Hoe was mijn Kerst?

De Kerstdagen zijn voorbij gevlogen. Wat was het heerlijk zeg! Ik heb enorm genoten. Ik hoefde maar liefst drie dagen niet te koken. Dit was mijn Kerst!

Op 24 december gingen Willemijn en ik heerlijk uit eten bij De Gans in Groningen. Ik was hier nog nooit geweest, maar de menukaart konden we al op internet lezen. We schrijven nog een uitgebreide review over de Gans dus ik zal niet teveel verklappen! We hebben heerlijk gekletst en genoten van het lekkere eten en elkaars gezelschap. Mijn Kerstavond was erg gezellig en een leuke afsluiting van het jaar voor ons. Ik moet denk ik afkicken, want we zien elkaar nu 1,5 week niet en dat is lang als je elkaar praktisch iedere dag ziet!

Wakker worden met een ontbijtje en een knuffel van Jor en Noa: beter kan het niet worden!

En toen was het alweer 25 december. De dag dat ik jarig ben om 10 voor 10 ‘s avonds en ik heet Mar10e, toeval of?! Jorrik verwende me met een ontbijtje op bed. Ik moest lachen, want hij kwam lachend naar boven en zei meteen: ‘Om teleurstellingen te voorkomen, er zit geen ring in het doosje maar een luxe bonbon!’ Jorrik en ik geven elkaar nog een cadeautje als we 6 januari vieren dat we 9 jaar bij elkaar zijn.

Het water ziet er zo mooi ijzig en glad uit, alsof je er op kunt schaatsen!

Mijn verjaardag is toch altijd een maffe dag. Niemand kan eigenlijk komen, want het is immers Eerste Kerstdag. Dus het is wat saai, maar ik wil er altijd wel een leuke relaxte dag van maken. Ik ging lekker in bad met de laatste Lush bruisbal uit het grote Lush Kerstboek: de zilveren ster.

Look van Tweede Kerstdag en Eerste Kerstdag

Ik maakte me mooi op en deed mijn haar, alvast voor ‘s avonds. Ik maakte zo licht mogelijk krullen met de Remington Pearl Wand en ik gebruikte volumepoeder. Ik maakte een zachte ooglook met alleen maar zilveren en perzik glitters. Op tweede Kerstdag stak ik mijn licht gekrulde haar losjes op en ging ik voor zwart/zilveren smokey eyes.

Vorig jaar had ik een Kerstbrunch bij mij thuis met Jorrik en mijn schoonmoeder. Dat was zo goed bevallen dat ik het dit jaar weer deed. Heerlijk, zo uitgebreid brunchen.

We hadden croissantjes, jam, scones met clotted cream, vers donker oerbrood, wit breekbrood, roerei, kruidenkaas, gerookte zalm, verse jus d’orange, plakjes Kerststol met een beetje roomboter. Veel te veel natuurlijk, we hebben heel veel niet op maar het was zalig!

Daarna ging ik nog een uurtje fietsen met Noa, want het was mooi weer. Toen plofte ik op de bank met een kop thee en genoot ik van mijn mooie kaarsenhouders die ik kreeg van Willemijn voor mijn verjaardag. Ik vind ze echt prachtig, ze zijn van Laif & Nuver.

‘s Avonds gingen Jorrik en ik samen naar het Spijshuys in Boornbergum. Het eten daar vinden we zo verschrikkelijk lekker, het is een feestje om af te tellen tot we er weer naar toe mogen. De producten die ze serveren zijn zo vers en smaakvol! Het was fenomenaal, we hadden een 5 gangen menu met een bijpassend wijnarrangement. Een diner bij het Spijshuys is wat mij betreft elke cent waard. Het was weer fantastisch. Het lekkerste vond ik denk ik de visgerechten en de amuse… en de wijntjes, kuch!

Met Tweede Kerstdag ging ik ook al weer uit eten, wat een luxe alleen dit keer was het een lopend buffet. Op tweede Kerstdag ga ik altijd met de familie van Jorrik uit eten: zijn moeder, opa, oma, tante, oom en neef en nicht + aanhang en kinderen. De kinderen kunnen daar dan ook spelen. Ik vind dit altijd wel gezellig, maar je zit niet echt rustig omdat de kinderen heen en weer lopen/spelen en het is ook wat rumoerig omdat het daar altijd heel druk is. Maar het is wel weer gezellig om met zijn allen bij elkaar te zijn! En dat je wel twee keer een toetje op mag scheppen? Dat laat niemand zich een tweede keer zeggen!

We waren nu bij de Warrel in Westerbork. Ze hebben een lekker en groot buffet aanbod: verschillende soorten vlees en (rauwe) vis, kleine warme en koude hapjes, soep, brood, veel verschillende salades en het toetjes buffet is ook erg lekker: softijs, 4 smaken schepijs, chocoladefontein, spekjes, snoepjes, poffertjes, soesjes, appelflappen, vanillesaus en ga zo maar door.

Het allerleukste en lekkerste vond ik zeker het Spijshuys, als ik al het geld van de wereld had zou ik de kok inhuren om iedere avond heerlijk te koken voor Jor en mij. Dit was mijn Kerst, het was weer supergezellig en ik heb erg genoten van al het lekkere eten. Nu maar weer op rantsoen! Oh nee, O&N komt er ook nog aan!

En nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar jouw Kerstdagen: hoe was het en wat voor lekkers heb je gegeten?

22 reacties

Marnel -

Dat toetje!! :0 Zag er gezellig uit!

Moniek -

Hihihi! Wat een heerlijke dagen. Mijn vriend en ik wilde ook heel graag naar het Spijshuys. Maar we waren veel te laat met reserveren. Nu zijn we uit eten geweest in Leeuwarden. was ook erg leuk!

Lisa -

Ohhh, dat ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral dat toetje met die brownie enzo. Jammie!
Hopelijk geen al te vervelende vraag, en misschien heb je hem al eens beantwoord maar ik merk dat je schoonvader nooit voorbij komt. Zijn Jorriks ouders gescheiden, of is er gewoon geen contact? Sowieso ziet het er uit als een gezellige boel.
Goed, ik ga snel slapen voordat ik nog meer honger krijg van al die foto’s!

Cindy -

Alsnog gefeliciteerd! Het ziet er heerlijk uit, die kerstdagen van jou!

Wendy (B) -

Alsnog proficiat!

Kimmetje -

Heb je nou groene lenzen in op de eerste kerstdag?

Jasmine -

hee miss een goeie tip voor een leuk restaurant is diep! Echt super goed eten

Tessa -

Oh dat etentje bij Spijshuys ziet er heerlijk uit. Ga zo even kijken of wij (mijn vriend en ik) daar binnenkort ook eens heen kunnen. Wat je ook wel kan waarderen denk ik is het Oude Raadhuis in Zuidhorn. Gezien de gerechtjes een vergelijkbaar restaurant en echt god-de-lijk!!
Leuk om te lezen dat je een fijne kerst hebt gehad en stiekem hopen dat er 9 januari wel een ring in het doosje zit haha 😉

lucindainwonderland -

Wat een mooie kerstdagen heb je gehad! Mooi en leuk om te zien. Je haar en make-up zat beide dagen echt prachtig! Ikzelf heb beide dagen ook niet hoeven koken. Eerste kerstdag met familie bij mijn moeder en haar man thuis en tweede kerstdag was ik bij een vriendin, super lief dat ze mij had uitgenodigd natuurlijk. xxx Lucinda

Charlotte -

Mijn kerstdagen waren ook erg gezellig! Veel spelletjes gedaan en lekker gegeten. Eerste kerstdag stond er ganzen- en eendenvlees op het menu. Alleen had mijn moeder per ongeluk de recepten verwisseld waardoor het ganzenvlees een beetje taai was 😉 Tweede kerstdag met de familie bij mijn oom en tante geweest en daar hadden ze o.a. hapjes van een ‘smulsteen’.

Margot -

Wat ziet dat eten er goed uit!

Shaz -

Dat zag erg leuk en gezellig uit! Mooie looks heb je gemaakt voor beide kerstdagen.

leonie -

Haha wat grappig, ik kom uit westerbork en ben regelmatig bij de warrel geweest 😉

melissa093 -

Oh heerlijk, een bad! Dat lijkt me zoooo fijn. Mijn kerst was rustig. We hebben lekker uitgeslapen en ontbeten met chocolade broodjes en kerstbrood. Daarna films kijken :) en tot slot gourmetten. 2 dagen haha.

Miriam -

Dat ziet er allemaal heerlijk en gezellig uit! Ik heb de eerste kerstdag gegourmet en de tweede kerstdag naar de chinees ;p Lekker veel ge(vr)eten dus

Xaviera -

Wat een heerlijke foto’s allemaal, het ziet eruit als een hele fijne kerst! Je haar zo opgestoken is heel erg mooi!

LISKALIFE -

Wat een heerlijke kerst! En wauw, je haar opgestoken, echt super mooi.

Lenneke -

Ziet er heerlijk uit! En wat zat je haar mooi :-) Mijn moeder is ook jarig op eerste kerstdag, dus dat vieren wij. Verder doen we niet veel aan kerst, behalve heuuuul veuuul eten.

Marye -

Wat zit je haar ontzettend mooi, zo opgestoken!

Anna -

Zien er uit als een stel mooie dagen Martine! Ik heb de dagen hier in Finland doorgebracht met familie! Zo leuk! Liefs

Joyce | joyfromjoyce -

Ziet eruit als een stel heerlijke kerstdagen!

Dita -

Wat klinkt dat gezellig en leuk! Mijn dagen waren ook erg leuk. Gezellig met familie en vandaag een dagje Amsterdam. Het eten bij het Spijshuijs lijkt me heerlijk zo aan de foto’s te zien. Moet ik toch maar eens heen dan. :) fijne dag!

Reageer ook