Zelf kipschnitzels maken

Ik had heel lang geleden een Surinaams / Hindoestaans vriendje . Zijn vader kon koken als de beste, het was iedere dag smullen. Hij leerde me hoe je super makkelijk zelf kipschnitzels maken kunt.

Je hebt nodig:

  • Kipfilets (ik gebruik 1 flinke kipfilet voor 2 personen)
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • Paneermeel (ongekruid)

Bereidingsduur: ± 15 minuten

Stap 1
Doe het ei in een kommetje. Voeg daar het zout aan toe. Ik gebruik ongeveer een halve eetlepel. Voeg ook peper naar smaak toe. Eventueel kun je nog kruiden toevoegen, zoals cajunkruiden, paprikapoeder, chilipoeder etc. Klopt dit goed door elkaar tot je ei helemaal gemixt is met de kruiden.

Stap 2
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Ik ben zelf niet echt een vleeseter dus hebben wij aan één kipfilet voldoende. Als je een grotere vleeseter bent, koop dan een grote kipfilet of neem er twee.

Als je van een dunne schnitzel met veel paneermeel houdt doe de plakjes kipfilet dan tussen huidhoudfolie en sla met een pollepel, deegroller of hamer de kipfilets plat. Ik doe dit zelf niet. Ik houd wel van een dikkere schnitzel (en vind het ook te veel gedoe).

Stap 3
Haal de kipfilet eerst door het ei en wentel hem daarna door het paneermeel. Houd je van een ‘crispy’ schnitzel, koop dan het grove paneermeel. Voor een ‘fijn’ laagje neem je de standaard paneermeel.

Tip 1: Geen paneermeel in huis? Gebruik beschuit!

Tip 2: Je kunt natuurlijk eindeloos variëren in smaken hiermee! Doe er bijvoorbeeld ham en kaas tussen voor een cordon bleu, Philadelphia roomkaas of meng door je paneermeel Italiaanse kruiden!

Stap 4
Bak de kipfilets in een laagje olie/boter goudbruin en gaar. Dit duurt zo’n 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de schnitzels.

Je kunt ze eten bij een gouwe ouwe Hollandse pot, bij een aardappelsalade, maar ook tijdens een snackavond bij een patatje of op de barbecue.

Nou, was dit makkelijk of was dit makkelijk! En geloof me, dit smaakt echt zo veel beter dan de kant-en-klare kipschnitzels uit de supermarkt!

Eet smakelijk!

P.S. Vanaf nu is het ‘2Eat-donderdag’! Als we een recept hebben komt deze vanaf nu standaard op donderdag online.

20 reacties

Miss-i -

Leuk om te lezen! Maak deze zelf ook altijd, maar dan met cajunkruiden. Dan eerst de filets 20 minuutjes in de over op 200 graden (kan zijn dat het normaal sneller kan, mijn oven is nogal traag namelijk) en dan op hoog vuur even snel bruin bakken. Zo krijg je heerlijke sappige kipfilet!

Allissa -

Omnom! Mijn mama doet dit ook altijd, maar zij snijdt de kip vaak in nog kleinere stukjes en rolt ze dan meteen door de parneermeel en bakt ze dan allemaal op. Dan heb je een soort van krokante kipstukjes!

Jildau -

Ziet er super lekker uit. Ik ga het zeker een keer maken.

Shaz -

Dat ziet er goed uit en het neemt nog niet eens zoveel tijd in beslag.

Madelon -

Panko is heel lekker als je het goed crispy wil 😀

Joyce -

Mmm ziet er lekker uit! Je kan ook cornflakes gebruiken om hem knapperig te maken :)

Marnel -

Lekkerrr!!

Simone -

Klinkt goed! Ik hou wel van makkelijke maar lekkere recepten :)

Natascha -

Lekker!
Omdat ik altijd bij een slagerij heb gewerkt kende ik de manier om het zelf te maken :)
Ik en benieuwd naar de 2Eat Donderdag. I like recipes!

Elise -

Jippie, recepten op donderdag! Vind ik leuk 😀

Annemijn -

*laat recept aan moeder zien*

Bouchra -

Dit vind ik heel lekker! En ook nog eens makkelijk ^_^

Ilse -

Wat een leuk en makkelijk receptje!

Manon -

Lekker makkelijk, daar hou ik van haha. Al heb ik een beetje een afschuw voor kip gekregen tijdens mijn zwangerschap :( Vind het op de een of andere manier vies… Hopelijk komt het door hormonen want kip is zo’n handig vleesje…

Nikki -

2wmn is de enige niet-beautyblog die ik lees. Voor de rest houd ik alleen beautyblogs bij, maar voor deze gezelligheid maak ik graag een uitzondering.

Idhuna -

Ik ben zelf al erg lang vegetariër maar alsnog een erg leuk artikel! Mooie en duidelijke foto’s!

Miranda -

Zo leuk om eens een recept van jouw hand te zien! Dat is meer mijn terrein. Daarom vind ik het nog steeds zo leuk dat jullie 2wmn zijn begonnen! Heel tof haha:)

Ik maak eigenlijk nooit kipschnitzel maar als ik dit zo zie moet ik dat echt weer eens doen:)

lucindainwonderland -

Ik doe dit inderdaad geregeld, een beetje zelf nuggets maken. Ze zijn ook zeker handig voor feestjes en dan meestal een grote hit. Erg lekker hoor! xxx Lucinda

Kelly Caresse -

Mmm wat een lekker en ook makkelijk te maken recept idee! Leuk dat jullie op donderdag 2eat artikelen gaan delen

Dita -

Dit klinkt heerlijk!

Reageer ook