dus geen tekort krijgt aan bepaalde voedingsstoffen. Ik heb verder geen aandelen, maar ben fanatiek voorstander van het geven van vlees aan honden i.p.v. brokken. Zeker bij honden met het soort ‘problemen’ dat Saar ook heeft! Heel veel succes en beterschap met Saar!

Babette -

Dit wilde ik ook zeggen! OnE hond doet het het beste op bandit biologische kvv. Hij heeft gevoelige darmen en met dit voer heeft ie daar gelukkig geen last van:) z’n vacht is er ook mooier op geworden en ze vinden het heerlijk. Misschien het proberen waard

Eline -

Heerlijk altijd om je week te zien! Je lijkt altijd alles zo georganiseerd te hebben… Geeft me altijd inspiratie om zelf aan de slag te gaan. En, wat goed dat je zo goed voor jezelf had gekookt toen je alleen was 😛 Fijne week meiden!

Eline -

Met georganiseerd bedoel ik: overzichtelijk en dat je nooit het overzicht kwijt bent ofzo… Wil ik oooook 😀

Willemijn -

Haha! Leuk om te horen! Ik ben het overzicht wel eens kwijt, maar niet gauw nee. 😛 Ik ben dol op lijstjes en planningen haha! 😉

Margot -

Wat een drukke en leuke week inderdaad! En wat is dat lampje gaaf!

Roos -

Mag ik even zeggen dat ik ZO GELUKKIG wordt van jullie diaries! Ik krijg er ook meteen zin van om aan de slag te gaan!

Willemijn -

Aaah leuk om te horen 😀

Robin -

Welk boek is dat over mannen? Ik ben reuze benieuwd =) haha

Liset - Beautydagboek -

Wat vervelend dat Saar nog steeds niet beter is, hoop dat het gauw weer de goede kant op gaat. De lamp van Stockhome is prachtig, ik heb snel even op de site gekeken en wat hebben ze leuke items! Zo’n foodbox is trouwens leuk om producten uit te proberen, lijkt me lekker!

EminasLifestyle -

Leuke week heb je weer gehad Willemijn! Koop niet te veel new born luiers in de maat 1. Ik heb bijn mij. Eerste zoon 2 pakken nodig gehad van nr1 en bij onze tweede 1 pak van nr.1 Ze gingen al snel over op nr 2 van. Zonde om dan met zoveel pakken luiers te blijven zitten.

Willemijn -

Ah, dan ben ik nu mooi klaar. 2 pakjes gekocht! 😀

Sharon -

Tip! Dichte pakken luiers mag je bij etos en kruidvat altijd omruilen voor een andere maat :)

Heleen -

Hahaha, ik zit hier als auto liefhebber steeds te wachten op een foto, maar helaas, alweer niet! 😛

Emma -

Als ik op de eerste foto klik kom ik op je photobucket account. Misschien niet de bedoeling? Andere foto’s heb ik niet gecheckt.

Willemijn -

Ik zie het! Bedankt voor de melding! :)

Charlotte -

Arme Saar, nog steeds ziek :-( En ik vind het ook zo lekker dat er weer pepernoten zijn haha, jammie!

Anniek -

Ah, wat balen dat Saar zich zo rot voelde, hopen dat het gauw weer beter wordt! Zo te zien heb je weer een druk weekje achter de rug, maar wel met veel hoogtepuntjes. En oh, die stroopwafel op je kop thee: herfstiger kan niet :)

Kelly -

Wat een fijne week zeg. Arme saar! Ik hoop dat ze snel beter is. Heel veel plezier deze week :)

Natasja -

Wat zielig van Saar! Hopelijk is ze snel beter! Lief dat Djurre bij haar gebleven is.
Ik zie ook steeds vaker herbruikte dozen. Ook bij perspakketjes. Vind dat zeker een goed iets!
Wat cool dat jullie die foodbox krijgen! Hopelijk zit er ook echt wat in wat je kunt gebruiken!
Heel veel plezier met de nieuwe family car!

Reageer ook