2Keep a Diary: maart #3

Goedemorgen! Afgelopen week was een leuk weekje. Zo hadden we een draaidag voor een item in Life4You, filmden we voor de LLGVideoWeek (vandaag begonnen!) en genoot ik van het lente weer. Kijk mee naar mijn week.

Maandag

Nu het lente wordt, de vogeltjes ‘s ochtends al vroeg fluiten en het ook al vroeg licht is, ben ik ook weer vroeg wakker. Rond een uurtje of half 7 ben ik wakker en om kwart voor 7 sta ik op. Ik ontbijt met wat havermout en gedroogd fruit (ananas, cranberry’s, mango, kokos). Dat laatste was trouwens nieuw bij de Appie en kocht ik om te proberen maar het was niet te eten! Brrr!

Na m’n ontbijt maak ik me gedeeltelijk op (de rest doe ik later in verband met foto’s maken) en loop ik een rondje met Saar. Het zonnetje scheen al lekker!

Daarna reed ik naar Martine om bij haar te gaan werken. Ik nam Saar mee, zodat ze gezellig met Noa kon spelen. Hier krijg ik hulp van onze twee guppies. Ze kunnen nog steeds erg leuk spelen samen.

Deze foto toont het grootste verschil tussen Saar en Noa. Noa speelt met haar speelgoed, Saar smikkelt van oud bot waar Noa geen omkijken meer naar heeft. En zo vermaakten ze zich urenlang in de tuin. Heel relaxed voor ons, want wij konden zo lekker doorwerken.

‘Joehoe, mogen we naar binnen? We ruiken kipcorns!’

En dat klopt, Martine schotelde me twee broodjes kipcorn voor. Hmmm, zo lekker!

En terwijl wij lekker aan het schrijven waren gebeurde er iets wonderbaarlijks…

Ze SLIEPEN NAAST ELKAAR op de bank. Dat was nog nooit eerder voorgekomen. Hoe lief is dit?

Van de rest van de middag heb ik geen foto’s meer. Martine en ik hebben doorgewerkt tot een uur of half 5 en toen ben ik naar huis gegaan met een uitgeputte, maar vrolijke Saar.

‘s Avonds maakte ik chili con carne en ‘s avonds zijn Djurre en ik lekker op de bank geploft met onze nieuwe favoriete Netflix serie, White Collar.

Dinsdag

Na m’n ontbijt besloot ik even de stemwijzer te gaan doen voor de verkiezingen van morgen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het heel moeilijk vond om een beslissing te maken voor de verkiezingen. In de landelijke politiek vind ik het makkelijker om me te verdiepen dan in de provinciale delegatie of gemeenteraad. Ook de vragen over het waterschap vond ik maar moeilijk. Ik heb het gevoel dat je als burger niet voldoende weet over waterschap, landbouw en wetgeving (bijvoorbeeld) om de vragen écht goed te beantwoorden. Om mij heen merkte ik dat ik zeker niet te enige ben die deze verkiezingen maar abracadabra vonden. Hoe zat dat bij jullie?

Om 9 uur stond Martine voor de deur. We zijn gelijk begonnen met filmen want vandaag is op LLG de LLGVideoWeek begonnen. Super leuk om te doen, vinden we zelf.

Even een ‘ussie’. Martine draagt Faux op haar lippen en ik een lipstick die Pink Pigeon heet. Beide zijn het lipsticks van MAC.

Workie workie! Martine krulde mijn haren voor een tutorial en tussendoor dronken we een verfrissende Jillz. We drinken geen alcohol onder werktijd hoor, dit was zo’n 0% drankje die we een tijdje terug in een goodiebag ontvingen. Het was erg lekker!

Nadat Martine naar huis was gegaan maakte ik een fijne grote wandeling met Saar. Het zonnetje scheen, schapenwolkjes aan de lucht en een zacht temperatuurtje. Heerlijk!

Djurre is thuis! We eten risotto.

Na het eten is het nog steeds licht dus spelen we met Saar in de tuin. Zo lekker dat het weer kan zonder kou te hoeven kleumen of natgeregend te worden.

‘s Avonds kijken we nog naar het verkiezingsdebat maar ik houd het niet lang uit, ik val in slaap op de bank en om 23.00 uur maakt Djurre me wakker om naar bed te gaan. Hahaha! FAIL!

Woensdag

Goedemorgen! Ik begin de dag met de comments checken op mijn artikel over zwanger worden. Het waren er al super veel toen ik ging kijken! Zo veel lieve, meelevende reacties. Ook een aantal speurders die gingen terugkijken in mijn fotodagboeken en vlogs voor ‘hints’. Haha! Aankomende woensdag vertel ik hoe het verder ging nadat ik deze blog schreef.

Martine was er weer vroeg bij en we gingen gelijk aan de slag met het (af)maken van onze looks voor vandaag.

Wat een heerlijke dag was het! We lunchten lekker in het zonnetje.

Saar heeft de hele middag geslapen in de zon. Wat een heerlijk hondenleven!

De rest van de middag was niet heel bijzonder. Martine en ik hebben lekker doorgewerkt en veel werk verzet. Heerlijk dagje!

Als avondeten probeerde ik de One Pot Noodles uit het kookboek Uit Pauline’s Keuken. Super lekker en heel makkelijk om te maken. Geslaagd recept!

Na het eten ging ik een rondje wandelen met Saar terwijl Djurre de afwas deed. Normaal doen we dit gezellig samen maar dit keer hadden we haast…

Er moest namelijk nog gestemd worden! Gelukkig zit het stemlokaal hier vlakbij en hebben we uiteindelijk ruim nog voor sluitingstijd kunnen stemmen.

Daarna hebben we nog een aflevering van White Collar gekeken en toen was het al weer bedtijd. De dagen vliegen voorbij!

Donderdag

Goedemorgen! Of nou ja… goedemorgen… Om 5.30 uur was ik klaarwakker en kon ik niet meer slapen. Om 6.00 uur kroop ik dan ook maar uit bed.

Ontbijtje! Havermout, appel en een mok thee. Ondertussen keek ik wat video’s op YouTube, waaronder de vlog van Mascha.

Ondertussen was het half 8 maar Saar vond het nog steeds te vroeg en lag naast de tafel te slapen. Lekkere slaapkop!

En terwijl zij zich nog een keer omdraaide en Djurre ook opgestaan was, ging ik aan de slag met wat klusjes. Zo had ons douchegordijn een vieze oranje aanslag gekregen aan de onderkant. Die heb ik geweekt in een emmer met water en schoonmaakazijn (50/50) en na een paar uur gewassen in de wasmachine. Hij kwam er brandschoon uit!

Ik ben dol op mijn to do lijst van Team Confetti. Echt iets voor een lijstjes-maker zoals ik!

De rest van de ochtend heb ik voor LLG en 2WMN gewerkt.

‘s Middags ben ik aan het werk gegaan in de tuin want het was heerlijk weer! Ik heb de stoelen weer klaargezet, het terras geveegd, wat potten opgeruimd en de tafel schoongemaakt. Laat die lente maar komen!

Om 17.00 uur vertrok ik naar Martine. We hadden afgesproken om bij haar te gaan eten. Saar ging mee want die bleef bij Noa en Martine’s vriend, Jorrik, logeren. Martine en ik moesten namelijk naar Amsterdam die avond.

Martine had heerlijke wraps klaargemaakt. Smullen!

Sleep over party!

En hier zie je Tien en mij tijdens onze eigen sleep over. We sliepen in een hotel in Duivendrecht. De volgende ochtend hadden we namelijk al vroeg tv opnames. Amsterdam is toch gauw ruim 1,5 uur rijden dus dan is het wel lekker als je er de avond van te voren al bent. Hier zitten we in bed nog wat te werken (duty calls). Om 22.00 uur gingen we slapen maar echt een lekkere nacht werd het niet. In lange tijd niet zo slecht geslapen, oef.

Vrijdag

Goedemorgen! Ons favoriete moment van een hotelovernachting: het ontbijt! En in tegenstelling tot de bedden en de klimaatbeheersing van het hotel, was dat wel goed geregeld! 😉

Ik nam een croissant en een broodje ei, met een banaan.

Martine had voor de opnames mijn haar gedaan. Ze maakte een prachtige vissengraatvlecht die ik naar één kant droeg.

Om 8.30 moesten we aanwezig zijn voor de opnames in de Kookfabriek in Amsterdam. Prachtige locatie!

Met deze meiden gingen we draaien! Sabine van OhMyFoodness, Elise van ChicksLoveFood. Nina van CLF kwam later ook nog even spieken.

Bijna tijd voor de opnames!

Daar gaan we. ‘Stilte op de set en actie!’

Mijn lieve partner in crime moedigde me vanaf de zijlijn aan en hield een oogje in het zeil.

Na bijna 6 uur filmen zat het er op. En dat allemaal voor een item van een paar minuten! Haha! Iedere keer tijdens tv opnames denk ik ‘Dan doen YouTube’ers het toch een stuk productiever’. Na de opnames zijn Martine en ik gelijk door naar huis gereden. In de auto hebben we nog wat gewerkt en telefoontjes gepleegd. Multitasking!

Om 17.00 uur was ik thuis en ik was ZO MOE. Na het maken van deze foto ben ik serieus in slaap gevallen! Haha!

Na een half uurtje werd ik weer wakker en besloot ik maar wat eten voor mezelf te maken. Ik maakte een linzensoepje voor mezelf. Daarna heb ik Saar uitgelaten en…

Om 21.15 uur lag ik in bed! Haha! Djurre was weg voor zijn werk dus ik had lekker het bed voor mij alleen. Truste!

Zaterdag

Om 7.15 uur liep ik al een rondje met Saar. Het was al licht en heerlijk rustig op straat. Ik ben een echt ochtendmens en kan erg genieten van vroege ochtenden.

‘s Ochtends heb ik gewerkt voor LLG. Ik bewerkte video’s, uploadde ze naar YouTube, schreef en bewerkte foto’s. Een lekkere productieve ochtend!

Saar keek toe vanaf haar troon. Kijk hoe parmantig ze me ligt aan te staren!

Om 15.00 uur haalde ik Djurre op van het station. Wat een sip weer is het!

We gingen gelijk even boodschappen doen bij de supermarkt in onze oude buurt (vlakbij het station). Daar waren we lang niet meer geweest.

Er bleek nu een bakkerij in het winkelcentrum te zitten. Die taartjes moesten even getest worden, dat begrijpen jullie. Djurre nam chocoladetaart en ik Zwitserse tompoes.

Ik zag laatst blauwgrijze Nike’s en daarvan had ik het op mijn heupen gekregen. Ik wilde lichtgrijze gympen. Maar ner-gens te vinden. Toen bedacht ik me dat je Nike’s kunt personaliseren. Je betaalt wat meer (€130, slik), maar dan kun je hem helemaal naar je smaak maken. Ik koos dit model. Op twitter liet ik jullie de bovenste twee foto’s zien. 90% ging voor die met het witte teken. Ik was er zelf echter nog niet helemaal over uit. Ik twijfelde. De bovenste vond ik te veel wit en over de tweede twijfelde ik of het grijze Nike teken wel mooi uit zou vallen. Uiteindelijk ging ik voor de onderste. Een middenweg! Nu wachten tot ze binnen komen. Yay!

Knuffelen met Saar!

Op het menu stond vandaag pasta carbonara met gegrilde groenten en zalm. Smul!

Zondag

Goedemorgen! We beginnen de dag met een gebakken eitje.

Daarna rijden we naar het bos om lekker met Saar te wandelen en van het lentezonnetje te genieten. Ik weet niet wat voor weer het bij jullie was, maar bij ons was het heerlijk! Beetje koud weliswaar, maar de hele dag volop zon. Genieten!

‘Jippieeeee!’

Slootje springen!

Saar is een echte lab(rador). Ze zwemt liever door de vieze koude sloot dan dat ze over de boomstammetjes loopt. Uiteindelijk durfde ze het wel, maar volgens mij wordt het nooit haar hobby haha!

In het bos zit een klein meertje. Saar is dol op zwemmen dus die rende er keihard op af. Er waren meer honden en met z’n allen plonsden ze in het meertje. Check die leuke dalmatiër! (Ik noem die honden per ongeluk altijd ‘101 dalmatiër’ hahaha!)

Saar heeft flink wat metertjes gezwommen. Ze is een slechte apporteur maar in het water is ze helemaal in haar element, pakt ze alle stoken en brengt ze ze netjes terug om vervolgens er weer in te stormen en het riedeltje opnieuw uit te voeren.

Eenmaal weer thuis liet ze zich lekker opdrogen door de zon.

Ik kroop op de bank met een een film (Safe Haven) een dekentje, thee en de zon die zachtjes naar binnen scheen. De ideale zondagmiddag!

Aan het eind van de middag nog een rondje wandelen en ‘s avonds was het tijd voor Boer Zoekt Vrouw! De laatste aflevering alweer. Ik ben heel benieuwd wie er nog bij elkaar zijn en wie niet. We gaan het zien!

Komende week is weer een lekkere volle week. Zo hebben we op maandag een afspraak bij de (nieuwe) kapper en zijn we donderdag weer een dagje in Amsterdam. Verder is mijn vader op zaterdag jarig en zijn we zondag live in de uitzending van Life4You. Een leuke week dus! Tot over 2 weken!

46 reacties

vera -

ik heb elke ochtend een nieuwe dag gelezen..
echt super leuk!

Esmée -

Lijkt Senn wel op die zwem foto, wellicht haar zusje of neefje 😉 Die wonen in Roden. Mooi bos trouwens he?! Echt mijn favo :)

Olga // teamconfetti -

Fijn dat je blij bent met de to do lijstjes!

rhune -

Op de foto van de sliep over zie je een bh liggen (heel charmant )

Miriam -

Ohhh idd, het ontbijt bij een hotel…daar kan ik mij zó op verheugen!!

Manon -

Nou jij bent dus niet zwanger want dan mag je namelijk geen zalm hihi

Mila -

Dat mag wel als het vers is. :)

Priscilla -

Wat een heerlijke foto’s weer. Vind het zo leuk om foto’s te zien van Saar en Noa. Die foto dat ze naast elkaar op de bank slapen is superlief.

Merel -

Wat een leuk dagboek! Die vlecht staat je supergoed! En over de waterschaps- en provinciale verkiezingen. Als bestuurskundige ben ik het helemaal met je eens dat de burger beter geïnformeerd zou moeten worden cq. Zijn om een stem uit te brengen. Ik denk dat we af en toe vergeten dat de zee ons kikkerlandje elke dag wil verdrinken…die kans is dan ook vele malen groter dan een aanslag…wat nu bij de tv debatten vooral behandeld werd en dat is jammer en zou anders moeten..

Maar stemmen is vooral belangrijk omdat je, je stem laat horen. Stemmen maakt een verschil. Tof da je er een klein beetje aandacht aan besteede!

shna -

Pasta carbonara zonder carbonara? 😉

Lifesabout -

Ik wil ook een ochtendmens zijn haha. Leuk om te zien weer!

Dita -

Leuk lekker veel foto’s! :)

marii -

heejj! alweer een leuke diary (ben ik gewend ;)) maar 1 vraagjee.. waar heb je dat superleuke todo-boekje vandaan?? groetjes!♥

marii -

oepss staat er in :) eroverheen gelezen :0

Willemijn -

Hij is van TeamConfetti.nl! :)

Margriet -

Wat een mooi overzicht zeg! :) Je hebt weer veel gedaan en respect dat je ‘s morgens zo vroeg je bed uit gaat, haha!

Diana -

Belachelijk dat jullie niet allebei mee mochten doen?
Ik zou dan zoiets weigeren hoor.. Double or nothing haha.
En safe haven is zo’n geweldige film <3
Nu ga ik naar de supermarkt om chili te makenm je hebt me geinspireerd haha xx

Syl -

Lijkt me soms een beetje een dubbel gevoel, als maar een van de twee door een bedrijf gevraagd wordt voor een shoot of video.
Maar die bedrijven weten vast niet dat we jullie allbei leuk vinden. 😉

Rachel -

Ik heb al vaker een paar keer snel op jullie blog gekeken, maar nooit echt iets gelezen. Nu zat ik achter de iMac van mijn vader en dacht ‘hey, laat ik eens uitgebreid op 2WMN gaan kijken’. De manier van schrijven spreekt mij ontzettend aan en toch wel een verschil met LLG. Super! Enne, wat een mooie foto’s heb je bij deze post! Allemaal met je telefoon gemaakt? Ik kijk uit naar je blog van woensdag. Liefs!

Willemijn -

Leuk om te horen Rachel! 😀

Patricia -

een veelzijdige keek op de week weer, mooie foto’s!
Martine heeft een hele mooie blauwe jas aan en daar heb ik dit weekend een internet zoektocht zonder resultaat voor gemaakt. Wie weet waar deze vandaan komt?? Many thxs!

Patricia -

Ik bedank mezelf 😉 na de LLG lente tag wist ik het, van M&S!
Besteld en hoop dattie mij net zo leuk staat, maar zeker mooier dan het model op de website, omg :-(

Willemijn -

Hihi 😉

tessa anna -

Ik vond het stemmen deze keer ook lastig, vooral de waterschap..
De LLG-video week vind ik ook heel leuk, meer video’s van jullie om te kijken! 😉

Stephanie -

Leuke foto’s! In welk bos hebben jullie gewandeld? Ik woon ook in de stad en zoek altijd mooie plekjes om te wandelen. Dit ziet er erg mooi uit!

Willemijn -

Dit is het Mensinghe Bos in Roden. :)

Kirsty -

Leuke foto’s! Wat knap ook dat je zo vroeg opstaat, ik ben zelf niet echt een uitslaper, maar toch lig ik er het liefst wel toch een uur of 8 in haha!

Margot -

Wat fijn dat Noa en Saar zich zo samen kunnen vermaken. En ik ben benieuwd naar het resultaat van die filmopname!

Jess -

Wat een uitgebreide diary! Heerlijk om te bekijken. leuk dat jullie hondjes het zo goed met elkaar kunnen vinden.

Do -

Leuke foto’s heb je gemaakt :) Saar is echt zo schattig, echt leuk om de foto’s te zien in het bos.

ilham -

Ik ben een kattenmens pur sang, maar zou alleen al een hond nemen voor de beweging die je daarbij krijgt! (En omdat ik huskies en shiba inus waanzinnige mooie beesten vind, dat ook.)

Bertine -

Wow jij staat echt vroeg op altijd, heerlijk! Ik vind jullie deze artikelen van jullie super leuk om te lezen!

Tineke -

Heerlijk zo`n wandeling door het bos, dat moet ik ook snel weer eens doen!
Liefs

Liset - Beautydagboek -

Lekker weekje! Ik ben heel benieuwd wat jullie precies voor Life4you gaan doen, komt het aankomende zondag op tv of is het gisteren al geweest? En wat lief dat jullie twee honden zo samen op de bank sliepen. Echte vriendjes :).

Willemijn -

Aankomende zondag! :) (29 maart dus)

Miranda -

ik ben absoluut een avondmens, haha! Ik kijk dus met veel belangstelling naar diary’s van ochtendmensen en verbaas me elke keer weer:D

Marjolein -

Precies dit haha! Ik ben nu ook weer in dilemma met mezelf. Ik moet sporten, maar mijn bed ligt zo lekker.. zucht!

Anniek -

Zo, jullie hebben goed genoten van het lekkere weer zeg! Heerlijk om zo met Saar een mooie wandeling te maken, toffe foto’s zijn er ook uitgekomen. En zo leuk dat jullie je passie voor bloggen samen kunnen delen en er iets mee kunnen doen, lijkt me echt gaaf. Leuke diary weer! X

Melissa -

Altijd heerlijk op een vroege ochtend jullie diary te lezen. Het is echt heerlijk om zo mijn dag te beginnen. Een fijne dag gewenst!

Liefs Melissa

Akosua -

Wat doen jullie veel tv dingen zeg, de laatste tijd. Zo te zien was het wel een leuke week en heb je lekker van de zon kunnen genieten. Nu nog hopen dat het iets warmer wordt.

Lenneke -

Wanneer komt er een tutorial met “zo word je een ochtendmens”?

Willemijn -

Hahaha! Volgens mij zit het in je of niet. Soms vervloek ik het, want ik mis altijd het laatste deel van films! 😛

Iris | Todayslipstick -

Lekker veel foto’s wat leuk dat je een draaidag had! Wat zie je er elke keer weer prachtig uit!
Liefs, Iris

Melissa -

Leuk dat je zelf Nike’s hebt ontworpen zeg! Is natuurlijk een makkelijke oplossing als je de geschikte niet kan vinden. Leuk verder dat jullie gister met Saar naar het bos zijn geweest, dat vond ze vast helemaal fantastisch. En kan me voorstellen dat het zelf ook lekker is om even in de natuur te zijn :)

Manon -

Oh lekker veel foto’s weer! I loveitttt! Heerlijk zo’n zondagmiddag, Safe Haven is echt een leuke film (inclusief brullen haha). Fijne week!

lucindainwonderland -

Leuke foto’s van volgens mij een hele gezellige, maar ook drukke week. Die foto dat Saar net over de sloot is gesprongen is wel super tof, met ook jou zo fanatiek er achter. En wauw, de Kookfabriek, wat ziet dat er gaaf uit zeg! xxx Lucinda

Reageer ook