Indiase viscurry

Als ik bij mijn moeder ga eten en ze vraagt wat ze moet koken, dan zeg ik bijna altijd: ‘Indiase viscurry!’ Mijn moeder maakt de lekkerste viscurry die er is en je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Vandaag deel ik haar recept!

Nodig (4 personen):

  • 400 ml kokosmelk
  • olie od boter om te bakken
  • 1 gesnipperde ui (of meer naar smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 2 theelepel gemalen kardemon
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • Snuf zout (naar smaak)
  • 1 blikje tomatenpuree (zo’n grote)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 25 gram verse gemberwortel, gehakt of geraspt
  • 1 1/2 eetlepel (bruine) suiker
  • 1 blaadje laurier
  • Verse koriander naar smaak
  • 400 tot 500 gr ontdooide vis naar keuze (zoals scampi’s/kabeljauw of een andere vissoort die je lekker vindt). Je kunt ook kip nemen als je dat lekker vindt.

Eventueel:

  • Groente naar keuze, zoals doperwtjes, spinazie, kikkererwten etc.

(Laat je niet ontmoedigen door de lange ingrediëntenlijst. Het is eigenlijk een hele makkelijke curry – er zijn veel moeilijkere recepten – en je hebt waarschijnlijk al best wel veel gewoon in huis.)

Zo doe je het

1. Ui bakken in olie

2. Knoflook en de drie soorten kruiden erbij, laat dit ongeveer 1 minuut doorbakken. (Als je van een meer kruidige curry houd kun je eventueel wat meer van de kruiden toevoegen)

3. Tomatenpuree, gember en suiker erdoor. Even omroeren en kort aanbakken.

4. Tomatenblokjes en kokosmelk erbij. Laurierblaadje erbij, paar minuutjes pruttelen.

5. Vis, kip, of scampi’s erbij (voeg nu ook eventuele groenten toe) en laten pruttelen totdat de vis/kip/groenten gaar zijn.

6. Voeg als laatste de koriander toe en breng indien gewenst nog wat verder op smaak met zout.

indiase viscurry

Dit is een hele milde curry (perfect voor de ‘beginner’!), als je van hete(re) curry houdt, voeg dan nog wat chilipepers, Madame Jeanettes (gevijzeld) of chilipoeder toe. De curry kun je eten met (pandan)rijst, een salade of gebakken kool.

Eet smakelijk!

11 reacties

Anna -

Klinkt heerlijk! Alle ingrediënten ingekocht en vanavond ga ik aan de slag met deze curry 😊 Bedankt voor jullie alle recepten en (kook)inspiraties, ik vind hier altijd iets lekker om te maken!

Nesrin -

Dit lijkt mij heel erg lekker, ik hou van curry! Geen grote fan van vis maar scampi’s kan ik zeker waarderen in een curry.

Suzanne -

Ik eet rijst eigenlijk nooit met vis, maar ben er wel benieuwd naar eigenlijk!

Margot -

Dat ziet er goed uit!

Nicole -

Klinkt super lekker! :)

Dita -

Mmhh lekker! Ik zou het zelf dan met kip maken

Lindsey Beljaars -

Oh wauw, klinkt heerlijk! Ik ben echt dol op vis!

Liset - Beautydagboek -

Ik ben geen curryfan, maar dit ziet er toch wel heel lekker uit! Ik ben wel nieuwsgierig geworden :).

Iris | Todayslipstick -

Ziet er heel lekker uit! Ik zou dit eten met scampi’s of kip, yumm!
Liefs, Iris

Do -

Ziet er lekker uit, ik ben benieuwd naar de smaak.. Binnenkort maar eens proberen, haha.

Anniek -

Ah, klinkt lekker zeg! Ik houd zelf niet zo van vis, maar ik kan me voorstellen dat dit ook gewoon goed kan met ander vlees :) Lekker ook al die kruiden, het klinkt écht onwijs goed! Ook fijn om in combinatie met couscous te eten lijkt me!

Reageer ook